EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11363

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Keizersgracht, met Joodje de Wit.

Beschrijving

Helemaal rechts (in de Hooghuisstraat) in het vitrinekastje zie je de postzegels nog die Joodje de Wit te koop aanbood. Mijn eerste zegels heb ik daar gekocht (ik heb ze nog steeds).


Geplaatst op

29-04-2007

Reacties:

Datum: 30-04-2007
Naam: Jos van den Heuvel  
img

Heb daar ook de nodige postzegels gekocht in de jaren '55-'57. Even verder de Keizersgracht op, aan de rechterzijde, had je de Krabbedans waar ik in die jaren op school zat. Is in die zaak van De Wit later niet een patatzaak gekomen?


Datum: 30-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zat er links naast de Rembrandt Theater ook geen De Wit met zijn postzegels?


Datum: 01-05-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik meen me te herinneren dat hij ook op de Demer gezeten heeft. Eind jaren 50?


Datum: 01-05-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Vic, heel lang zelfs, eind jaren 50 tot halverwege jaren 80?
Toen de zaak op de Demer ophield werden abonnementen verzorgd via de winkel in de Vrijstraat, maar die was niet van De Wit (meen ik me te herinneren).


Datum: 01-05-2007
Naam: Will van Oers  
img

Joodjes de Wit (2 gebroeders) zaten voor de oorlog al op de Demer maar niet met postzegels. Ze hadden toen een soort galanterieënwinkeltje. Na de herbouw op de Demer ca. 1954 hadden ze een contract met de gemeente? voor 30 jaar. Na die tijd is dit niet verlengd. De gebroeders waren toen hoogbejaard.


Datum: 07-05-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

De postzegelhandelaren M. de Wit & Co en de Eindhovense Postzegel- en Muntenhandel op de Vrijstraat waren concurrenten. De winkel op de Vrijstraat is er nog steeds. De Wit sloot zijn winkel op de Demer maar bleef zijn eerstedagabonnementen verzorgen vanuit zijn huis in Waalre. In november 1993 stopte hij hier ook mee. De Waalrese Postzegelhandel staat nog steeds als lid van de NVPH in de catalogus. (Detailverkoop op andere wijze dan via winkel)


Datum: 15-09-2007
Naam: Edmond de Smet  
img

Jos dat klopt, op die hoek is later een automatiek annex friteszaak gekomen. Volgens mij was de naam ervan de Beste Kok


Datum: 17-07-2010
Naam: Maurice Witsema (v/h de Wit)  
img

Alle reacties zijn er een beetje naast. Voor de oorlog in de winkel van mijn vader werden ook postzegels verkocht plus speelgoed, huishoudelijke artikelen, plus X-mas stalls, fishes, turtles, etc. De broers De Wit hadden een contract met de kapper Bullens tot en met de laatst levende van de familie voor de winkel op de Demer. Mijn moeder stopte begin 1980. Mijn zaak de Waalrese Postzegelhandel de Wit gaat nog steeds door met de abonnementen op FDC's en buitenlandse postzegels.


Datum: 02-09-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Die friteszaak zat er al eerder en ik heb daar een goede herinnering aan. Het ED had een prijsvraagje waar de winnaar voor 2,50 frites of iets anders kon winnen bij deze zaak. Het ging om de wedstrijd PSV - Limburgia. Wie de juiste ruststand en eindstand voorspelde was de winnaar. In de sportredactie van het ED zat toen Henk Engel, en dat was een bekende van mijn ouders. Hij heeft toen mijn inzending eruit gehaald (er waren waarschijnlijk meerdere goede antwoorden geweest, maar ik was dus de gelukkige). Nou kostten friet, kroketten, bamiballen en wat er nog meer te koop werd aangeboden een kwartje, dus voor 2,50 kon je er toen wel 10 kopen, dat was wat veel. Ik weet niet meer wat ik toen allemaal besteld had. Jaartal? 1952?1953? Het was in ieder geval nog in de amateurtijd van het voetbal. Ik weet de rust- en eindstand ook nog: 2-1 bij de rust, 3-2 einduitslag.