EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11969

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Hadewychlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, CNS Hadewychlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Chr. Nat. School Hadewijchlaan, klas 3/4, 1952.

Beschrijving

Deze foto is genomen in het voorjaar van 1952. Het was de combinatieklas 3 en 4 van de heer Visser op de Chr. Nat school aan de Hadewijchlaan. Deze school is in maart 1951 geopend. Hoofd was de heer Hartsema. Evenals juffrouw Koffijberg was hij afkomstig van de school aan de Leenderweg. Een aantal leerlingen ken ik nog bij naam. In willekeurige volgorde: Marja en Paul de Leeuw, Ad Klaassen, Hilly Hartsema, Ank Deurloo, Kees Boer, Marlies van der Graaff, Ronnie de Weert, Inge Dun, Coby Steenbergen, Freddie Schmitz. Verder Bles en Kooistra. De meesten woonden in Stratum en een paar in Tongelre/Villapark. Daar werd pas in 1956 (?) een christelijke lagere school gebouwd, maar toen zat ik al op de middelbare school.


Geplaatst op

31-05-2007

Reacties:

Datum: 01-06-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Henk, de leraar Visser kwam deze van de Chr. Nat. School Bezemstraat. Ik heb ook bij een leraar Visser gezeten.


Datum: 01-06-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Ik heb van 1953-1954 bij de heer Visser in de 4e klas gezeten op de Bezemstraat. Hij was mijn favoriete onderwijzer op deze school, hij sloeg tenminste niet. Ik ben eens bij hem thuis geweest, hij woonde volgens mij in de buurt van de Heezerweg. Op de middelbare school (Protestants Lyceum) heb ik nog een jaar bij Ad Klaassen, uit de Sint Rochusbuurt, en Kees Boer in de klas gezeten.


Datum: 03-06-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Leuke foto, Henk! Toen ik er in 1963 op school kwam bestond hij 12,5 jaar. Ik ken, na al die jaren, nog bijna het hele lied dat we toen moesten zingen.


Datum: 04-06-2007
Naam: Henk Tiemens  
img

Ap, ik herinner me de afkomst van de heer Visser niet, maar gelet op de reactie van Walter zou hij een jaar later naar de Bezemstraat vertrokken kunnen zijn. Maar misschien was het wel een andere meneer Visser.


Datum: 06-08-2007
Naam: Rob Visser  
img

Bovenste rij: 5e van rechts Rob Visser, 4e van rechts Willy Langeveld, 3e van rechts Hillie Hartsema.


Datum: 09-09-2007
Naam: Lies Westerhof-Vos  
img

Mijn man Jopie Westerhof herkende zich ook op deze foto. Tweede rij van boven. 4e van rechts. Leuk nu heb ik toch een klassenfoto van hem. Bedankt.


Datum: 24-04-2008
Naam: Ghislaine De Krom  
img

Ik heb ook op de Hadewychlaan op school gezeten. Ik kwam in de vierde klas op deze school bij dhr Aanen, dacht ik en daarna bij meneer Ton Elshout. Het was erg leuk bij hem in de vijfde en de zesde klas.


Datum: 25-04-2008
Naam: Jeanette Wassink  
img

Halverwege de vierde klas vertrok Jan Aanen naar Veenendaal en nam Ton Elshout zijn plaats in.


Datum: 12-06-2010
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Ik heb nog bijles gehad van meneer Visser. Hij had erg veel geduld met mij. Volgens mij woonde hij toen op kamers in Eindhoven. Hij was niet getrouwd.


Datum: 15-07-2010
Naam: Piet Alderliesten (nu Pierre)  
img

Heeft één van jullie nog contact met Anneke Koets, Marion en Annemieke Tempel? Of zijn er nog meerdere klassefoto's? Anneke woonde op de Heezerweg en Marion woonde aan de Floralaan. Deze leerlingen zijn ook op school gegaan aan de Leenderweg. De heer Visser heeft daar ook les gegeven.


Datum: 20-03-2013
Naam: Sonja Smith  
img

Volgens mij kwam ik in 1952 in de klas die hier boven staat. We hadden een idiote leraar; was altijd aan het meppen. Er zat ook een Indische jongen bij ons in de klas. Hij heet Nono en was groot en sterk. Hij liet zich niet zomaar slaan. Op een dag mepte hij terug en sprong uit het raam. Hij is nooit meer teruggekomen. Zelf ben ik dat Indische meisje op de foto; derde rij, helemaal links.


Datum: 24-12-2013
Naam: Jos Nelisse- Veltkamp  
img

Heb deze foto zelf ook. Ik sta bovenste rij, vierde van links Jos Nelisse-Veltkamp. Naast mij links Ineke Kleinen, daarna links Lieke van Sprang. Bovenste rij rechts Inge Dun en Hillie Hartsema. Verder herken ik Louisse Figge en haar broer, Marja de Leeuw, Ankie Deurlo, Hermien en Rob Valstar.


Datum: 26-12-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

De achternaam van Nono is volgens mij Horks