EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12935

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Edelweisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruidenbuurt

Beschrijving

Dit is de hoek Edelweissstraat, Floralaan-Oost. Dit gedeelte wordt voorlopig nog niet afgebroken. Vroeger heeft hier volgens mij links op de hoek een VéGé-winkel gezeten en rechts een kapperszaak. Let op het monument ter hoogte van de fietser.


Geplaatst op

16-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-08-2007
Naam: Hans Strootman  
img

In de jaren 60 zat in de linkerzaak Wernaerts met kruideniersartikelen.


Datum: 16-08-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Volgens het Beeldenboek Eindhoven is deze zuil met reliëfs gemaakt door een groep kinderen met als opschrift: Bekijk je wijk 28 oktober 1997.


Datum: 16-08-2007
Naam: Henk Meelen  
img

Rechts zat herenkapper Manders


Datum: 16-08-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Ik vind het mooi de Edelweissstraat nog eens te zien. Op nummer 100 (wat een nummer) ben ik geboren in december 1943. Ik geloof dat er later een melkboer heeft gewoond. Het was op een hoek.


Datum: 16-08-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Klopt Henny, dat was Jan Kampert, de broer van Piet die in de Margrietstraat zetelde met zijn zuivelhandel. Zijn zoon Jo heeft jarenlang met een SRV-wagen gereden en had zijn zaak in een garage op de binnenplaats tussen de Strobloem- en de Ganzebloemstraat. Jullie huis was naast het gangetje. Het hoekhuis had de voordeur aan de Laurierstraat en daar woonde Verwimp. Op 102 woonde Teller en wij op 104. Tegenover jullie woonde Grave. Daar kon je in de zomer ijs kopen.


Datum: 19-03-2010
Naam: Lavrijsen  
img

Er komen bij mij nu ook herinneringen naar boven. Wij, fam. Lavrijsen, woonden ook in de Edelweissstraat op nr. 86. Er was volgens mij een fietsenwinkel op de hoek met de Korenbloemstraat. Volgens mij heette die Hollanders. Ook woonde er de fam. Van Maurik, met Jackie ben ik altijd bevriend geweest. Wij gingen elke woensdagmiddag zwemmen in het sportfondsenbad. Er zijn nog enkele namen die ik mij nog herinner o.a. de families Creemers, Litsenburg, Sengers, De Vet en Verspaget. Als ik het me nog goed herinner, was er ook een autorijschool Van Gemert. Volgens mij woonden deze families allemaal in het stuk tussen de 2e Kruizemuntstraat en de Laurierstaat.


Datum: 12-06-2010
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Ik woonde aan de andere kant van de Edelweisstraat. Aan de Leenderweg 292. Ik en tweelingbroer Henk fietsten vaak door de Edelweisstraat en terug langs de Floralaan - Oost Leenderweg. Daar woonden twee lieve meisjes, Marion en Annemieke Tempel. Beide hebben op school gezeten aan de Leenderweg 242. De Christelijke Nationale School. We hebben 16 jaar een mooie tijd gehad in Eindhoven. En kijken met plezier terug op deze fijne en gezellige tijd.


Datum: 05-08-2011
Naam: Lisa  
img

Hoi, weet er ook iemand wie er op Edelweisstraat nr. 4 woonde?


Datum: 06-01-2012
Naam: Roos Lodewijks  
img

Op nummer 4 in de Edelweisstraat woonde de fam. Kievits en op 2 woonde kapper Manders en ik woonde op 21 schuin ertegenover.