EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10446

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Antonius Fellenoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Door explosieven geveld (3)

Beschrijving

Het karwei is geklaard. De toren van de Fellenoordkerk is niet meer. Alweer een mooi stukje Eindhoven verdwenen.


Geplaatst op

20-03-2007

Reacties:

Datum: 20-03-2007
Naam: Ben Dankers  

Het zoveelste slachtoffer van de bestuurlijke vernielzucht. En ... is het er mooier op geworden? Glas, staal, beton, asfalt. Bah.


Datum: 20-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Even zoeken, links de Houtstraat, diagonaal het Hemelrijken en op de voorgrond het hoogspoor en de nieuwe weg met de verkeerde naam die in de plaats van de Harmoniestraat kwam.


Datum: 20-03-2007
Naam: Rini Talens  
img

Helemaal met Ben eens. En wat is Eindhoven er mee opgeschoten? We zijn nou niet alleen een hoop geld kwijt! Wat de Duitsers zijn begonnen, heeft het voortvarende stadsbestuur voor de dankbare burgers afgemaakt.


Datum: 21-03-2007
Naam: Peer Retera  
img

En het witte blok met de spotlichten op de voorgrond is onderdeel van de Witte Dame. Op foto 10445 nog beter te herkennen. De witte schutting daarachter is natuurlijk de wand van de fietserstunnels.


Datum: 03-05-2008
Naam: Bauke Hüsken  
img

Weet iemand de datum waarop de toren is opgeblazen? Ik heb namelijk begrepen dat dit rond mijn geboorte (18-01-1974) geweest moet zijn. De kerk en de pastorie zouden in december 1973 gesloopt zijn, maar de toren zou in 1974 opgeblazen zijn. Wie weet me de datum te vertellen?


Datum: 03-10-2010
Naam: Bruno Donders  
img

Zo te zien zijn de huizen langs de Boschdijk tegenover de kerk al eerder gesloopt: Vervest, Roubos, bloemenwinkel Bullens (Harry en Kareltje), meubelen Notten, Konings en zo verder tot café Riche op de hoek van de Hemelrijken, evenals de rechterkant van de Houtstraat (wij noemden dit de 1e Houtstraat en het deel na de kruising met de Hemelrijken de 2e Houtstraat). In mijn ogen als kleine jongen lag de Houtstraat ver achter de Boschdijk. Indien men inderdaad op de linkerkant (richting Hemelrijken) van de Houtstraat kijkt, dan zie ik: het huis van ?, grossier in snoepgoed, met een "bimbam" in de hal waar we aan de deur naar gingen luisteren. Dan het huis van ? (naam vergeten), dan Heller aardappelhandel met een schuur verderop aan de overkant (kinderen: Henk, Hans en Thea), dan Van Houtem, Dekort, een gangetje dat toegang gaf tot de bakkerij en ons koertje, gevolgd door Olieslagers (later Aarts, organist van St. Antonius en ten slotte bakker Van Oorschot (later Heesters) op de hoek met de Hemelrijken. Wij woonden juist om de hoek in de Hemelrijken. Tegenover het huis van Olieslagers lag de garage van Bogers (BSA) die ook een winkel had op de Boschdijk. Naast deze garage lagen de paardenstallen van Roubos.


Datum: 18-06-2013
Naam: Simon van den Broek  
img

Het witte blok op de voorgrond is een stukje van de Witte Dame/lichttoren. De foto moet dus gemaakt zijn vanaf de bovenste verdieping van de Admirant.


Datum: 16-03-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

Bauke, de toren is op woensdag 13-2-1974 neergehaald.


Datum: 01-12-2018
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik kan wel janken als ik naar deze foto kijk. Hemelrijken, kerk, (jongens-)kweekschool en "onze" (meisjes-)school rechts... het waren dierbare schooljaren in een dierbare omgeving.


Datum: 01-12-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

In december 1948 mijn doopkerk. Inderdaad, dit soort plaatjes blijft zout in de wonden strooien.