EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12666

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Harmoniestraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Bakkerijen

Onderwerp 3.:

Helpt Elkander

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Helpt Elkander

Beschrijving

Op de foto een aantal broodbezorgers van de "Coöperatie Helpt Elkander U.A." van de Harmoniestraat/ Binnenpad.


Geplaatst op

26-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-07-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Wat betreft de coöp. kan ik nog vertellen dat een nichtje van mijn moeder met haar man, Dorus en Leen Dankers, een coöp. kruidenierswinkel hadden op Leenderweg 257 (nu zit er een autohandel), maar omdat Helpt Elkander van de socialistische partij was (de z.g. rooie bond) mochten zij, zo is mij altijd verteld, niet meer in de katholieke kerk komen.


Datum: 30-07-2007
Naam: Henriette Schalks-Wouters  
img

De man rechts op de foto met het paardje is mijn opa Theo Sanders. Hij heeft inderdaad van de pastoor te horen gekregen dat een goed katholiek niet ging werken bij de coöperatie. Voor mijn opa met een gezin van negen kinderen waren de verdiensten van grotere waarde dan wat de pastoor zei. Een opmerking van hem was: als de pastoor mij het verschil bijbetaalt, ga ik wel terug.


Datum: 15-12-2011
Naam: L.Sanders  
img

Henriette, de man met het paardje is ook de opa van mijn man. Waarschijnlijk is uw moeder de tante van mijn man, nl. tante Marietje?


Datum: 25-05-2014
Naam: Bart Vonk  
img

Ik lees hier dat er op Leenderweg 257 ook een kruidenierswinkel van Helpt Elkander heeft gezeten. Dat klopt, mijn opa Jakob Klein was hier bedrijfsleider van 1950 tot 1954 en hij woonde met zijn gezin boven de winkel. In die tijd werkten er Nel de Groot, Jack Bekx, Frans Bekx, Joop Schats, Riet de Boer, Bep van Dalfsen, Gerda, Truusje. Voordat mijn opa de zaak runde, werd deze gerund door Kees Schreuder uit Nieuwaal. Toen die wegging, opende hij een winkel in de Resedastraat. Voordat mijn opa Jacob Klein de winkel runde, werkte hij eerst als bakker en later als magazijnmeester in de Harmoniestraat. In deze bakkerij werkten ook Harrie van der Wiel en Toon Jansen.


Datum: 27-05-2014
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.Dommelen  
img

Hallo Bart Vonk, Dorus en Leen Dankers-Marijnissen hadden de winkel al voor de 2e W.O. Zodoende kwamen wij dus niets tekort in de oorlog 40-45. Ik denk dat jouw opa in 1950 de winkel overgenomen heeft. Ik weet nog dat zij verhuisd zijn naar de Wassenaarstraat in Woensel en dat ik in 1953 daar op bezoek kwam.


Datum: 06-11-2015
Naam: Jac Bekx  
img

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt bij de coöperatie. Mijn chef was Jacob Klein. Als hij met vakantie ging nam ik tijdelijk zijn plaats in. In 1953 ben ik met Nel de Groot getrouwd. In die tijd mochten gehuwden niet samenwerken en werd zij overgeplaatst naar de Lorentzstraat in Woensel. Jacob Klein had twee kinderen, een zoon en een dochter, die ik ook goed kende. Zij kwamen veel in de winkel.