EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6735

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Hadewychlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, CNS Hadewychlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Klassefoto Christelijke School Hadewychlaan.

Beschrijving

Dit is de derde klas bij juffrouw Wilschut. De juf die links staat was een stagejuf. Het tweede meisje van links ben ik, Jelly Smit. Links naast me, Helga Klaasen. Nog meer namen. Anneke Huis, Mieke, Moud Landkroon, Sietse, Mary-Ann, Evelien, Cora.


Geplaatst op

20-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-10-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Leuk, die foto Jelly! Helga en Jacqueline Claessen hebben eerst op de Moreelselaan gewoond en later bij ons in de straat, op de St. Bonifaciuslaan boven de Gruyter! Via schoolbanken ben ik weer met hen in contact gekomen, na ruim 33 jaar. Vroeger kwam ik vaak bij hen thuis.


Datum: 22-10-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Middelste rij, tweede van rechts met het blonde haar is volgens mij Agnes Scholten. Haar zus Mirjam zat bij mij in de klas. Hun vader was predikant.


Datum: 23-10-2006
Naam: Jelly Smit  
img

Ik dacht het 5e meisje van links, Agnes met die lichte trui aan, ja haar vader was predikant. En met Helga heb ik veel gespeeld, ook bij hen thuis boven de Gruyter. Maar dan verlies je elkaar uit het oog, na de schooltijd, jammer. Leuk dat jij er weer contact mee hebt, misschien kent ze mij ook nog wel. Ik kan geen contact maken via schoolbank. Misschien komen er nog wel meer reacties op de foto.


Datum: 23-10-2006
Naam: Helga Claessen  
img

Het 5e meisje van links is inderdaad Agnes Scholte en de 2e van rechts is Alice Dijkshoorn. Weet jij trouwens nog dat wij met z'n drieën in dezelfde maand jarig zijn?


Datum: 24-10-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Allemaal in november, Helga?


Datum: 27-10-2006
Naam: Jelly Smit  
img

Als ik me niet vergis is Helga 2 dagen na mij jarig in november, maar van Alice weet ik het niet.


Datum: 28-10-2006
Naam: Helga Claessen  
img

Klopt precies en Alice is 7 dagen voor jou jarig. Weet je dat Marian Burggraaff gelijk met jou jarig is? Ik zag het in mijn poëziealbum staan. Waar z'n album al niet goed voor is, ik kijk er nog geregeld in. Zo zijn jullie nog altijd in mijn gedachten.


Datum: 28-10-2006
Naam: Jelly Smit  
img

Ik ben de mijne jammer genoeg kwijtgeraakt met de verhuizing. Zo ben ik ook al die schoolfoto's kwijt. Als je die oude foto's kunt bekijken dan komt er weer zoveel terug uit je jeugd.


Datum: 29-10-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Helga, heette het meisje achter jou niet Elsje Stolk? En op de voorste rij, vierde van links staat Anneke Huis volgens mij.


Datum: 29-10-2006
Naam: Jelly Smit  
img

Van de middelste rij weet ik geloof ik nog wel een paar namen. Het eerste meisje is Mieke?, Mary-Ann Haze, Ruth Wijnands, Elsje, Agnes, Evelien. Nou twijfel ik toch, want het meisje recht onderaan, heet dacht ik toch ook Mieke? Woonde zij niet in de Geert Grootestraat?


Datum: 04-11-2006
Naam: Helga Claessen  
img

Wat denk je van Beppie, Tjitske, Rein-Jan, Mickie en Anneroos. Volgens mij heette het meisje achter mij Els Piekaar, maar ik weet niet of ik de achtenaam goed schrijf. Dat meisje achter Anneke Huijs is Elsje van Inge-Schenau.


Datum: 04-11-2006
Naam: Helga Claessen  
img

Even goede volgorde van boven naar beneden, Arie-Jan, Martie, Peter, Kees, Klaas, Rei-Jan, Rob, Tonny, Sietse, Micky, Gert, Han, Els, Mary-Ann, Ruth, Els, Agnes, Evelien, Dietske, Cora, Beppie, Aaltje, Alice, Maud, Mieke, Hans, Tjitske, Anneke, Beppie, Ellen, Anneroos, Anneke, Annelies, Jelly en Helga. Ik weet niet zeker of ik ze allemaal goed heb want ik kan me niet herrinneren of we twee Beppie's in de klas hadden. Ik weet in ieder geval vrij zeker dat het meisje op de onderste rij tussen Anneke en Ellen Beppie Broos is.


Datum: 16-11-2006
Naam: Leo Beelen  
img

Kent er iemand Trees Coolen uit de Moreelselaan?


Datum: 17-11-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Nee, wèl José Coolen van de Moreelselaan en Trees Harms, die volgens mij ook op de Moreelselaan woonde maar dan in de richting van de Jan van Eijkgracht. Haar broer Paul zat bij mij in de klas.


Datum: 04-07-2007
Naam: Piet ( Pierre ) Alderliesten  
img

Zijn er ook foto's van de schoolgebouw en klassenfoto's rond 1953-1959? De school was toen te klein. Een gedeelte van de leerlngen van de Hadewychlaan ging op de Chr. Nat. School op de Leenderweg naar school. Ik had met verschillende leerlingen contact. Vandaar mijn vraag. Zelf vond ik dat de saamhorigheid heel anders was dan op de school van de Leenderweg. Hebben er nog leerlingen gezeten op de Chr. Nat. Kleuterschool ELIM op de Leenderweg? Heeft iemand nog een foto van deze kleuterschool?


Datum: 22-07-2007
Naam: Bep Broos  
img

He, wat leuk! Ik sta ook op deze klassefoto. onderste rij, 5e van rechts. Beppie Broos.


Datum: 27-07-2007
Naam: Gerrit Goosen  
img

Ik heb ook een jaartje op deze school gezeten. Ik zat in de eerste klas op school in de Jaguarstaat. Toen moest ik naar de christelijke school in de Hadewychlaan. Omdat deze school toen niet op tijd klaar was, heb ik een jaartje op de Leenderweg gezeten.


Datum: 03-12-2007
Naam: Corrie  
img

Hallo, weten jullie of Ina Keuvelaar toevallig op de foto staat?


Datum: 31-01-2008
Naam: Mieke de Regt-Gast  
img

Ja, ik sta ook op de foto rechtsonderaan, Mieke Gast. Leuk zeg deze foto; heb hem zelf ook in mijn plakboek.


Datum: 09-02-2008
Naam: Elly Balvers - Taphorn  
img

Klopt, Trees Coolen woonde net voor de flat bij de Jan van Eijckgracht. En José Coolen woonde in de winkels.


Datum: 26-05-2008
Naam: Piet ( Pierre ) Alderliesten  
img

Op de Christelijke School aan de Hadewychlaan werd meer gedaan aan de Bijbelse geschiedenis dan op de Christelijke Nationale School op de Leenderweg 242. Veel gereformeerde gezinnen deden hun kinderen op deze school. Bijvoorbeeld Juffrouw Koffieberg ging van de school aan de Leenderweg naar de Christelijke School op de Hadewychlaan. Dat was ook het geval van de heer Hartsema. Alleen had de laatste de mogelijkheid om daar hoofd te worden van deze school. Een gedeelte van deze school had klassen op de Leenderweg. Rond 1954 waren er leuke meisjes op de Hadewychschool, o.a. Marion en Annemieke Tempel en iets later Anneke Koets. Marion woonde op de Floralaan en Anneke op de Heezerweg. Misschien heeft een van jullie bij hen in de klas gezeten en kan een paar leuke voorvallen vermelden. Marion heeft bij mijn tweelingbroer Henk en mij op catechisatie gezeten bij dominee Sneller. Natuurlijk gingen wij ook om met vele anderen van de Christelijke Nationale School. Alleen deze drie meisjes vielen erg op bij mij, vandaar deze bescheiden puzzel voor diegene die mij het een en ander kan vertellen. Ik heb verder al erg veel reacties gehad en vindt dit erg leuk.


Datum: 23-02-2016
Naam: Ton van der Steeg  
img

Puur toevallig kwam ik deze foto van "onze klas" tegen. Ik ben Tonny en sta recht voor juffrouw Wilschut onder haar linkerschouder en ben het manneke met een beetje flapoortjes en een coltrui. Als iemand nog meer over die schoolperiode weet altijd leuk.


Datum: 23-02-2016
Naam: Mieke de Regt-Gast  
img

Ha Ton, ik krijg een melding van Eindhoveninbeeld.com dat jij gereageerd hebt op de 'oude' foto van de Hadewijchlaan-school in Eindhoven. Deze foto is dus van ruim 50 jaar geleden. Wat een tijd zit daar alweer tussen zeg. Een paar weken geleden was ik in Son bij familie op bezoek en zijn we nog langs de plek gereden waar de school gestaan heeft. Het is nu een park. Ik woon zelf al sinds 1979 op de Veluwe. Ik ben getrouwd en we hebben een dochter en een schoonzoon. Verder heb ik met niemand meer contact van de klas; heel af en toe nog met Els Pikaar. Zij was toen ook mijn vriendin. Ik sta trouwens op de voorste rij, helemaal rechts.


Datum: 01-05-2016
Naam: Ingrid Boons  
img

Heel leuk om die herinneringen te lezen en een foto van een klas te zien. Mijn klas was vanaf 1964 bij juffrouw Valster en later bij Brijdenbach.