EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12316

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Centrum, Bierelier, Jo Sauter en de Waterkers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg - Bierelier en Waterkers (2)

Beschrijving

Het oude pand van de Waterkers is stervende. Een paar pannen eraf halen en het water doet de rest. Laat me raden wat er ooit voor in de plaats komt als ook dit stukje nostalgisch Eindhoven verdwijnt: een grijs rechttoe rechtaan pand, met hier en daar een raampje maar de hoofdprijs voor een vierkante meter. Iemand wordt er toch weer goed van. De Bierelier leeft nog...


Geplaatst op

02-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Rechts van de Waterkers was de ingang van de werkplaats en Magazijn van de firma Vlemmings, dealer van Chevrolet, Vauxhall en Bedford. Op het grote terrein dat na afbraak van dit bedrijf was vrijgekomen is thans een groot wooncomplex gebouwd, waar de eerste bewoners reeds intrekken.


Datum: 07-07-2007
Naam:  

Doodzonde van dit oude cafépandje. Wij, als gezin van destijds café Jo Sauter, woonden ook bij het café. Rechts van de gang via de huisdeur (zie foto) was de woonkamer, links het café. Kennelijk is de woonkamer al weg gezien de plank voor het raam. Achterin was de keuken. Links van de gang kwam je in het café met direct rechts een z.g. opkamer waar mijn ouders sliepen. Onder de opkamer was de kelder, waarin o.a. de biervaten stonden. Je kon hier niet in staan. Met hoog water (van de Dommel) liep de kelder onder en menigmaal is de brandweer moeten komen om die weer leeg te pompen. Mijn broer, zus en ik sliepen boven in het meest rechtse deel. Het linkse gedeelte van de bovenverdieping kon niet worden gebruikt, hierin was geen vloer. In de huiskamer en in het café was nog een schouw, welke beiden waren betegeld met prachtige oude tegels. In de huiskamer zelfs Delfts blauw dacht ik. Ik ben benieuwd wat hiermee is gebeurd of gaat gebeuren. In het rechterpand, voorheen De Waterkers, woonde destijds de eigenaresse van het pand mevrouw Jansen-Strijbos. Zij baatte het café uit voordat mijn ouders er in 1956 inkwamen. Zie foto 8213.


Datum: 21-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

En dan te weten, dat er nog een tijd was, dat restaurant De Waterkers, rechts van de Bierelier een heel gezellig en florissant eethuis was, waar je goed kon eten. Zo´n mooi bedrijfje had voor de slopershamer behoed moeten blijven.