EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13005

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Circus

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Circus Krone, 9 september 1985

Beschrijving

Circus Krone op het veld waar later de wijk Woenselse Watermolen is gebouwd.


Geplaatst op

21-08-2007

Reacties:

Datum: 22-08-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Met daarachter het torentje van de O.L. Vrouwekerk?
Ja Marijke, van Altijd Durende Bijstand (Tini)


Datum: 25-03-2008
Naam: Jan Heeren  
img

Achter de circuswagens zie je ook de in aanbouw zijnde Fontys Hogescholen (gebouw R1) aan de Rachelsmolen, mijn huidige werkgever. Ik heb me altijd afgevraagd waarom dit terrein zo lang braak heeft gelegen. Wat heeft er daarvoor eigenlijk gestaan, behalve een watermolen? Als klein manneke in de jaren zestig ben ik met mijn ouders ook eens naar het circus geweest op dit terrein en toen was het ook al een kale grasvlakte.


Datum: 26-03-2008
Naam: Ed Van Der Sande  
img

Daar lag een heel stuk Eindhovense historie. De Broekseweg met als aftakking de Brugstraat. De wijk is gesloopt om hoge scholen grond te bieden maar heeft vele jaren braak gelegen.


Datum: 27-03-2008
Naam: Jan Kivits  
img

Als ik richting kerk kijk, zal ik ongeveer geboren en gewoond hebben in de Kleermakerstraat waar nu de circustent komt te staan. De Kleermakerstraat liep richting de kerk.


Datum: 10-11-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Verder naar links op dit terrein stond al een gebouw van het IHBO, veel later Fontys Hogescholen, nl. het gebouw Woenselse Watermolen, oftewel de Integraal Tijdelijke Huisvesting van het IHBO, de ITH. Dat was eigenlijk een semipermanent gebouw, of liever een noodgebouw, dat er toch nog bijna 20 jaar heeft gestaan. Inmiddels is dit gebouw gesloopt en is er op die plek een dieper gelegen parkeergelegenheid aangelegd. Voor ons als HEAO-docenten was dat noodgebouw toch een verademing vergeleken bij het onderkomen aan de Grobbendonkstraat dat aangeduid werd als gebouw Brussellaan. Dat was allemaal begin jaren tachtig, nog voor de onstuimige groei van het HBO.


Datum: 07-03-2012
Naam: R.Fleischhauer  
img

Ik kan me op dat terrein ook nog een haaienshow herinneren. Een grote trailer gevuld met zeewater en enkele "gevaarlijke" haaien erin en daar dook dan een duiker tussen, dat was de hele show. Een rondtrekkend geheel was het, ook maar één keer gezien in Eindhoven en daarna nooit meer. Welk jaar is me onbekend, maar ik dacht tussen 1980-85.