Fotonr.: 2983
Bijdrager Peter Suurs
Jaar: 1962
Locatie 1.:Strijp |615 Schoot |Schootsestraat
Categorie.: Horeca |Cafés |Strijp, De Eeuwige Lamp / Cornerhouse

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Cafe Cornerhouse. (1)

Beschrijving Tjeu Ivits met de toenmalige kasteleinsvrouw Truus v.Gijzel van Cafe Cornerhouse. (Peter, waar lag dit cafe?)
Geplaatst op 16-02-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 18-02-2006
Naam: Vic van Lijf img

Daarnaast lag ook cafe De Nachtegaal, ons afdelingscafe! PIT/S&I/IE (+)


Datum: 18-02-2006
Naam: Peter Suurs img

Tjeu Ivits woonde inderdaad daar. Hij is mijn zwager en woont nu in Woensel.


Datum: 18-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

In dit cafe zat volgens mij vroeger van Gemert met z'n dochter Marietje .


Datum: 18-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Heel vroeger was naast dit café een textielwinkel, ik meen Linro, later is daar een friture in gekomen. Café de Nachtegaal is later overgenomen door een zoon van Hein van Asperdt, de fietsenmaker uit de Kreugelstraat.


Datum: 18-02-2006
Naam: Hennie de Groot img

Klopt Diny, die textielwinkel. En de friture heette 'Willy'. Veel tijd doorgebracht. Lekkere gehaktballen.


Datum: 18-02-2006
Naam: Willem Verstegen. Best img

Dit is dan Truus v.Gijzel in haar jonge jaren. Na vele jaren het café Cornerhouse gerund te hebben, zijn Harrie en Truus v. Gijzel met hun dochter Lydia later neergestreken op de Barrierweg in Woensel, waar zij dan weer een fiks aantal jaren café de Barrier geexploiteerd hebben, terwijl daar voor de fijne mensen Adriaan en Mien Bogers dit café ook zeer lang onder hun hoede hebben hadden. Daar dit vele jaren mijn stamcafé was, heb ik daar menig gezellig uurtje doorgebracht.


Datum: 18-02-2006
Naam: Hennie de Groot img

Lydia werkt nu bij de AH in de Tarwelaan.


Datum: 02-03-2007
Naam: Christine Manders-Meulensteen img

Mijn grootouders, Bert en Chrisje Verkuijlen, hadden een kruidenierswinkel op de hoek van de Cederlaan en de Schootsestraat. Zij zaten tussen café Ramona en Cornerhouse in. In 1964 zijn ze onteigend. De reden daarvoor is mij tot op heden niet duideijk. Opa had er ook nog een melkhandel erbij. Een oom had er een bakkerij en bracht het brood rond. Een andere oom ventte met melk in het Drents dorp. Ze woonden daar met drie gezinnen. Ik denk dat de winkel tijdens of kort na de tweede wereldoorlog is opgeheven.


Datum: 03-03-2007
Naam: Ap ten Hartog img

Christine, in de Kreugelstraat zat melkboer Verkuijlen, had ook kruidenierswinkel. Naast zijn winkel liep een pad, dat was de ingang van de Eindhovensche Drukkerij.


Datum: 03-03-2007
Naam: Hennie de Groot img

Christine, kijk bij foto 3450.


Datum: 16-06-2007
Naam: Jan Snijders img

In de jaren '67/'68 kan ik mij herinneren dat daar Jan en Nel Kruizen in zaten. Voorheen was dat Lakachita in de Vrijstraat, als ik de naam goed geschreven heb.
Voor ik zelf in de Horeca ging werken kwam ik daar altijd met mijn toenmalige verkering, nu mijn vrouw. Helaas zijn Jan en Nel allebei overleden.


Datum: 27-07-2014
Naam: Joop Mengde img

Truus had een heel goed biljart staan en een jukebox met goeie platen van vooral Dean Martin. Had Nel niet een gouwe hoektand? Ze was een innemende vlotte tante. Mijn zwager Loek Vink ging daar op zondag vaak biljarten, ik kwam er vaak met mevrouw Vink en Jacques van Engelen werd er dikwijls knetterzat. Er werkte ook lang een vrijwilligster maar toen gingen wij inmiddels naar het Witte Perd.