EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10426

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Twijgstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Twijgstraat

Beschrijving

Twijgstraat, zijstraat van de Eckartseweg naast nr.189, met achterin de boerderijen van Van de Water en De Haas. Van bebouwing richting de Dommel en van de T.H. is nog geen sprake.


Geplaatst op

19-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-04-2008
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Dit is de boerderij van familie Van de Water. Zoon Kees was mijn vriend en was een ongelofelijk goed voetbalkeeper. In het jaar 1960 ging ik op de woensdagavond TV kijken, naar Schipper naast Mathilde. Een prachtig Belgisch programma, veel gelachen en plezier gehad.


Datum: 12-08-2010
Naam: Gerard van de Vorle  

In de oorlog werd de boerderij gebruikt als schoollocatie. De school aan de Oude Torenstraat was door de Duitsers in gebruik genomen.


Datum: 09-07-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Twijgstraat 2. De straat is dus ook 'andersom ' genummerd, net als (zie 9486 commentaar Hans van Melis) de Columbusstraat. En waarschijnlijk ook de Boomstraat had zo'n oost-west gerichte nummering. Helaas ontbreken op EIB foto's van de circa 10 huisjes die aan de Boomstraat hebben gestaan (ik bedoel niet de luchtfoto's).


Datum: 12-08-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

De familie Van de Water had ook twee dochters; Marijke en Annie. Ook hadden zij een zoontje, dat door brand is omgekomen (die heette ook Keesje). Mijn ouders hebben bij Toon van de Water verschillende jaren tijdens de winter op het erf gestaan met de woonwagen. Zij reisden 's zomers met een danstent de kermissen af.