EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11893

Bijdrager:

Jaar:

1990

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Muurankers.

Beschrijving

Bij de afbraak van het pand Markt 3 (Den Ossencop), waarin de laatste jaren een Chinees handel dreef, kwamen muurankers tevoorschijn uit 1644, het jaar waarin dit pand zou zijn gebouwd.


Geplaatst op

27-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-06-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Ongelooflijk dat er in Eindhoven totaal geen waarde wordt gehecht aan de historie. Gewoon de oude gebouwen aan de Markt afbreken omdat er zonodig een nieuw winkelcentrum in het centrum bij moest komen. Geen wonder dat veel Bosschenaren Eindhoven niet gezellig vinden. Alles wat karakter heeft moet weg. Zitten er te veel nieuwe Eindhovenaren in het gemeentebestuur? Ik erger me ook bont en blauw aan de geplande afbraak van 'de Ark' en van het poortgebouw aan de Kempensebaan. Zelfs als het een gemeentelijk monument is, maakt het dus geen verschil. Wat een verliezen voor de stad. Welk cultureel erfgoed?


Datum: 01-06-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Het gaat niet zozeer, Marienella, over cultureel erfgoed, het gaat meer over projecten waar geld in gestoken wordt om nog meer geld op te brengen. Daar zijn historische visies alleen maar lastig. Zoals ik eerder stelde, hebben we in Eindhoven in verband met andere Brabantse steden altijd geld gehad om zaken te vernieuwen (vernielen). Die mentaliteit buig je kennelijk niet gauw om!


Datum: 01-06-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Voor de gezelligheid hoef je inderdaad niet meer in Eindhoven te zijn. Ik heb er vroeger heel graag gewoond, maar kom nu alleen nog voor familiebezoek. Voor de gezelligheid moet je in Den Bosch of Breda zijn. Jammer! Overigens, ik woon inmiddels al 36 jaar in Tilburg en daar is het (op de hoeveelheid terrassen na) van hetzelfde laken een pak.
<<< Eerlijk gezegd begrijp ik niet Lieke, wat gezelligheid met deze foto te maken heeft. Graag commentaar dat enigszins bij de foto past. (Peter) >>>


Datum: 02-06-2007
Naam: Louis van Lierde  
img

Ter verduidelijking dit is de achterkant van de meubelzaak Jonkers. Links zie je nog een gedeelte van de voormalige Amro-bank. Zie ook foto 3127 dit pand (Jonkers, Tong Ah, Den Ossencop) moet zien staan? (Peter) >>>