EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16677

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Stanislausschool 1951/52 klas 3

Beschrijving

Bovenste rij 6e van links Henk Vermeulen. Naam van de onderwijzer?


Geplaatst op

13-08-2008

Reacties:

Datum: 14-08-2008
Naam: Hans van Rooij  
img

Volgens mij is de leraar op deze foto de heer Thomassen. Hij is later leraar geweest op de school in de Tuinstraat.


Datum: 11-12-2008
Naam: Wim Jansen  
img

Hans van Rooy kan wel eens gelijk hebben met meester Thomassen. Als ik het goed heb ben jij, staande op de middelste rij, de vierde van links.
Naast jou staat Jannie Scharis. In deze rij op de zevende plaats herken ik Renee van Toor. Er zijn nog meer gezichten die ik herken, maar namen is een probleem. Mezelf herken ik in het manneke staande op de bovenste rij op de zesde plaats. Mijn roepnaam was toen Willie Jansen. Kan het zijn dat we in datzelfde schooljaar een tweede meester hebben gekregen? Of is toen de tweedeling van de klassen gekomen? Ik herinner me dat van elke klas er twee waren. Ik weet niet zeker meer vanaf welk jaar.
Van welke meester heb jij "klok leren kijken"? Het antwoord hierop zou nog wel eens meer reacties kunnen opleveren.


Datum: 12-12-2008
Naam: Hans van Rooij  
img

De jongeman op de foto is mijn broer André, hij is een jaar ouder dan ik.


Datum: 12-12-2008
Naam: Wim Jansen  
img

Hans, pijnlijke vergissing ... sorry. Omdat je je bijna alle jongens van gezicht weet te herinneren, kan dat voorkomen. Op andere klassenfoto's zie ik dezelfde gezichten terug. Ik heb, na bestudering van het een en ander, zelfs de indruk dat ik niet in deze klas gezeten heb. Het manneke met bril op de bovenste rij, waarin ik mijzelf herkende, moet wel de eerder vermelde Henk Vermeulen zijn. Toch hoop ik dat er nog meer reacties komen. Misschien is er iemand die kan vertellen, dat hij in de tweede klas bij meester De Ruijter klokkijken geleerd heeft.


Datum: 07-09-2009
Naam: Peter Pilgram  
img

Bovenste rij geheel links Boudewijn Smits, middelste rij tweede van links Kees Spoorenberg.


Datum: 10-09-2009
Naam: Jan Scharis  
img

Rij 2, 5e van links dat ben ik.


Datum: 11-09-2009
Naam: Peter Pilgram  
img

Jan Scharis, jij moet je wel bijzonder thuis hebben gevoeld op de Stanislaus, want je bent op bijna alle foto's te zien vanaf 1949.


Datum: 24-11-2009
Naam: Mieke Kessels-Carpay  
img

Het is niet Kees maar Mark Spoorenberg middelste rij 2e van rechts mijn broer Wim.


Datum: 08-05-2010
Naam: Trix Simmer  
img

Op de tweede rij derde van links is mijn broer Hans Simmer, naast Mark Spoorenberg.


Datum: 06-07-2016
Naam: Frans van Gemert  
img

Wim, oftewel Willy Jansen, zoals ik jou gekend heb, jij bent inderdaad niet de jongen die je oorspronkelijk aanwees. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat de splitsing van de klassen, vanwege te veel leerlingen, is begonnen toen wij naar de 5e klas gingen. Maar kijkend naar de foto's van de schooljaren dat ik in dezelfde klassen zat, kom ik tot de conclusie dat de splitsing al vanaf de 2e klas moet zijn begonnen. Ik sta namelijk op geen enkele foto van deze schooljaren. Uitgezonderd op foto 16675, 1e klas, waarvan ik het bestaan zelfs niet wist, dus een verrassing om deze nu te zien. Ik meen jou trouwens niet op deze foto te herkennen, zat jij toen soms op een andere school in de 1e klas? Of jij moet de jongen zijn die op de 2e rij van onderen zit, 4e van links met bril?
Op foto 16676, 2e klas, sta ik ook niet. En dan kom ik bij jouw vraag "of er iemand kan vertellen dat hij in de 2e klas bij meester de Ruijter klokkijken geleerd heeft". Wel wat laat, maar die iemand ben ik dan. Ik heb ook een foto van deze klas met meester De Ruijter en zal die binnenkort aanbieden aan Eindhoven in Beeld.
Wij staan op de bovenste rij helemaal rechts en jij staat dan tussen mij en Hubert Defêche. Ik heb van de meeste jongens nog lang de namen geweten, maar helaas nooit opgeschreven.