EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10908

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Poortgebouw, Kempensebaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gemeentelijk monument wordt gesloopt.

Beschrijving

Het college van B&W heeft toestemming verleend om het gemeentelijk monument aan de Kempensebaan (het Poortgebouw) te slopen. Dit in tegenstelling tot het "Poortgebouw" aan de Van Dijckstraat, dat inmiddels is gerestaureerd. De reden is de visie in het masterplan om de stedenbouwkundige structuur van Lakerlopen te verbeteren.


Geplaatst op

09-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-04-2007
Naam: Frans Gommers  

Welke waarde kunnen we zo nog hechten aan de Gemeentelijke monumentenstatus ? Hoe het ook kan zien we op foto 5356.


Datum: 09-04-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Nu we zelfs de gemeente niet meer kunnen geloven, waarom dan nog moeite doen met een hele berg liefhebbers, om Eindhoven-in-Beeld up to date te houden. Dit is toch gewoon schande ten top. Als iedere bijdrager aan deze site nu eens een mailtje aan onze fijne gemeente stuurde? Zou dat het tij kunnen doen keren, zo vraag ik mij af. Het stadskantoor is ook maar een sta in de weg. Breek dat dan maar als eerste gebouw af. Of misschien de stadhuistoren. Dienen die nog wel een doel dan?


Datum: 09-04-2007
Naam: Anne Troost  
img

Aan de titel gemeentelijk monument kan men nooit waarde hechten. Op de eerste plaats zijn de grollen van het gemeentebestuur net als het weer. Vandaag mooi weer (er zijn centen voor onderhoud of eigenaar pesten, gebeurt in veel plaatsen) dan op de lijst en morgen is het slecht weer (de projectontwikkelaar biedt geld voor de grond) dan vlug van de lijst.


Datum: 09-04-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Ik vraag mij ook nog af, of er een kapvergunning is verleend voor het verwijderen van de bomen.


Datum: 09-04-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Dit is inderdaad een schande Arthur (en anderen); eerst wordt het poortgebouw wit gekalkt (meestal een veeg voorteken voor aanstaande afbraak), en vervolgens past het niet meer binnen het masterplan qua architectuur. Het zal de familie Cocu wellicht ook koud op het dak vallen om te moeten constateren dan hun vroeger woonhuis wordt gesloopt (boven het linker tunneltje, 49B). Nogmaals grof schandaal: waarom past het poortgebouw bij de Van Dijckstraat wel binnen het kader van dat (verfoeide) masterplan en dit identieke poortgebouw niet?


Datum: 09-04-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Anne, maar dat wil m.i. dan nog niet zeggen, dat alles geschiedt conform regels en of afspraken. Zoals ik al eerder heb gememoreerd, moeten wij allen collectief een mail sturen aan de gemeente, om de op de monumentenlijst geplaatste gebouwen daarop te laten staan. Het is geen veiling waar men kan bieden. Eens op de lijst, altijd op de lijst.
===Na het woord collectief schreef Arthur: namens E.i.B. Dat kan natuurlijk niet. Individueel allemaal protesteren is prima, maar (nog) niet namens onze organisatie. Mochten we straks een rechtspersoon zijn (b.v. een stichting) dan kan dat bestuur daartoe beslissen. Maar dat is nu nog niet aan de orde.
Verder heb ik enkele zaken nagekeken. Op de Gemeentelijke Monumentenlijst (www.eindhoven.nl/web/show/id=357273/contentid=27737) zie ik hem inderdaad niet meer staan. Anderzijds zie ik op GeoWeb (www.geogids.info/thema/vergunningen/) geen informatie over een aangevraagde en/of verstrekte vergunning. Ik vraag me dan ook af wat hier precies aan de hand is en in welk stadium dit plan is. Duidelijke informatie is natuurlijk welkom. Staat het masterplan ook op internet ? (Frans)===


Datum: 09-04-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Anne, ik denk dat we zo snel mogelijk alle oude panden van Eindhoven op de foto moeten zetten, want het gaat nu met een sneltreinvaart, besluiten worden vaak genomen uit financieël oogpunt. En wat zovelen vinden, dat het zund is, daar hebben ze geen boodschap aan. Er is op dit gebied niet zoveel veranderd van 1900 tot nu.


Datum: 09-04-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Je hebt gelijk Frans.