EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10926

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hemelrijken hoek Schoolstraat

Beschrijving

Dit gedeelte is geheel gesloopt. Rechts het sigarettenwinkeltje van Heintje Maas.


Geplaatst op

10-04-2007

Reacties:

Datum: 10-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Hier rechts op de hoek woonde Martens. Een buurjongen die het gebracht heeft tot overste bij de mariniers. Bij de eerste auto woonde Van Mol die achter het huis een werkplaats had in neonreklame. Hij heeft ook nog ooit van ons bandje een plaat gesneden met, naar ik meen een saffier. Dus niet geperst! Hij was geweldig bij de tijd in 1946. De radio had voor hem geen geheim. Net voor Heintje woonde daar Morro. Hij had ook in de achtertuin een werkplaats en maakte er markiezen. Zijn zoon was een bekend bokser waar de hele jeugd een foto van bezat.


Datum: 10-04-2007
Naam: Christine (?)  
img

Oh, wat een herinneringen brengt dit boven... Wij woonden in de Witte de Withstraat en ging voor mijn ouders sigaretten halen bij mevrouw Maas. Later toen ik bij de AH (op de Kruisstraat) werkte, kwam mevrouw Maas altijd boodschappen doen en dan bracht ik na werktijd de flessen wijn naar haar toe. Ik woon nog steeds in deze wijk, alleen dan in de nieuwbouw.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marga van Kleef  
img

Leuk al die oude herinneringen. Wij woonden links naast het gangetje (de fam. van Kleef). En tegenover Heintje Maas zat kruidenier Notten op het hoekje.


Datum: 22-10-2007
Naam: Marga van Kleef  
img

Tegenover op de andere hoek woonde de fam. Melis, ze hadden twee dochters Ans en Gerrie Melis, dat waren vriendinnen van mijn zus Vera en mij.


Datum: 22-10-2007
Naam: José van Eck-Verstegen  
img

Mijn zus Tonnie van Oorsouw - Verstegen heeft ook nog met haar drie kinderen Jos, Anja en Ingrid op de hoek gewoond tegenover de fam. Van Melis. Haar man Remmie werkte destijds bij de ANWB en had achter het huis een smeerput waar hij als hobby auto's opknapte. Ikzelf kwam ook met regelmaat bij de fam. Van Melis over de vloer. Gerrie woont net als ik in Acht. Ik tref haar daar nog regelmatig als ze de honden uitlaat.


Datum: 02-06-2010
Naam: John Williams  
img

Hallo Marga, volgens mij zijn wij buren geweest. Klopt dat? Ik woonde op nr. 61 bij mijn oma - Betsie Saas-Smulders.


Datum: 01-08-2011
Naam: Wil Dambacher  
img

Wil van Hout, je maakt een foutje. Hier op de hoek woonde de familie Lotens en daarnaast woonde de familie van Gils. In het derde huis woonde ook een andere familie en in het vierde huis woonde de familie Martens. Lotens was conciërge van de protestantse school.


Datum: 01-08-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Het doet mij een groot genoegen, dat Wil D. het voor mij juiste adres heeft weten te achterhalen. Het is een teken dat de stukjes met aandacht gelezen worden. Sorry Wil, maar het is ook allemaal zo lang geleden. Al weer zo'n 65 jaar.


Datum: 01-08-2011
Naam: Wil Dambacher  
img

Geeft niet, maar ik ben in de buurt opgegroeid en weet dus nogal wat van deze omgeving. Ik heb mijn ouderlijk huis gehad op Schoolstraat 30.


Datum: 09-03-2012
Naam: Nettie Brands  
img

Hallo, ik heb naast het sigaren / snoepwinkeltje van Heintje Maas gewoond, volgens mij was dit nr. 53. Mijn broer Peter was bevriend met Henk Verouden van de meubelzaak. Ik zelf heet Nettie en zat op de kleuterschool om de hoek bij het Hemelrijken, ik weet ff de naam niet meer.


Datum: 10-03-2012
Naam: Leo Laus  
img

Naast de winkel van Notten woonden ook Jan van Gastel, Gerard (van) Melis en Jac. Zimmerman, allemaal leerlingen van de St. Paulusschool in de Frankrijkstraat.


Datum: 10-03-2012
Naam: F G Rutjens  
img

Welke Notten is dit dan wel? Ik ken er maar een en die is van de Broekseweg.


Datum: 10-03-2012
Naam: F G Rutjens  
img

Hallo Nettie, mijn ouders hebben naast Heintje Maas gewoond.


Datum: 10-03-2012
Naam: Hans van Melis  
img

Notten zat, zoals hierboven al ergens staat, aan de overkant van de straat op de hoek van de Kaneelstraat op Hemelrijken 38. Er waren zes Notten-winkels in Woensel en uiteindelijk in totaal 24 filialen.


Datum: 11-03-2012
Naam: F G Rutjens  
img

Hallo Nettie. Het nummer weet ik niet meer, maar mijn ouders zijn daar gaan wonen na 1968 en woonden naast het gangentje.


Datum: 14-09-2013
Naam: Johan Lemmens  
img

In het hoekhuis woonde toen de familie Handerads.


Datum: 31-03-2014
Naam: ArNoud J. Walravens  
img

In begin zestiger jaren woonde een klasgenoot van mij van de Philipsbedrijfschool in de Schoolstraat. Zijn naam was Frans? Pero.