EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7090

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Wilton

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hotel Wilton

Beschrijving

Hotel Wilton, Markt 7. Club 44 had geen opvallende ingang het zat achterin voorin was een andere zaak, misschien wel hier. (RHCe Beeldbank 0003220)


Geplaatst op

05-11-2006

Reacties:

Datum: 06-11-2006
Naam: Peter Vermeulen  

De eerste twee decennia van de vorige eeuw zat in dit pand Th Pessers met zijn handel in kruidenierswaren en Tabak, Snuif en Sigaren. Later werd hier een expeditie/verhuisbedrijf met inboedelopslag gevestigd. Daarna kwam Reisbureau De Kruijff met op de bovenverdieping het Eindhovens Tandheelkundig Instituut. Pas met de komst van Hotel Wilton kreeg het pand een horecabestemming.


Datum: 06-11-2006
Naam: Eugène Mudde  
img

Vele jaren ons stamcafe. Uitbater destijds Piet Andriesen. Dat waren mooie tijden..


Datum: 06-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Voor Club 44 zat Le Chat Noir waar je tussen de middag een broodje en kom soep kon nuttigen bij de openhaard. Voorbij de garderobe was het Club 44. Achter had je een grote en twee kleine bars. En natuurlijk een disco. Bij de achteruitgang hing een kleine televisie waar je muziek filmpjes op kon zien. Nu besef je dat niet de zaak maar de mensen die er kwamen de sfeer bepaalden.


Datum: 07-11-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Le Chat Noir zat toch in Poort van Kleef. Na het cafe en voor de zaal, met links van Le Chat de doorgang naar de zaal.
Of was die kat rood?


Datum: 08-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Ik weet het zeker dat het cafe voor Club 44 Le Chat Noir was. Hier regelmatig een broodje en kom soep genuttigd. En natuurlijk s'avonds op stap achter in Club 44.


Datum: 08-11-2006
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Fanny wat heeft jou tussen 6 en 8 november zo van mening doen veranderen?


Datum: 09-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Hallo Gerard mijn mening is niet veranderd, mijn reactie kwam omdat Henny van Melis opperde dat Le Chat Noir bij de Poort zou zijn.


Datum: 09-11-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Fanny, bij Poort van Kleef was het met zekerheid Le Chat Rouge. Nooit geweten dat er twee katten op de stadse Markt zaten. Die rooie had niet zo'n beste naam.


Datum: 09-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Hallo Henny ik denk dat die zwarte met die rooie niet zo'n probleem had. Als die twee op stap waren geweest, waar is dan de Lapjes kat? In het Frans geen goede vertaling voor lapjeskat, of het zou Le Chat Mouchetè moeten zijn.


Datum: 14-06-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Klopt Fanny, bij de openhaard stond een kleine neon verlichting daar stond op Le Chat Noir. Maar er was een Club 44 en dat was voor en achter, wel mooi die diskussie!


Datum: 22-08-2008
Naam: Harold de Wit  
img

Bij de Grolsch Quelle van Piet en Sjaan Andriesen heb ik nog gewerkt als kelner. Voor was een lange bar met café en in het middenstuk het restaurantgedeelte en achter was de zaal voor feesten en met een dansvloer. Piet was een horeca-mens pur sang. De zaak had vaste klanten en een goed publiek, je kon er lachen tijdens je werk, want het maken van geintjes was het bindmiddel.


Datum: 09-08-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

De voormalige eigenaar van Hotel Wilton, Willie van Grootel is op 30 juli overleden. Hij was ook eigenaar van Hotel Astor op het Wilhelminaplein.


Datum: 09-08-2009
Naam: Harold de Wit  
img

Martin, was jij niet ook een van die oude vaste klanten van Piet Andriesen? Heb jij Lex, de zoon van Piet en diens broer Lou nog gekend?


Datum: 10-08-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Rechts in de deuropening dat ben ik , ik was daar werkzaam als portier. In die tijd was Jo v Gestel eigenaar. Niet lang daarna was er een binnenbrand waardoor de zaak meer als een halfjaar gesloteten was. Daarna was het einde club 44 en ben ik naar Carton verkast.


Datum: 10-08-2009
Naam: Harold de Wit  
img

Jan, was Jo van Gestel eigenaar nadat Piet Andriessen er mee gestopt is? 


Datum: 10-08-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Ja, Jo heeft het van Pietje Andriessen overgenomen, volgens mij zat zijn zoon er destijds in maar die maakte er een rotzooitje van.


Datum: 10-08-2009
Naam: Harold de Wit  
img

Jan, dat zal Lex dan geweest zijn, voor zover mij bekend ging het pas weer goed met hem, nadat Piet hem niet meer hielp.


Datum: 11-08-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Ja dat was Lex , Pietje zelf heeft volgens mij nog daarna een tijdje bij Palermo achter de voorbar gestaan, als ik het mij goed herinner.


Datum: 03-10-2009
Naam: Léon  
img

Goh, nostalgie. Achter in de Poort was zeker Le Chat Rouge. In de tijd dat ik er vaak kwam, 74-76, haalde je daar je heroïne, volgens mij waren dat toen nog vooral italianen. Ik heb er ooit gezeten, terwijl de kogels rond mijn oren vlogen. Nee, het was daar niet altijd gezellig. Freek P., Henny van O., Rene S., later vrouw geworden, Marcel M., pffff. Je parkeerde je auto nog gewoon voor de deur, en sloot niet af. Tot dat er een pistool ineens uit verdwenen was. En je zogenaamde vriend bood dat een week later te koop aan. De meesten zijn er al lang niet meer. Sommigen, ook ik, hebben gelukkig op tijd de ellende en rotzooi gezien, en hebben een andere weg gekozen. For old times' sake, respect.


Datum: 04-10-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Leon je zit helemaal verkeerd dit is Club 44,  jij hebt het over poort van Kleef !!!!!!


Datum: 04-10-2009
Naam: Harold de Wit Sr.  
img

Ja dat klopt Jan, Leon heeft het over de opkomende dope scene, die in de jaren 70 in Eindhoven 'plotseling' gigantisch tot ontwikkeling kwam. Eerst werd er alleen in heroine gedeald, maar toen de speed op de markt kwam werd het allemaal een beetje (veel) rauwer en harder. Eindhoven was volstrekt niet toegerust op de aanpak van die problematiek, de instellingen zoals het toenmalige CAD kon met die nieuwe groep verslaafden anuwelijks of geen contact krijgen; die 'hoefden' immers geen methadon. De politie joeg die groep (en hun dealertjes) van hot naar her. Had geen zicht op de omvang en de ernst van de problematiek. Daar kwam pas verandering in, toen Centrum 13 op de Geldropseweg werd opgezet, toen kwam de scene daar terecht in een 24 uurs voorziening op basis van 'bad, bed en brood,' volkomen doorgeslagen junkies inmiddels, grotendeels als gevolg van de speed. Uiteraard is sindsdien 'het uitgaansleven' in heel Nederland sterk veranderd. Horecaexploitanten, ook de goede, kregen problemen in hun tent, die ze voordien nauwelijks kenden. Om een horecabedrijf 'schoon' te houden van dergelijke populatie bezoekers, de effecten er om heen af te remmen, cq. te stoppen is een kwestie geworden van veiligheidsbeleid. Degene die daar te licht over denkt, komt van een kouwe kermis thuis.


Datum: 04-10-2009
Naam: Léon  
img

Jan, mijn reactie was op de Chat Noir vs. Chat Rouge vraag.


Datum: 04-10-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Sorry Léon , maar de heroïne was al gigantisch in opmars in de jaren 60 , ik ben bij de Club begonnen in '66 en toen zaten Freek v. d. K. en zijn kornuiten al bij club te dealen. Dat waren ook de eersten die ik als portier ben gaan weigeren. Ik had net 4 jaar op zee gezeten en had die rotzooi in New York en ander Amerikaanse steden gezien, dus dat probeerde ik het eerste te zuiveren. Daarom reageerde ik op dat schrijven van je, in de verbeelding dat je het over de Club had.