EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3526

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Korte Geldropseweg, oud en nieuw.

Beschrijving

Links is de nieuwe zuidwand van de Geldropseweg richting Bilderdijklaan al klaar, het verkeer volgt nog de oude weg. (RHCe beeldbank 0026463)


Geplaatst op

17-03-2006

Reacties:

Datum: 17-03-2006
Naam: Anne Troost  
img

Als ik bij het RHCe foto 19064 goed bekijk dan is dat de afbraakfoto van de panden voor de nieuwbouw die hier staat. Die foto is uit 1954 en dan klopt dit jaartal niet en moet het in ieder geval een jaartal na 1954 zijn. Verder staat bij de genoemde foto een andere richting aangegeven nl. Bilderdijklaan naar Stratumsedijk. Maar aan het witte huis te zien is de opname ongeveer van de zelfde plaats gemaakt . Verder is het pand achter de bakfiets eerder het pand wat gekraakt was op foto 2271 dan Bierelier.


Datum: 17-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Vic had ook al een ander jaartal dan 1936 en alweer die kapper Clement maar die zat voor de afbraak in die oude pandjes in het midden. Ik heb het jaartal aangepast


Datum: 18-03-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

In de oorlog op het hoekhuis van de Geldropseweg kapper Valkenburg en zijn vrouw hadden daar een winkel van carnavalspakken en feestneuzen. Rechts onder bij de lantaarnpaal was daar een kleine bakker die zijn oven stookte met brembossen; daarnaast was een drukkerij van Roos en ze deden de letters met de hand opzetten; als klein manneke er weleens staan te kijken


Datum: 12-02-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

1936 kan echt niet want als schooljongens gingen we naar kapper Clement, ongeveer achter paard en kar, dus hier is zijn huis al afgebroken. Het huis had nog een stoep met wybertjes-steentjes. Dus minstens na 1946. Zie ook foto 2193 voor een zicht van de andere kant.


Datum: 24-03-2007
Naam:  

In de 'nieuwbouw' zat Böckling. Tussen Böckling en De Waterkers zat Frits Couteaux met een behang- en verfwinkel in de jaren vijftig zestig. In nieuwbouw ernaast heeft jaren de bloemenzaak van Sjerp gezeten. Deze zaak is later naar het winkelcentrum Woensel gegaan.


Datum: 29-03-2007
Naam: Wim Böckling  
img

Jan Wolfs mailt dat Roos een drukkerij was, maar daarmee vergist hij zich. De Fam. Roos hadden daar een kruidenierswinkeltje dat meestal door Marietje werd bestierd. Het grote witte huis op de foto werd niet bewoond door de Fam Bosman maar door Frans v.d. Meeren van het gelijknamige makelaarskantoor. De fam. Bosman woonde links van het grote witte huis welke op deze foto onzichbaar is.


Datum: 30-03-2007
Naam: Henk Moezelaar  
img

Marietje Roos-Neggers runde inderdaad de kruidenierswinkel aan de Geldropseweg. Haar man Huub Roos (een halfbroer van mijn moeder) had eenzelfde winkel in de Rozemarijnstraat achter (wat nu is) Plaza Futura. Enkele huizen van Roos af, richting Hertogstraat was niet een drukkerij maar een zetterij. De zetter was duidelijk zichtbaar en hoorbaar bezig, een fascinerende bezigheid voor een kleine jongen!


Datum: 26-10-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Böckling zat eerder aan de Bilderdijklaan, naast de bakkerij van Coppens. Ze zaten in een gewoon woonhuis en ze verkochten in een van de kamers allerlei klein spul zoals stekkers, schakelaars, fittingen, contactdozen enz. Ik heb daar heel wat gekocht om thuis te knutselen. Al heel jong speelde ik met lampjes, batterijen, draadjes en schakelaartjes. Ik heb een keer de Lichttoren nagemaakt met een blauwe kartonnen doos die ik van de vrijer van ons dienstmeisje had gekregen. Toevallig kon ik die zo vouwen dar de vorm van de Lichttoren goed herkennen was, bovenin een fietslampje, schakelaartje, een paar draadjes en een WitteKat-batterij. 's Avonds op de slaapkamer, die ik met mijn broer deelde, het grote licht uit en het kleine lampje aan. Feest voor een kleine jongen, maar wel heel kort, want die batterijen liepen leeg waar je bij stond