Fotonr.: 12002
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1939
Locatie 1.:Strijp |615 Schoot |Schootsestraat
Onderwerp.: Horeca |Cafés |Strijp, De Eeuwige Lamp / Cornerhouse

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

De Eeuwige Lamp. (2)

Beschrijving Na de brand beginjaren 30 verrees dit pand op de hoek Schootsestraat/'t Schoot. Uitbater was Tinus van Gemert (d'n Baard). Ik vermoed dat hij hier samen met zijn vrouw Miet Vereijken poseert. Tegenwoordig is dit café Cornerhouse. De ansichtkaart is uitgegeven door: W. Janssen-v. Bokhoven, Kreugelstraat 22.

Geplaatst op 02-06-2007

Reacties

Datum: 03-06-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens img

In de jaren 70 zat er in het witte huis naast café Cornerhouse 'n fritestentje. En daarnaast zat Café De Nachtegaal. De uitbater hiervan was Henk v. Aspert. We hebben daar vele uurtjes doorgebracht met de biljartvereniging en natuurlijk vier dagen met het carnaval.


Datum: 03-06-2007
Naam: Hennie de Groot img

En het friettentje heette: Cafetaria Willy.


Datum: 03-06-2007
Naam: Piet van Hees img

De punt van dit pand, het randje waar we hier op kijken, moet nog een hapje missen van een neerstortend vliegtuig in de oorlog, het schampte net met een vleugel en stortte neer in de tuin van het nat. lab. In de 60-er jaren was de uitbater een mevrouw Hoeks. Een zus van een oom van me.
<<< wij noemen dat gewoon een tante (Peter) >>>


Datum: 03-06-2007
Naam: Hans Lemmens img

Sorry Peter, maar als het een aangetrouwde oom is klopt jou uitleg niet!
<<< foutje, bedankt! (Peter) >>>


Datum: 03-06-2007
Naam: Piet van Hees img

Whoeha!! Schitterend! Mijn ome Theo (Theo Hoeks dus, getrouwd met Joke van Hees, zus van mijn vader) heeft of had twee zussen. Of die nou ongetrouwd waren of zo, geen idee. Nel Hoeks als ik me goed herinner. En ja dus Peter, aangetrouwd. Ondertussen ook al lang weer gescheiden. Maar ach, een vriendje van mijn dochter heeft zeven opa's en oma's (allemaal ex-en die weer gaan vrijen). Familie kan tamelijk verwarrend worden.


Datum: 03-06-2007
Naam: Jan Toirkens img

Tussen 1960 en 1966 in ieder geval was de uitbater van het café Henrikus van Gijsel, als opvolger van de weduwe van Tinus van Gemert (de wed. Maria Vereijken). Een zeldzame foto overigens. Het perceel van het café liep verder door tot aan trottoirband, later werd de rooilijn naar links verlegd. Op de achtergrond, in het midden van de Schootsestraat, nabij de Kreugelstraat staat hier nog café het Zwaantje.


Datum: 03-06-2007
Naam: Jan Toirkens img

Niet zo vreemd dat de kaart is uitgegeven door W. Janssen-van Bokhoven, immers ze was een van de dochters van Jan van Bokhoven, vader kwam uit Helmond. En deze zelfde Jan van Bokhoven woonde een tijdlang in dit huis (wever van beroep), overigens vijf jaar voordat Tinus van Gemert er kastelein werd in 1930. En Tinus zelf, bijgenaamd den Baard, was dus ook met een Helmondse getrouwd.


Datum: 05-06-2007
Naam: Peer Retera img

Ook ik heb wat uurtjes doorgebracht in de Nachtegaal. Harold, de zoon van Henk, was en is munne maat en we speelden toen rugby bij Rugby Club Eindhoven. We waren toen zo'n 16 jaar. Op woensdag was het café gesloten maar niet voor ons: Biljarten, muziek op 10 en pruuve van het gerstenat! Het was ook de kroeg voor VV LEW. Harold heeft nu een superkroeg (De Bel) in Valkenswaard waar Henk en Annie ook nog altijd binnenlopen.


Datum: 06-06-2007
Naam: Ap ten Hartog img

In de jaren 60-70 was het café van Pasman op de Halvemaanstraat de thuishaven van VV LEW.


Datum: 28-10-2007
Naam: Willem van de Ven img

De Nachtegaal is inmiddels ook definitief passé. Het is na Henk van Aspert trouwens nooit meer iets geweest.


Datum: 21-02-2010
Naam: Jan v.d. Hurk img

Klopt, het was toen Henk van Aspert. Er was altijd 'n gezellige sfeer. Er kwamen ook veel mensen van de Philips-fabriek die even tussen de middag een glaasje dronken vanwege een verjaardag of met carnaval (en dat liep ook wel eens uit de hand). Eigenlijk is het zonde dat zulke gezellige kroegjes opgedoekt zijn.