EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19598

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Mytylschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bouw Mytylschool (1)

Beschrijving

De foto geeft een beeld van bouwwerkzaamheden t.b.v. van de school voor gehandicapte kinderen die door omstandigheden niet in staat waren het toenmalige reguliere onderwijs in een school binnen hun wijk in het Eindhovense te volgen. Nadat het revalidatiecentrum in 1960 aan de Kempensebaan in Eindhoven is geopend, is gestart met de revalidatie van mensen met beperkingen, zijn er ook initiatieven ontstaan een school te starten voor kinderen met een lichamelijke handicap. Deze school, de mytylschool Eindhoven is in september 1961 gestart onder de naam Gustaaf Christ. De school is evenals het revalidatiecentrum in belangrijke mate het gevolg geweest van - min of meer - particuliere initiatieven. Op de foto Wil Brant meewerkend aan zijn school. Hij was een van de eerste leerlingen op deze school. In september 2011 zal de school vijftig jarige bestaan.


Geplaatst op

19-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-02-2011
Naam: Monique Gijsbers  
img

En ter ere van het 50 jarig bestaan zal er in november 2011 een reünie plaats vinden. Wij zijn op zoek naar oud-leerlingen en oud-personeel die ons willen helpen zoveel mogelijk bekendheid te geven aan deze gelegenheid. Dus heb je nog contact met oud-schoolgenoten? Zeg het voort!!!
Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of laat even weten dat je interesse hebt. Binnenkort zullen we advertenties gaan plaatsen.

Groeten Monique Gijsbers