EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11063

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Geraniumstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

H Hart MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
H. Hart Mulo, Geraniumstraat, 1948

Beschrijving

De H.Hart Mulo in de Geraniumstraat in 1948 toen de school nog niet gebouwd was. De namen namen weet ik niet allemaal meer omdat het zo lang geleden is. Ik woon nu in Australië.


Geplaatst op

16-04-2007

Reacties:

Datum: 16-04-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Waar werden de lessen gegeven als de school nog niet gebouwd was? Ik herken helemaal rechts, van de middelste rij, juffrouw Metzemakers, in onze tijd de Kiep.


Datum: 16-04-2007
Naam: Willy van den Akker  

Toen deze school nog niet gebouwd was zat deze klas in het Parochiehuis van de Sint Gerarduskerk. Enkele namen van deze klas: Bernadette Lohuis, Annie Creemers, Friedel Droste, Bets van Doormalen, Riet Janssens, Trix van Greunsven, Ellie Schimmel, Mia Schellen, Rinilda van Lith, Hennie van der Kolk, Annabel Beekhuis, Joke Bell en Resie Boerkamp.


Datum: 01-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Een klein stukje geschiedenis van de school. In 1946 werd de school opgericht, onder het alziende oog van de zusters van JMJ (Jezus, Maria, Joseph) onder leiding van zuster Franciscus, genaamd: "Meisjesschool voor Ulo Onder het bestuur van Zedelijk Lichaam van Vrouwen voor het geven van Onderwijs". In 1951 werd het nieuwe schoolgebouw geopend Geraniumstraat 2, tussen de twee lagere scholen in. Zie foto 11064. In 1953-1954 werd de school overgedragen aan de Sint Josephvereniging en de heer H. van Engeland werd hoofd. De naam van de school werd H. Hartschool voor Ulo. Bij invoering van de Mammoetweg in 1968 verandert de naam in H. Hart Mavo. Nog weer iets later werd de naam Mavo De Roosten. In 1982 werden, onder leiding van directeur Peter van der Linden, de eerste stappen gezet in de IVO-richting. In het schooljaar 1990-1991 werd het (T)huiswerkvrije Ivo-Mavo de Roosten bestuurd door Ons Middelbaar Onderwijs. In de loop der tijd werd het gebouw uitgebreid met lokalen van de beide lagere scholen St. Joseph en Maria. Momenteel is de school gevestigd in de Jan Luikenstraat en maakt als Pleincollege Aloysius/De Roosten deel uit van Pleinschool St. Joris. Bron: boekje t.g.v. 50-jarig bestaan van de school.


Datum: 07-12-2010
Naam: Gerard van de Wiel  
img

Ik ken denk ik Elly Schimmel. Zij woonde in de Roostenlaan nr. 51, ik op nr. 47. Als dat zo is, zou ik graag e-mailcontact met haar willen hebben.