EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9556

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Ruysdaelbaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Ignatius ULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Ignatius ulo, 1968, examenklas

Beschrijving

Enkele namen van de leerkrachten: 4e van links onderste rij: Ruud Minten, leraar Duits (overleden in 2006), 6e van links: mijnheer van Agt (of Acht?), leraar wiskunde, 7e van links Nico Rutten, leraar Frans, 8e Mijnheer Berndsen, directeur van de school, 11e mijnheer Stabel, leraar boekhouden, bedrijfsrekenen e.d.


Geplaatst op

24-02-2007

Reacties:

Datum: 24-02-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Foto waarschijnlijk genomen aan de achterzijde van de (toen) nieuwbouw van de
St.Ignatiusulo (1963-64) op de hoek van de Ruijsdaelbaan en Minderhoutstraat
Adres: Ruijsdaelbaan 106. Zelf heb ik de school verlaten in de zomer van 1963.
Dat Ruud Minten onlangs is overleden, daar hoor ik van op, hij woonde in de (Karne)melkweg, dacht ik. Dat de heer Berndsen is overleden, was mij bekend
Een andere naam die mij te binnen schiet is de heer Mennen (wiskunde), ik dacht afkomstig uit Weert. De heer Stabel (boekhouden) kwam uit Best.


Datum: 06-05-2007
Naam: Peter Sleegers  
img

De heer Mennen (inderdaad uit Weert) herinner ik me goed; in wiskunde was ik een nul. In de noodbouw in de Struikenstraat in Strijp heb ik nog een keer een gymschoen naar mijn hoofd gekregen, toen ik met een rode boei voor het bord stond en het weer eens niet wist. Tamelijk bizar, gym en wiskunde waren mijn zwakste vakken.
Ik heb elk jaar in een ander gebouw gezeten: Struikenstraat, Tongelresestraat, Hofke, en later de Nieuwbouw. Ik ben er in 1964 af gegaan. Wie heeft er nog een foto van het examenjaar?


Datum: 17-02-2008
Naam: Rene Vogels  
img

Links van Berndsen zit Meneer Rutten (frans en tekenen). Hij was mijn vriend. Ik kende (en ken nog) goed frans. Mijn vader verkocht toen bloemen en planten. Ik mocht bij Rutten thuis elk jaar een kerstboom komen afleveren op de Generaal Bothastraat 50.
O, wee als meneer Berndsen (directeur) je tussen de middag bij een friettent zag rondhangen. Dan trapte hij je zonder pardon van school.


Datum: 19-05-2008
Naam: Ton op den Buijs  
img

De leraar met de donkere bril tussen Minten en Van Agt, is meneer Grimbergen, leraar boekhouden, bedrijfsrekenen en handelskennis. Meneer Rutten is naar Son verhuisd.


Datum: 19-05-2008
Naam: Anton van Kemenade.  
img

De heer Stabel waarover Theo van den Dungen schrijft was in de zestiger jaren ook leraar aan de mytylschool (MULO). Met name op de woensdag middag gaf hij les op de dependance locatie Koudenhovenseweg. Hij was er leraar boekhouden en bedrijfsrekenen. De heer Stabel had iets met borstels van de schoolborden. Hij kon deze niet vasthouden als leerlingen hem dwars zaten. Het heeft mijn ouders een bril van mij gekost. Het is in de minne beslecht. Immers Jan Stabel was de neef van mijn vader Jan van kemenade.