EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10311

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Centrum, Cle Schellens / Endehoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cle Schellensschool, 1961, 3e klas.

Beschrijving


Geplaatst op

17-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-03-2007
Naam: Willie van Vonderen  
img

Hallo Jan Brom, ik zie me zelf terug op die leuke foto. Mijn naam is niet Corry maar Willie van Vonderen.


Datum: 03-04-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Vooraan 2e van links is niet Marjo Spierings maar Hanny Spierings, mijn zus(je).
Ook moet het volgens mij schooljaar 1959/60 zijn.


Datum: 04-04-2007
Naam: Hannyspierings  
img

Hoi, ik ben Hanny. Ik weet nog dat Riekie en ik bij het bevrijdingsbeeld op het Begijnhof samen alles hebben schoongemaakt en dat we daarmee in de krant hebben gestaan. Heb jij die foto nog? Ik niet en verder ben ik vaak bij Willie van Vonderen in de Tramstraat geweest, want zij had pianoles.


Datum: 04-04-2007
Naam: Hannie Spierings  
img

Ik en degene naast mij, met die witte diadeem in het haar, hebben samen in het breiuurtje een race gehouden wie het eerst, ik geloof, een washandje af had, want wij deden nooit iets goeds en verder weet ik nog dat niemand met mij mocht spelen want wij hadden een bar-restaurant en dan deugde je niet. Ik weet nog dat ik vriendin was met
Louelle van de Heijden, Marianne van de Mortel, José Sengers van de kapperswinkel, Joke van de viswinkel en iemand van de groentewinkel die daarna naar Geldrop is verhuisd. Met een paar vriendinnen zijn we haar gaan zoeken maar 's avonds waren we verdwaald, dus iedereen was in paniek. Verder weet ik nog dat ik altijd bij de Hema binnenging en dan stiekem zakjes met snoep openmaakte en er dan lekker een paar in je zak stopte.


Datum: 26-09-2007
Naam: Josette Aarts van Gorp  
img

Hoi, ik ben Josette en ik zit helemaal links vooraan op de foto naast jou, Hanny. Ik ben nog eens op 'n verjaardagsfeestje bij jou geweest. Ik kwam heel vaak op Stratumseind, want daar woonde mijn oma, 'n oom en twee tantes. Dat was het pand van het Oude Eindhovens Mannenkoor, dat mijn opa toentertijd gekocht heeft en waar ook mijn vader nog gewoond heeft. Zij zaten er met een meubelzaak. In die zaak zat bovenin 'n enorme koepel van glas. Ik heb er geweldige herinneringen aan. Ikzelf ben geboren in de Kerkstraat, nr. 26, waar mijn vader een kunst- en lijstenmakerij had.


Datum: 30-09-2007
Naam: Gerrie Teunis-Sanders  
img

Alhoewel ik zelf niet in deze klas zat, herken ik wel veel namen en gezichten! Josette, ondanks dat wij wel wat in leeftijd verschilden, speelden wij vroeger ook weleens bij elkaar thuis. Ik weet niet of jij je dat nog herinnert. Ons Nettie was bevriend met jouw zus Vicky. Wij woonden ook op het Stratumseind, waar onze ouders een groente- en fruitzaak [Gerrit Sanders] hadden op de hoek Stratumseind/Oude Stadsgracht.


Datum: 29-08-2009
Naam: Annemieke Piters  
img

Ik heb nog geholpen met de verhuizing. Die werd gedaan door de leerlingen. Wij sjouwden met meubels en stapels boeken vanaf de Jan van Lieshoutstraat naar de nieuwe school aan de Vestdijk. Ik zat toen in de 6e klas bij de heer Teurlings. Juffrouw Knuvelder herinner ik mij ook. Zij woont dacht ik in Kortonjo en weet "alles" nog. Gerrie van Leest herinner ik mij ook vanuit de banketbakkerij. Ik heb ook nog zo een klassenfoto gemaakt op het schoolplein met de heer Teurrlings. Ik zoek hem op! Loes Loots, Marcelline Bullens, Heleentje Peijnenburg ...