EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27671

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Edelweisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Edelweisstraat

Beschrijving

De Edelweisstraat gezien vanaf de Floralaan, nabij het Kalmoesplein en de Heezerweg. De Edelweisstraat vormde als het ware de zuidgrens van de Kruidenbuurt. Er kwamen bloemenstraten op uit als Margrietstraat, Madeliefstraat, Korenbloemstraat, Centauriestraat, Strobloemstraat en Ganzebloemstraat. Al deze zijstraten kwamen vervolgens weer uit op de Floralaan, die daar namelijk in een ruime bocht loopt.


Geplaatst op

20-03-2011

Reacties:

Datum: 08-09-2011
Naam: Peter van den Brand  
img

Op de hoek, links, zat vroeger kruidenier Wernarts, hij was een voetballer van EVV. Tegenover op de hoek zat kapper Manders. Daar gingen wij naar de kapper. Er lagen van die enorme scheermessen, dus we gingen er met wat angst naar toe. School(hoofd)meester Panke liet daar altijd zijn nek uitscheren.


Datum: 10-09-2019
Naam: Nol Verdonck  
img

Mooi dit forum zeg! Ik ben Nol Verdonck, geboren in Madeliefstraat in 1946. Ik heb er 6-7 jaar gewoond, vlak bij gezin Jansen. Ik herinner me nog de groenteboer vlak bij de Floralaan, die een aardappelschrapmachine had staan (wat een lange naam hè) en in de Korenbloemstraat een fotograaf Deroge.


Datum: 26-09-2019
Naam: nol verdonck  
img

Beste redactie, ik mis de ouwe commentaren van de Margrietstraat, Madeliefstraat en Korenbloemstraat. Hebben jullie het forum opgeschoond? Groetjes, Nol.
<<  Beste Nol: nee, we hebben niks opgeschoond, dus er is niks verdwenen. (Red., 27 sept.)  >>