EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28319

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Processie in Tongelre

Beschrijving

met mis in de open lucht op de Kempensebaan. Op de achtergrond de Jan Steenstraat. Foto is na 1950 genomen door mijn vader WL van Beers, zo te zien vanuit het poortgebouw.


Geplaatst op

24-05-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-05-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Dit is toch echte nostalgie Frans, dergelijke optochten waren nogal eens te doen in de jaren 50 en 60, Later zijn ze stiekem uit het straatbeeld geslopen.


Datum: 25-05-2011
Naam: Frans van Beers  
img

Klopt Ad, ik ben van 1951 en herinner me nog processies in de Sintenbuurt in Stratum. Liefhebbers kunnen nu nog o.a. in Italie, Spanje of Portugal terecht.


Datum: 25-05-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ook dichterbij huis vind je nog processies. In Boxtel vindt op 19 juni weer de jaarlijkse Bloedprocessie plaats en in Brugge op 2 juni. In Antwerpen vindt jaarlijks nog een Sacramentsprocessie plaats en heel toepasselijk, vanuit de Hemelstraat.


Datum: 25-05-2011
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

Volgens mij vertrekt er vanuit Eindhoven ook nog jaarlijks een processie naar Handel, als ik me niet vergis ergens in Juni of Juli.


Datum: 25-05-2011
Naam: Frans van Beers  
img

De Handelse Processie van Valkenswaard naar Handel (oorsprong begin 18e eeuw) en die komt door Eindhoven. Er stond deze week een artikel in wijkblad Rond 't Hofke: elk jaar het voorlaatste weekeind van juni, dit jaar zaterdag 18 heen en zondag 19 juni terug. Bij deze, liefhebbers kunnen dus ook nog in de buurt terecht!


Datum: 26-05-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik kan me herinneren dat we ieder jaar met alle kinderen uit de straat (Cyclamenstraat) langs de Aalsterweg naar de bedevaartgangers stonden te kijken. Vooral de huifkarren zijn me bijgebleven. Ik denk nu ook aan de bedevaart met de lagere school naar Onze Lieve Vrouw ter Eik in Meerveldhoven. Indrukwekkend vond ik die boom in de kerk. Wat een nostalgie.


Datum: 16-03-2015
Naam: Wil Deckers  
img

Ja als ik deze foto bekijk, herinner ik me die processies wel. Ik was toen bij de Mariagarde opgericht door Pastoor Holtus. Hij vroeg toen bij een bijeenkomst of we ook mee gingen in de processie. Daar hadden wij niet veel zin in . De processie kwam ook door de Frans Halsstraat. Wat ik wel mooi vond is dat er met gekleurd zand een tapijt werd aangelegd. Daar liep de pastoor over met de monstrans .
Nu woon ik in de parochie van die boom in Meerveldhoven. Is dit toeval of niet?