EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12223

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Stanislausschool 1954/55 klas 6

Beschrijving

Klassefoto uit 1954. Ik ken niet allen meer van naam (gezichten wel). Onderste rij: ?, Jan Lubse, ?, Peter van Straten, Jos Schaffels, ?, Eddy Schutjes, Jan Koenen. Tweede rij: ?, Jan Merks, ?, Spierings, ?, ?, Oosterhout, ?, ?, ikzelf (Cor Lammers). Derde rij: Van Bokhoven, Van Hout, ?, ?, Jaap Franken, Rolf Houperichs, Frits van Beckum, Charles van Dijck, Jan van Halder. Vierde rij: Theo Nuiten, ?, ?, Fuchs(?), ?.


Geplaatst op

24-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-09-2010
Naam: Lgtvoet.van Dongen  
img

Ik ben nog steeds op zoek naar een foto van wijlen Wim van Dongen, hij was mijn broer. Kent iemand hem nog en is er een schoolfoto van hem?


Datum: 06-03-2011
Naam: Hans van Rooij.  
img

Tweede rij van boven, de vierde jongen van links is Hennie van Rooij.


Datum: 14-05-2014
Naam: Lowy Cremers  
img

Wie heeft misschien het e-mailadres van Theo Nuijten die op de foto staat? Bedankt, stuur me een mailtje terug.


Datum: 14-05-2014
Naam: Lowy Cremers  
img

Geweldig, binnen een uur had ik het e-mailadres al gekregen van Theo. Bedankt, geweldig.


Datum: 30-07-2016
Naam: Luc van Gemert  
img

Bovenste rij, in het midden ben ik, Luc van Gemert.


Datum: 13-08-2016
Naam: Frits van Beckum  
img

Ik heb er mijn schoolfoto’s eens bij gehaald, want daar had ik destijds (62 jaar geleden) meteen maar alle namen achterop geschreven, dus die kan ik hieronder weergeven. Wel met excuses voor de spelling: ik was als jongetje kennelijk verzot op de y (zonder puntjes) en schreef die te pas en meestal te onpas. Bijvoorbeeld: Theo Nuijten en Hennie van Rooij, die hierboven in ingezonden mailtjes genoemd worden, die staan bij mij geschreven als Theo Nuyten en Henny v. Rooy. Die twee namen zal ik hier meteen corrigeren; maar van de andere klasgenoten kan ik dat dus helaas niet. Ook bij v.d. weet ik niet of de d. staat voor de of den of der. Sorry dus.
Wat ik jullie kan melden is het volgende:
Bovenste rij: Theo Nuijten, René van Baal, Luc van Gemert, Frans Kurvers, Tonny Walravens.
Tweede rij: Jan van Bokhoven, Piet van Hout, Tonny Verbeek, Hennie van Rooij, Jac Francken, Rolf Houpperichs, Frits van Beckum, dhr Ch. van Dijck, Jan van Halder.
Derde rij: Gerard van Boxtel, Jan Merks, Charel Elias, Clemens Spierings, Hub de Hond, Bennie v.d. Wouw, Frans van Oosterhout, Frans Vonk, Albert Scharis, Cor Lammers.
Voorste rij: Frits v.d. Donk, Jan Lubse, Piet v.d. Heyden, Peter van Stratum, Jos Schaffels, Wim Somers, Eddy Schutjes, Jan Koenen.
Misschien denk je: wat is dat voor kaartje dat Peter van Stratum op zijn borst heeft hangen? Ik herinnerde het me ook niet, maar hij heeft het me vijf jaar geleden nog eens verteld: er staat op “Eindhoven kampioen”. Ja jongens, het was zomer 1954, de glorieweken van EVV! Weet je nog? Iedereen was fan: succesfoto’s uit de krant knippen en daarop alle EVV-shirts inkleuren!


Datum: 13-08-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Hé, Albert Scharis. Die heeft, net als ik, zo'n 45 jaar bij Nolte gewerkt. Het kapsel heeft hij nooit afgezworen. Be-bop, ik heb hem nooit anders gekend.
Leuk die Tongelrese schoolfoto's, daarop kom ik toch vaak "Nolte namen" tegen. Gerard van Boxtel, ik herken je niet van deze foto, maar was jij bij ons portier?