EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10915

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Ruysdaelbaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Ignatius ULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Ignatius Mulo, 1969, examenklas.

Beschrijving

Achterste rij (staand) van links naar rechts: Jan Hak, Trienekens, Dirks(?), Leijten(?), Rosemeijer, van Hooff, ?, ?, Han de Goede, Van Dijk(?), Thijssen(?), Coolen, Brekelmans(?), Thijssen(?), Van Lieshout, Frans Verhallen, Pennings. Tweede rij (staand) van links naar rechts: Kanters(?), Tom Janssen, Thoonen, ?, Leo van Veghel, Jan Boudewijns, Mattie Cuypers, Martien van Vught, ?, Paul Brands, Duisters, Coolen, ?, ?, van Deurzen, van Grootel, ?, ?, Van Veghel, V.d. Brand, Bert Mentrop, Henri Op den Buys, ?, ?, Peter v.d. Velden, Simon Verhallen, Sauvé. Derde rij (zittend) de leraren: Peter Kemper (gym), Jacobs (frans), Van Acht (wiskunde), Dierikx (wiskunde), Minten (duits), Rutten (frans/adjunct directeur), Berendsen (directeur, engels en geschiedenis), Tilman (kapelaan), Van Heeswijk (engels), Grimbergen (duits), onbekend, Stabel (boekhouden) en leerling?


Geplaatst op

09-04-2007

Reacties:

Datum: 10-04-2007
Naam: Maurice (?)  
img

Die onbekende leraar op de onderste rij is volgens mij Piet van Kuijk (Nederlands) en de naam van de directeur was niet Berendsen maar Berndsen. Van Rutten heb ik ook nog tekenles gehad.


Datum: 10-04-2007
Naam: Frans Pos  
img

De onbekende is inderdaad Van Kuijk, maar gaf biologie, in ieder geval in de tijd dat ik er op school zat.


Datum: 10-04-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En als ik mij niet vergis is die Van Kuijk ook nog onderwijzer geweest op de Jacobusschool aan de Bloemfonteinstraat eind vijftiger jaren. Dus de man onderaan, derde van rechts (met zwart haar en hand voor zijn stropdas).


Datum: 10-04-2007
Naam: Matty van de Zanden  
img

Dhr. Minten gaf ook Duits op het St. Catharina-/Van Maerlantlyceum in de 60-er jaren. Begon zijn voornaam met een Q?


Datum: 10-04-2007
Naam: Wim Boselie  
img

Zijn voornaam was Ruud. Na de Ulo-periode heeft hij jaren les gegeven aan het Van Maerlant. Ruud Minten is vorig jaar overleden in het ziekenhuis in Maastricht. Hij heeft tot zijn dood in Budel gewoond. Vanwege periodes van (psychische) ziekte kon hij de laatste tientallen jaren niet meer deelnemen aan het arbeidsproces.


Datum: 10-04-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Wij hadden op de Augustinusmulo (le Sage ten Broeklaan) een leraar Berndsen, waarvan gezegd werd dat hij vroeger gebokst had. Zijn bijnaam was de Fop waarschijnlijk vanwege zijn neus. En hij gaf Engels! Ik vond het een fijne leraar, maar talen lagen me wel.


Datum: 13-08-2007
Naam: Jan Lijten  
img

Op de achterste rij staand 4e van links herken ik mijzelf. Ook op de achterste rij, 6e van rechts is Henk Brekelmans. Van Kuijk heeft, voor hij op de St. Ignatius kwam, inderdaad les gegeven op de Jacobusschool. Ik weet wel dat kapelaan Tilman pastoor in Aarle Rixtel is geweest waar hij nu nog woont. Hij is een fanatiek PSV-supporter. Wanneer PSV zijn wedstrijden speelt hijst hij in zijn tuin de PSV-vlag. Van Stabel kan ik mij herinneren dat hij je altijd met "hé knaap" aansprak.


Datum: 24-11-2007
Naam: Frits Dirckx  
img

Geweldig deze site. op de bovenste rij sta ik en mijn naam wordt gespeld als Frits Dirckx. Na deze ervaring ga ik verder zoeken en kom hier op terug.


Datum: 09-01-2009
Naam: Mat Cuijpers  
img

De volgende aanvullingen kan ik nog geven.
Achterste rij van links naar rechts: nummer vijf was Bert Rosemeijer, nummer acht was Bert of Gerrit Cox, Van Dijk klopt en ik meen dat zijn voornaam Adrie is, daarnaast komt Jos van de Ven, de tweede daarna is Henk Brekelmans. Tweede rij van links naar rechts: Toine Kanters, volgens mij kon hij goed voetballen. Van de volgende vijf ken ik de namen niet meer (zij waren volgens mij van de 4B-klas). Direct achter de vijfde staat Leo van Veghel, hij was inderdaad een van de langsten van 4A. Dan kom ik, Mat Cuijpers, en niet Mattie. Die akelige voornaam heeft me nog enige tijd achtervolgd, hoewel ik er geen nadelige psychologische storingen aan heb overgehouden. Dan verder Johnie Coolen, hij was inderdaad de kleinste van de klas. Naast hem staat volgens mij Bert Hogenkamp, hoewel ik daar niet zeker van ben. Dan verder in de rij Bert Mentrop, de "godfather" van deze foto dus. Dank je Bert!! Met Bert ben ik later nog einige tijd bevriend geweest. Direct rechts van Henri op den Buys staat Rini Zijlmans. Rechts van Simon Verhallen staat Ad Sauvé. Van deze ene leerling, naast de leraren, ken ik de naam niet meer; alleen dat hij veel optrok met Zijlmans, Van de Ven en Van Dijk. Volgens mij hadden sommigen al een Puch of Tomos. Henk Brekelmans, Johnie Coolen en ik kenden elkaar al van de lagere school aan de Bloemfonteinstraat.


Datum: 31-08-2010
Naam: Rianne Naus  
img

Ik ben heel benieuwd hoe het met de Franse, en tekenleraar Frans Rutten gaat, die zover ik me kan herinneren zo'n 10 jaar geleden met zijn vrouw in Son en Breugel woonde. Ik heb zo'n goede herinnering aan hem, omdat hij ons zo speciaal Frans leerde, daarbij ook prachtige tekeningen op het bord maakte en van alles over Frankrijk vertelde. Ik hoop dat iemandzich  hem nog herinnert of hij zichzelf. Groetjes van Rianne Naus, intussen De Bruijn-Naus,


Datum: 31-08-2010
Naam: Mat Cuijpers  
img

De tekenlessen van Mijnheer Rutten kan ik me nog zeer goed herinneren. Hij was de eerste die mij vertelde dat ik bij het tekenen mijn eigen fantasie moest gebruiken. Tot dan toe had ik nagenoeg immer slechte punten gehaald bij het tekenen. En toen ineens kreeg ik een 8 voor tekenen; dat was me nog nooit overkomen. Nadien bleef mijn score nog steeds onder het gemiddelde, maar deze ene positieve ervaring staat me nog bij als de dag van gisteren.


Datum: 31-08-2010
Naam: Jan Lijten  
img

In de bovenste rij, de 4e van links is Jan Lijten.


Datum: 03-09-2010
Naam: Jacques Verbeek  
img

De leraar Frans was Nico Rutten en hij woont volgens mij nog steeds in de Gentiaan in Son en Breugel. Misschien bekend van "sacre no de chien"


Datum: 28-04-2011
Naam: Jeroen Duisters  
img

Hier het hele clubje op een rij, de meest rechtse in de middelste rij is mij onbekend. Achterste rij (staand) van links naar rechts: Jan Hak, Ben Trienekens, Frits Dirckx, Jan Lijten, Theo Rosemeijer, Willy van Hooff, Berry van Rooij, Peter Cox, Han de Goede, Ad van Dijk, Joost van de Ven, Tinus Coolen, Henk Brekelmans, Henri van Kemenade, Frans Thijssen, Wil van Lieshout, Frans Verhallen, Rini Pennings. Tweede rij (staand) van links naar rechts: Toine Kanters, Ruud van Trappen, Wim Janssen, Rini Thonen, Peter Snijders, Léon van Veghel, Jan Boudewijns, Martin Cuypers, Martin van Vught, Theo Pieters, Paul Brands, Jeroen Duisters, J. Coolen, Gerard Hoogekamp, Hans van Deurzen, Cor van Grootel, Karel van Eindhoven, Huub de Graaf, Rian van Veghel, Paul Brands, Bert Mentrop, John Noordhoorn, Henri op den Buys, Rini Zijlmans, Frans Kouwenhoven, Peter vd Velden, Simon Verhallen, (?) Sauvé. Derde rij (zittend) de leraren: Peter Kemper (gym), Jacobs (Frans), van Acht (wiskunde), J. Dierikx (wiskunde), R. Minten (Duits), Rutten (Frans/adjunct directeur), H. Berndsen (directeur, Engels en geschiedenis), Tilman (kapelaan), van Heeswijk (engels), Grimberg (Duits), van Kuyk (Nederlands), J. Stabel (boekhouden) en Peter van Hal (leerling)


Datum: 04-02-2012
Naam: Tom van Grootel  
img

Ik ben op zoek naar Cor van Grootel voor opname in het stamboomboek.