EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1066

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kempensebaan. (1)

Beschrijving

..


Geplaatst op

15-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-08-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

Bij het eerste boompje woonde de familie van Doorne, ja echt, inderdaad familie van Hub van Doorne. Een stukje verder waar de huizen iets terug staan werd, zoals eerder op een foto al werd verteld, met de bevrijdingsfeesten gedanst.


Datum: 10-01-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Volgens mij woonde de familie van Doorne in het huis met de puntdakgevel. De beide dochters waren bevriend met mijn zus Anneke. Vader van Doorne was inderdaad een neef van de gebroeders en werkte ook bij de DAF. Ik heb er nog wel eens gelogeerd. Later ben ik zoon Harrie weer tegengekomen in Alphen a/d Rijn.


Datum: 11-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

In deze buurt begon Tini Gilsing in de 60's zijn muziekzaak. Aan huis, later als Saris op de Kalmoesstraat en daarna als Eindhoven Musical Instruments (EMI) aan de St. Petrus Canisiuslaan. EMI is nog niet zolang geleden overgenomen door de Rotterdamse FeedBack die eveneens Conijn Muziek overnam en integreerde tot zowat de enige muziekzaak in een Eindhoven met zo'n 210.000 inwoners. Beetje schraal muziekwinkelaanbod dus voor zo'n stad.


Datum: 11-01-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Gerry of Peter, in welke richting kijken we nu ? De huizen met die zeer breed uitlopende stoepen (waar gedanst werd met de bevrijdingsfeesten, muziek: Ramona, Wheels etc etc) lagen, als je uit de Vincent van Goghstraat kwam, vrijwel onmiddellijk aan de rechterkant. Afgaande op de tekst van Gerry zouden we dus moeten kijken in de richting van die Vincent van Goghstraat, Rubensstraat, Minderhoutstraat ed)


Datum: 12-01-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Nee Theo, we kijken nu richting Veestraat en ongeveer 250 mtr rechts is het poortgebouw, waar vroeger twee kruidenierszaken naast zaten.


Datum: 13-01-2007
Naam: Gerry van der Kleijn  
img

Inderdaad we kijken richting Veestraat en waar gedanst werd met de bevrijdingsfeesten was bij de inham (begint bij de groene lantaarnpaal). De twee kruidenierszaken bij de tunnel oftewel poortgebouw was de Végé van Herman v. Kasteren en de andere was van de gezusters Naus. Van dit alles staat niets meer overeind alleen het poortgebouw is er nog en de huizen hier vooraan op de foto zijn er nog.


Datum: 17-11-2007
Naam: Riki van Hedel-Spierings  
img

Het dansen was bij Scholmeier voor de deur. Het poortgebouw is er nu ook niet meer dit hebben ze helaas ook gesloopt.


Datum: 23-02-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Je kunt op deze foto de Veestraat niet zien. Want de Veestraat ligt tussen het Jacob Marisplein en de Jeroen Boschlaan en niet in het verlengde van Kempensebaan. Op het einde van de Kempensebaan hoek Tongelresestraat was vroeger het zwarte pad waar de Familie Dirks (de bekende zijspanmotorcrosser) woonde en daar net voor woonde de melkboer van Verhoeven. Naast de melkboer lag wel een paadje wat naar de Veestraat leidde. En aan de linkse kant van dit zwarte pad lag de ingang naar de laad- en losplaats van de ETOS en garages waar de ETOS er ook enkele in gebruik had voor het opslaan van goederen en de Tuinderij van Bloemist de Goeij van de Tongelresestraat.


Datum: 23-02-2008
Naam: Anne Troost  
img

De tuinderij met de kassen van de Gebroeders de Goeij lag net voorbij de Poeijersstraat, de ingang was waar nu de drankenhandel zit. De tuinderij die hier bedoeld wordt was meer een stukje boomkwekerij.


Datum: 22-08-2008
Naam: Harold de Wit  
img

Is er bij vroegere bewoners nog iets bekend over mensen die tussen 1940 en 1947 op het Jacob Marisplein woonden? Ik ben vooral geinteresseerd in mensen die gedurende 1943 op het adres Jacob Marisplein 32 en/of direct daarnaast gewoond hebben, of daar regelmatig op bezoek kwamen. Ik ontvang de antwoorden ook zeer graag op mijn eigen emailadres als u de privacy van uzelf en/of anderen wenst te bewaren.


Datum: 10-09-2009
Naam: Harold de Wit  
img

Ik vergat bij mijn eerdere vraag te vermelden dat ik later met mijn moeder, bij oma en opa Jansen woonde aan de Klimoplaan 29.