EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12310

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Smitsstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Veteranen Inloophuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Smitsstraat 17

Beschrijving

Dit pand Smitsstraat 17 Eindhoven wordt het inloophuis voor de veteranen. Dit is de oude muziekschool, tegenover Smitsstraat 2-4, waar ik gewoond heb in de jaren 30.


Geplaatst op

01-07-2007

Reacties:

Datum: 01-07-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

De muziekschool is later verhuisd naar de Prins Hendrikstraat.


Datum: 01-07-2007
Naam: JAJ Vervest  
img

Was het Katholiek Instituut Maatschappelijk Werk (KIM) hier niet gevestigd ?


Datum: 22-07-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

We hadden geen betere bestemming voor dit pand kunnen krijgen. Eindelijk een wijs besluit. Lage drempels heeft Eindhoven nodig. Er is dan wel een buurthuis in de Oranjestraat, maar dat is overdag nooit beschikbaar. Er is al eens eerder gevraagd dit pand voor de buurtbewoners te kunnen huren. De bestemming was nog niet helemaal rond. De ontwikkelvisie van de Bergen is nog in volle gang. De Muziekschool was een tijdje een dependance van de Parklaan en is later naar de Catharinastraat verplaatst waar nu inmiddels appartementen zijn gebouwd. (De directeur was de heer Gruijthuizen.) Dat gebeurde nadat de Muziekschool naar de Pastoor Petersstraat was verhuisd.


Datum: 22-05-2008
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

Ik ben als veteraan aanwezig geweest bij de opening van dit monumentale pand. Als je eens wist wat er voor arbeid in is gestoken om het pand in een staat te krijgen zoals het nu is, dan kun je alleen maar bewondering hebben voor de mensen die een en ander hebben gerealiseerd. Nu maar hopen dat het gaat functioneren waarvoor het bedoeld is, namelijk een verzamelpunt voor mensen die ons land vertegenwoordigd hebben in den vreemde, vaak onder moeilijke omstandigheden en ver van huis.


Datum: 28-06-2008
Naam: Ed  
img

Er staat een bijzonder indrukwekkend verhaal over de veteranen en het veteranenhuis in de zaterdageditie van de Volkskrant. Ik hoop dat velen het lezen en begrijpen wat het nut hiervan is!


Datum: 29-06-2008
Naam: P.Stoutjesdijk  
img

Ik ben blij dat er ook positieve reacties komen van burgers over onze nieuwe locatie. Dat verdienen de mensen die ten koste van een enorme inzet een en ander hebben gerealiseerd.


Datum: 22-01-2009
Naam: Redactie  
img

Van Jan en Lies van Berlo kregen wij het volgende bericht: "Op 25 maart 2009 is er een benefietconcert ten bate van het inloophuis voor veteranen 'de Treffer' te Eindhoven. Het concert wordt gegeven door het NATO Jazz Orchestra in het Muziekcentrum Frits Philips". Voor meer informatie hierover en ook alles over het inloophuis zie: http://www.svbzo.nl


Datum: 08-06-2009
Naam: Jan Philipsen  
img

Ik kan me nog herinneren dat ik in de vroege vijftiger jaren op de eerste verdieping pianoles kreeg (de twee linkerramen). Tegenover dit gebouw was toen een onbebouwde ruimte, waar toen altijd op een afgemaakt gedeelte Afghaanse windhonden liepen. Op rest van de ruimte stonden regelmatig bussen van de firma Arnold Van Dijk.


Datum: 11-05-2013
Naam: Monique Geukes  
img

Mijn opa en oma waren in de oorlog conciërge op de muziekschool in de Smitsstraat.


Datum: 31-08-2014
Naam: Marielle Vleeshouwers  
img

Wie kan mij vertellen hoe oud dit pand is? ik kan er niets over terugvinden op internet.


Datum: 31-08-2014
Naam: Gerard de Beurs  
img

Volgens de site ihesm.com/eindhoven/1917-8.html zou het bouwjaar 1907 zijn. Het adres was in 1917 Burgemeester Smitsstraat 2 en vanaf 1920 Smitsstraat 17. De tekst die erbij vermeld staat: hoek Catharinastraat, gebouwd in 1907. De 'Normaalschool' was de kweekschool om onderwijzend personeel op te leiden (zoals nu Fontys-Pabo).