Fotonr.: 3407
Bijdrager Frits Hekman
Jaar: 1967
Locatie 1.:Woensel |414 Woenselse Watermolen |Kleermakerstraat*

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Broek. (5) Kleermakerstraat.

Beschrijving Vanuit het grote veld tussen Weverstraat Broekseweg Verwerstraat en Kruisstraat liep het restant van de oude handelsweg als "zwarte pad" naar de OLV kerk en het Broek. Genummerd vanaf de Pastoriestraat, hier rechts eerst 7 en dan de nummers 5,3 en 1.
Geplaatst op 09-03-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 20-03-2006
Naam: Jac Van Dijck img

In de laagbouw met garageboxen tussen het huis op de hoek, vroeger kruidenier Opveld, en het 1e huis zat Meulensteen. Later ENBF (eerste nederlandse bandzagenfabriek), zij zijn van hieruit naar Veldhoven gegaan en een van de zonen heeft nog steeds de zagenfabriek. Op de linkerhoek van Pastoriestraat en de Kleermakerstraat stond vroeger een fabriek, die is eind jaren vijftig afgebrand.


Datum: 26-03-2006
Naam: Elly Ramakers-Kneepkens img

Op de hoek van de zwarte pad en de Pastoriestraat stond een prachtig huis waar de familie van der Vleuten woonde. Hier op de foto links te zien. Met een geweldige tuin waar we in de midden jaren 50 vaak speelden. Aan de andere kant van de zwarte pad, woonde de familie Doensen.


Datum: 29-03-2006
Naam: Jan Kivits img

In het eerste huis rechts woonde de fam. van Acht, in het tweede huis rechts de Janus en Rieky Spiljard.
In het volgende huis rechts de fam. Haverhoek en daarnaast met de erker zichtbaar ondergetekende de fam. Kivits


Datum: 01-04-2006
Naam: Jan Kivits img

Hoek zwarte pad Pastoriestraat. In dat prachtige huis woonde, voor dat er de fam. van der Vleuten er woonde, de fam De Lange.

De linkse woonwagen op de foto kan van de fam. Spanings en/of de fam. Maasakkers (?) zijn en de rechtse is de oliebollenbakwagen waarmee ze de kermissen en evenementen afgingen. (vermoedelijk).


Datum: 22-05-2006
Naam: Wim Van Dijck img

Juist Elly, die van de Vleut of Vleuten handelde in oude DAF vrachtauto's Is ergens einde jaren 50 begin jaren 60 overleden. Zijn weduwe is toen verhuisd naar de Lijmbeekstraat. En inderdaad het was een schitterend pand.


Datum: 23-07-2006
Naam: Henk van der Klei img

In de Kleermakerstraat t.o. nr: 5/7 ca. 100 mtr. naar achter woonde Boerke van Geffen. Hij had daar zomers vaak een korenveld, waar wij soms door heen liepen. Dan kwam Boerke van Geffen ons achterna met zijn hond en een stok.
We renden door het koren en kwamen in de Schoenmakerstraat bij de Nutsschool er weer uit.
Bij fam. Kivits op nr: 1 brachten we vroeger aardappelschillen en oud brood voor de varkens.
We werden beloond door mevr. Kivits met een snoepje.


Datum: 24-07-2006
Naam: Jan Kivits img

Inderdaad, richting Weverstraat aan de rechterzijde.Hij had ook een zus Drika die heel schommelend liep door een heupafwijking. Nog een aanvulling is het grote stuk land aan de achterzijde van de Pastoriestraat tegenover ons huis, No. 1, was van boerke van de Water die had zijn boerderij op de hoek van de Woenselse markt schuin tegenover viswinkel Viveen.


Datum: 24-07-2006
Naam: Hans van Melis img

De fabriek op de hoek, Kleermakerstraat 2, was de sigarenfabriek van Klaassen & Van Asten. Weet iemand daar meer over te vertellen?


Datum: 25-07-2006
Naam: Ben Brekelmans img

Hans, het pand van de fabriek die jij bedoelt, is volgens mijn herinnering eind vijftiger/begin zestiger jaren totaal in vlammen opgegaan. Er zat toen geen sigarenfabriek meer in maar diende m.i. als opslag (en misschien ook productie) van (sport)schoenen. Zelf heb ik daar destijds nog een halfverbrande voetbalschoen gevonden. Goeie paren lagen er helaas niet bij!


Datum: 25-07-2006
Naam: Jan Kivits img

Eind veertiger/begin vijftigerjaren was hierin gevestigd vlgs. wat ik kan herinneren, een bedrijfje van de zoon van Jan Hollanders uit de Vriesstraat met horlogebandjes riemen en zelfs kousen. Of deze dingen daar gemaakt werden weet ik niet. Wat betreft sportschoenen, zou best kunnen, zit in dezelfde branche. Het was allemaal een beetje duister wat ik kan herinneren en wat er over gezegd werd. Ook wat de brand betreft. Ze hadden ook een zaak op de Kruisstraat met medailles en bekers (duivensport), maar die was van de vader zelf voor zover ik weet.


Datum: 14-05-2007
Naam: Kitty Beekx img

Wat leuk al die oude namen tegen te komen. We hebben van 1963 tot de afbraak op Kleermakerstraat nr 1 gewoond. Ons Harry en Adje zijn er geboren. Ik heb er alleen maar goede herinneringen aan.


Datum: 19-02-2010
Naam: F.Rutjens img

In het huis gezien op de acherzijde heeft Nico Loeff (radio en tv ) en ook Jan Meulensteen (melkboer) gezeten. Op de zwarte pad recht door was aan de rechterkant de achterkant van de kolenzaak van Van der Kaa.