EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1317

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

2e Kruizemuntstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruising 2e Kruizemuntstraat - Kalmoesstraat

Beschrijving

De kruising 2e Kruizemuntstraat met de Kalmoesstraat, gezien in de richting van het Lavendelplein. Op de voorgrond een lantaarnpaal en bomen die beschermd worden door een ijzeren hekwerk. In een wijk met die typische bouwstijl uit de beginjaren 30.


Geplaatst op

15-09-2005

Reacties:

Datum: 21-02-2006
Naam: Frans Delhaes  
img

Als je de weg wist, kon je via de tunnels de agent ontlopen als je op straat aan het voetballen was. Dat mocht ook toen al niet. Zo kon je van de Kalmoesstraat ongezien naar het Lavendelplein komen.


Datum: 08-08-2008
Naam: Piet ( Pierre ) Alderliesten  
img

Wij kenden deze tunnels erg goed. We haalden veel kattenkwaad uit. Gelukkig konden we erg snel lopen, dat zat in de familie. Volgens mij was de tweede Kruizemuntstraat haast aan het einde, tegenover de Korenbloemstraat en de Madeliefstraat. Dus richting Floralaan Oost. Wij speelden hoofdzakelijk aan het eerste gedeelte bij de Leenderweg. Volgens mij was er in een van die zijstraten een winkel waar we pees voor de knellen (werptol) kochten. Je kon daar óók vliegers met rietjes kopen. Dat laatste gebeurde vaak omdat er weinig geld was. Dan verdween een klosje garen van je moeder om te vliegeren. Weet één van jullie nog meer op dit gebied? Graag je verhaal.


Datum: 08-09-2009
Naam: M.van Dongen  
img

Rechts op de hoek woonden mijn opa en oma Wuijts. Mijn ouders en wij (vader Marijn, moeder Anneke Wuijts, zus Corrie, en later ook Jeanny) woonden bij hen in (eind 40er-begin 50er jaren). Links naast ons woonde de fam. Gregoire. Rechts van ons woonde de familie Op den Buis (Andries, Peter en ??). Recht tegenover ons woonde de fam. Wouters. Bij hen woonde ook hun zoon Ferry met zijn vrouw Berta in. Wij hadden een grote keuken. Er stond nog een ouderwetse wc zonder stankslot met een emmer water en een pakje oude kranten Van een spoelreservoir en een douche hadden we nog nooit gehoord. In de gangetjes werd ook altijd fanatiek gekneld. Tegenover de fam. Op de Buis hadden ze als eerste televisie. Voor 5 of(10?) cent mochten wij daar dan op zaterdag naar "De Verrekijker" kijken.


Datum: 11-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Was "De Verrekijker" niet zo'n beetje het "Jeugdjournaal" van nu? Ook wij gingen met de hele straat bij buren (mijn oom) kijken. Ook uit die tijd was o.a. het programma "Morgen gebeurt het" met prof. Plano en "Varen is fijner dan je denkt" met Zeefje. En alles natuurlijk in zwart-wit, maar leuk dat we het vonden!


Datum: 12-11-2009
Naam: Christine Manders Meulensteen  
img

Eindelijk hoor ik iemand over Zeefje. Dat was zo zielig. Ik zie dat bootje nog zo voor me. Het dreef op zee en iemand zong de heel trieste tekst "Zeefje, waar ben je gebleven, Zeefje waar ben je naar toe?". Zeefje was een zeemeermin.


Datum: 13-11-2009
Naam: Bert Huugen  
img

Wij hebben in de 2e Kruizemuntstr 24 gewoond. Aan het pleintje bij de Kalmoesstraat woonden aan onze kant fam. Van Mierlo, dan Van den Oever, dan wij, naast ons Roest, dan Simons, Broekman en Klomp. Schuin tegenover ons fam Van Ham dan ,?, dan fam. Kampert, eerst woonde daar de fam. Peters, dan Elewout, daarnaast Weemers en dan Van Gemert. Dit was natuurlijk niet alle jaren dat wij daar hebben gewoond zo, want er werd nogal eens verhuisd. De familie waar Marijn het over heeft heette Donders. Met 30 man (kinderen) zaten we daar naar dappere Dodo en "Morgen gebeurt het"  te kijken.  Zoiets vergeet je nooit meer. Op het pleintje bij de Kalmoesstraat werd altijd gevoetbald. De poortjes waren de goals. Soms hing de familie Donders het geknal tegen de muur de keel uit en mochten we niet naar de televisie kijken. Altijd een fijne buurt geweest.


Datum: 01-03-2010
Naam: Fred Broekman  
img

Wij woonden op nummer 18 en verkochten gasmuntjes en losse sigaretten, en inderdaad Bert tussen Klomp en Simons in. Wij, Frans, Jeanne, Lies, Nel, ik (Fred), Ria en Nico. We hadden acht kinderen, zijn daar geboren en voor een groot deel opgegroeid. In 1956 zijn we verhuisd naar de St. Petrus Canisiuslaan tegenover een veldje, waar nu de winkels staan. Overigens zegt mij de naam Bert Huugen niets, leg eens uit. In die tijd was Arie Ribbens (ja, DE Arie Ribbens) vriend van mijn oudste broer Frans. Wij speelden veel om de hoek in de Venkelstraat (bij ons achterom).


Datum: 19-03-2010
Naam: Cor Lavrijsen  
img

Hallo Marijn, als de fotograaf met zijn rug naar de Edelweisstaat staat en de foto dus is gemaakt richting Lavendelplein, dan woonde ons opa en opoe op de linkerhoek en is het huis dus net niet te zien op deze foto. In het linkerhuis van het linkertunneltje woonde volgens mij de fam. Donders (televisie) en in het rechterhuis van het linkertunneltje woonde de fam. van Mierlo. Je neef Cor Lavrijsen.


Datum: 20-03-2010
Naam: Bert Huugen  
img

Hallo Fred, wij woonden op 24. Ik had nog twee broers, Frits en Willem. Mijn ouders hebben er gewoond van ongeveer 1952 tot 1973, naast de familie Roest. Er zaten dus maar twee huizen tussen, de families Roest en Simons.


Datum: 26-08-2010
Naam: Jan de Keijzer  
img

Hé Bert, ik zag dat je op 24 woonde. Ik heb daar gewoond net voor jullie van 1931/32 tot 1952. Ik weet nog dat jouw ouders hartstikke blij met het  "nieuwe" huis waren. Ik was 23 toen wij verhuisden naar Strijp. Ik ken ze ook hoor, Roelof en broer Ale, zusje Jannie. Mathieu en Jo Simons hadden nog een zus Liesbeth en nog een broertje (naam?) Henk en Franske Elewout.


Datum: 26-08-2010
Naam: Cor Lavrijsen  
img

Hallo Jan, de fam. Elewout ken ik ook nog. Voor zover ik weet hadden die een Duitse herder achter op de plaats in een ren. Met een van de jongens ben ik nog een tijdje bevriend geweest, maar dat was volgens mij Toon Elewout.


Datum: 27-08-2010
Naam: Jan de Keijzer  
img

Fred Broekman, ik ken je wel als een peuter, maar ik denk dat je ook veel ouder bent dan Bert Huugen. Als jij een van de oudsten thuis bent, kan ik mij dat voorstellen, want Bert zal van rond 1950 zijn en jij 1940/42. Je vader en moeder kan ik omschrijven. Beiden niet groot, je moeder iets kleiner dan je vader en als ik me niet vergis dan ging je vader met het kerkzakje in de kerk rond.


Datum: 01-09-2010
Naam: W.Verwimp Wouters  
img

Ik ben rechts op de foto, het huis dat je net ziet, geboren bij mijn oma boven. Mijn ouders zijn Ferry en Bertha Wouters. Ik weet nog dat mijn oma vroeger lektoeten zelf maakte en dan verkocht. Deze huizen staan er niet meer, maar ik woon nu eigenlijk in het linkse huis van de foto, dus recht tegenover het oude huis van mijn oma, maar dan nieuwbouw.


Datum: 02-09-2010
Naam: Fred Broekman  
img

Beste Jan, onze kinderen heb ik vanaf de oudste (Frans) naar de jongste genoemd, ik (Fred) ben van 1943. Dat van dat rondgaan in de kerk is juist. Mijn vader was zeer actief in de parochie, dus ook in de kerk. Zelf heb ik een hele tijd gezongen ik het kerkkoor (Tivolikoor) onder leiding van pater Smulders. De naam Jan Keijzer zegt me eigenlijk niet zo veel meer. Jammer hè.


Datum: 02-09-2010
Naam: Fred Broekman  
img

Wie weet van wanneer deze foto is? Zelf denk ik van na mijn woontijd daar (1956). === 't Staat er bij Fred, 1931, groet, Tini ===


Datum: 02-09-2010
Naam: Jan de Keijzer  
img

Plots zie ik de naam Ferry Wouters, die ken ik ook heel goed. Ja wat wil je. Als je uit het "gangetje" komt, ben je meteen op een soort "plein". Ik denk dat Ferry van ongeveer 1934/35 was. Naast zijn ouders woonde de wed. Kauffelt met twee kinderen.


Datum: 04-09-2010
Naam: Wilma Verwimp Wouters  
img

Hallo Jan, Ik ben de dochter van Ferry Wouters. Mijn vader was van 1933, dus je zat er niet ver naast.


Datum: 23-11-2013
Naam: Johan van Ham  
img

De familie Van Ham heeft eerst op 15 gewoond en na de renovatie op 17. Mijn ouders hebben daar gewoond sinds 1956 en zijn pas weggegaan toen de huizen werden afgebroken.


Datum: 13-08-2016
Naam: Helga van Meegen van thul  
img

Ik ben Helga van Meegen vanthul en op zoek naar Els van Mierlo. Kan iemand mij daar bij helpen? Ik groeide op in de Kalmoesstraat.