EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23106

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hemelrijken

Beschrijving

Vergelijk met foto 21234.


Geplaatst op

29-01-2010

Reacties:

Datum: 29-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Duidelijk is daar rechts het luifel te zien van de sigarenzaak van Heintje Maas. Naar alle waarschijnlijkheid is deze luifel daar geplaatst door zijn buurman Moro. Die had n.l. achter het huis een werkplaats waar hij luifels maakte. De foto is relatief nog niet zo lang geleden gemaakt, want waar nu l. de auto's staan, hadden alle huizen tot aan de winkel van Notten een mooie tuin voor de deur. En het hoekhuis rechts was in mijn jeugd bewoond door de familie Martens. Hadden allemaal jongens - waarvan de kleinste van 2 meter - het bij de mariniers tot Overste gebracht heeft. Achter de eerste lantaarnpaal woonde de familie van Mol die later een atelier van neonverlichting had. Net na de oorlog heeft hij ooit eens een plaat gesneden voor de muziek van ons bandje. Heel gehaaide jongen. Dat deed hij volgens zijn zeggen met een saffier. Heeft hij later niet in de van Gentstraat gewoond? In een van de huizen met de witte bovenkant woonde Huubke de loodgieter. Ook achter in een grote tuin zijn werkplaats.


Datum: 30-01-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Heintje Maas,oud keeper van FC Eindhoven, een hele aardige man, waarmee ik heb samen gewerkt bij groothandel Bemelmans op de Grote Berg.


Datum: 05-02-2010
Naam: Angela van de Hurk  
img

Wij, ik met mijn ouders en broers en zussen woonde op Hemelrijken nr. 36. In 1967 hebben mijn ouders het café overgenomen van de broer van mijn vader en zijn vrouw, het heette toen nog cafe Wilton (Ome Antoon en tante Wil) zij hebben va 1956 to 1967 daar gewoond, wij hebben het café gehad van 1967 tot 1979, precies 12,5 jaar. Het heette toen overigens Cafe Hemelzicht, een echte stamkroeg met een biljartvereniging, duivenclub oorlogsbode, voetbalvereiniging Woenselse Boys, waar we nog diverse jaren het clubblaadje voor gemaakt hebben, gedrukt en iedere vrije woensdagmiddag vouwen. In 1979 is het café overgenomen door Nellie en Willy Sengers tot aan de sloop.