EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10000

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Mathildelaan/Parallelweg*/Spoorstraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Gloeilampen

Beschrijving

Die Philipsfabrieken geloof ik wel, maar wat daar allemaal voor staat is ook wel eens interessant. Welk pand staat er bv. links van de schoorsteen? Aan de seinpaal te zien staat het aan de stadse kant van de spoorbaan? En wat staat er helemaal links? De meisjes linksonder hebben in ieder geval nog een groot speelveld.


Geplaatst op

09-03-2007

Reacties:

Datum: 09-03-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Als de palen inderdaad seinpalen zijn dan moet de foto genomen zijn vanuit Woensel en dan mis ik de lichttoren. Daarom denk ik dat de foto ouder is dan 1921, toen de toren gebouwd werd. test


Datum: 09-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Om te beginnen zie ik maar een seinpaal, dezelfde als op foto 8044. Hij staat langs het Bels Lijntje. De foto is in Strijp gemaakt in of achter de tuinen van de Gagelstraat. Wat je links achteraan ziet is het laatste huis uit de Gagelsteeg en daarachter de sigarenfabriek van Kessels en van Hussen. Oriƫnteer je met foto 4481 het hoektorentje staat ongeveer middenonder.


Datum: 10-03-2007
Naam: Rini talens  
img

De sfeer die die deze foto uitstraalt is toch wel treffend voor Eindhoven. Een boeren gemeenschap met hoogtechnische industrialisatie. Ook vanuit Woensel zijn er, zelfs tot ver in de 60er jaren, nog wel van dit soort "semi landelijke"-foto's gemaakt. Nog afgezien van het oude stadhuis, kunt je niet zeggen dat Eindhoven geen meervoudige kansen heeft gehad om karakteristieke kenmerken in zijn ontstaansgeschiedenis te behouden.


Datum: 30-11-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Het lijkt me goed mogelijk dat vanaf dit punt de (licht)toren niet te zien is. Maar of die al bestaat is de vraag. Het 'witte huis' ontbreekt op de luchtfoto van 1923 (foto 10502). Ik meen dat rechts, voor de 'blinde muur', de schoorsteen staat van "Schellens". Die schoorsteen en het 'witte huis' staan op het kaartje van 1916 (foto 7837). De gearceerde rechthoek 'tussen de kolen' zal hier het huis zijn. De laagbouwen rechts bij de bomen zijn een magazijn en de Timmerwinkel. Beide gebouwen zijn vrijwel zeker van voor 1921.