EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10252

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

Volksbond / Katholiek Leven / Wapen van Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Katholiek Leven, Concert Brabants Orkest

Beschrijving

In het kader van kunstzinnige vorming verplicht naar het Brabants Orkest met de ULO. Ik kan me nog herinneren dat de meeste scholieren er niet veel aan vonden. Wij hielden van een ander soort muziek. Er is wat dat betreft nog niet veel veranderd bij de tegenwoordige jeugd. Vorige week stond nog een stukje in de krant waarin werd gemeld dat bij een concert de musici stopten met musiceren omdat er teveel werd gehoest (ook een jeugdig publiek).


Geplaatst op

16-03-2007

Reacties:

Datum: 10-05-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

Dezelfde ervaringen heb ik ook opgedaan. Wie eigenlijk niet? Het klinkt bekakt, maar ik vond het prachtig en het stoorde mij dat zovelen zich niet wisten te gedragen. Klassiek is nog steeds een zaak voor, laten we zeggen, de "happy few". Ik ging vanaf mijn zesde jaar met "ons moeder" al mee naar theater en schouwburg. Had dus al een opvoeding in die richting gehad. Overigens was Dick Mooy vele jaren de solofluitist van het Brabants Orkest.


Datum: 11-05-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik weet niet of je dit bekakt kunt noemen, maar je werd als kind wel raar aangekeken als je zei dat je van klassieke muziek hield. Ikzelf keek naar deze concerten uit, maar ze werden door weinig kinderen gewaardeerd. Bij de balletvoorstellingen was het aanmerkelijk rustiger, althans bij de meisjes, bij de jongens zal dat waarschijnlijk anders zijn geweest.


Datum: 08-08-2019
Naam: Paul van der Cingels  
img

Ties en Lieke, zo is het toch altijd geweest? De meeste mensen hebben weinig belangstelling voor klassieke kunst en cultuur. De meeste mensen zijn vooral consumenten en houden van eenvoudige kost.


Datum: 10-08-2019
Naam: Bert van Herk  
img

Paul van der Cingel, jouw antwoord slaat helemaal nergens op. Je houdt van dat soort muziek of niet. Je lust bruine bonen of niet, en dat de meeste mensen consumenten zijn? Hoor jij daar niet bij? Ik hou ook niet van die muziek, en ik hoef echt niet op 2 euro te kijken, maar je zal de muziek wel bedoelen. Ik heb oren naar Mantovani, Bert Kaempfert en The Ramblers (uit Nederland trouwens). Dat hoor ik liever dan een klarinetconcert of een fagotconcert. Als u geen beter antwoord kunt geven, zeg dan niks. Je zet je zelf voor paal. En blaas niet zo hoog van de toren, en jij als niet consument, geniet lekker van die toeters, en gefluit.
<< Als Paul en/of Bert deze discussie wil voortzetten dan graag in e-mails direct aan elkaar. Klik op het envelopje bij je naam. Bedankt.  (Red.) >>