EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2763

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Venkelhof

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Venkelhof.

Beschrijving

Als je het Venkelhof rechts op liep dan ging je door een tunneltje en liep je recht op het badhuis aan op het Lavendelplein.


Geplaatst op

31-01-2006

Reacties:

Datum: 01-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Volgens mij was het de opa van Lenny Kuhr die de grote affiches van de bioscoop schiderde. Hij was de vader van Jan Kuhr, de kleurrijke Eindhovenaar die ook eens stadsprins was. De vader van Lenny was een broer van Jan. Dit alles heeft Jan mij eens verteld. Overigens, Jan Kuhr heeft ook nog geschilderd volgens mij.


Datum: 01-02-2006
Naam: Anne Troost  
img

De opa was dacht ik Willem Kuhr. Had zijn kunstopleiding gehad bij Mathijs Desmet, jawel van de bioscopen. Heeft een korte tijd bij Philips gewerkt als reclameontwerper voor etalagereclame en buitenreclame. Hij heeft nogal wat beroepen gehad onder andere: schipper, banketbakker reclameschilder (vooral voor de bioscopen) en kunstschilder. Is in 1961 overleden.


Datum: 13-04-2006
Naam: Willem Kuhr  
img

Mijn opa, Willem Kuhr, heeft inderdaad de bioscoopreclames geschilderd. Mijn vader, Jan Kuhr, heeft dat ook gedaan, samen met de vader van Lenny. De vader van Lenny Kuhr is de broer van Jan Kuhr. Later heeft Jan het een tijdje alleen gedaan tot het Rembrandt Theater ging vernieuwen. Ik heb mijn vader daar vaak op de woensdagmiddag mee geholpen. Jan was kunstschilder van beroep en gaf ook lessen op diverse lagere scholen in en om Eindhoven. Hij was daarnaast ook artistiek directeur bij Stichting Kunstzinnige Vormig Eindhoven en gaf teken- en schilderlessen aan kinderen en volwassenen. Hij is helaas overleden in 1996.


Datum: 10-10-2006
Naam: Annelies Smulders Suurs.  
img

Mijn ouders woonde vroeger in bij opoe Koster, Lavendelplein 1. Daar ben ik geboren op 15 september 1947. Later zijn wij naar de Giraffestraat in Tivoli verhuisd. Ik heb gitaarlessen gevolgd bij Noud van Erp (Puck). Ook Lenny Kuhr was daar bij. Samen hebben wij bij het jeugdorkest Tivoli gezeten en bij de Echo van het Zuiden. Het was een hele leuke tijd. Het is ontzettend leuk om dit allemaal te lezen op deze site.


Datum: 17-01-2007
Naam: Hans Verheijen  
img

Aan deze foto heb ik herinneringen, wij woonden in die tijd in de Venkelstraat op 15. Wij zaten recht tegenover het Venkelhof. Toen werd verteld dat in het eerste hoekhuis dat terugspringt een heks zou wonen. Naast ons op 17 is van die familie, ik ben nu de naam kwijt, een zoon tijdens zijn werk verongelukt. Hij was schilder en is ergens naar beneden gevallen. Ik kan me nog goed herinneren dat hij toen in de voorkamer lag opgebaard.


Datum: 13-07-2007
Naam: John Van Wijgerden  
img

Mijn vrouw, Karin van Haandel, heeft ook bij de Echo van het Zuiden gezeten.


Datum: 13-05-2008
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Op het Venkelhof 1 of 2 woonde Henk Strik, ik heb het dan over de jaren '63, '64. Weet iemand hier iets meer van?


Datum: 08-01-2011
Naam: Henny Verhoeven van der Vorst  
img

In de jaren '34 tot' 58 heb ik op het Venkelhof gewoond op nr 11, rechts in de hoek. In het eerste huis woonde Spruit, dan Janssen, Van Daal, Lenders. Het was toen heel goed wonen in die buurt.


Datum: 12-02-2011
Naam: Dien Smulders-Hoof  

ik heb op Venkelhof 10 gewoond in de jaren 1951 tot 1966. Toen ben ik naar het Lavendelplein verhuisd. Op de foto staat mijn moeder.


Datum: 12-02-2011
Naam: Willy van den Akker  

Dan zou het die dame met de fiets moeten zijn, want dat ander groepje is van de familie van mijn vrouw Riet van den Akker-Janssens die daar toen woonden.


Datum: 28-11-2013
Naam: André van Daal  
img

Inderdaad op 1 woonden Anna en Janus Spruit met dochter. Op 3 woonde de familie Janssen. Op 5 woonde de familie Van Daal met 4 dochters, 1 overleden zeer jong en 1 zoon, ik. Schuin tegenover ons, naast Van den Akker, woonde de familie Van den Berg met 2 dochters en 1 zoon waar mijn oudste zuster mee is getrouwd. Daarnaast woonde Van Loon. Wij zij in 1953 verhuisd naar de St. Jorisstraat 5.


Datum: 06-04-2015
Naam: Jan Strik  
img

Wij woonden destijds ook op het Venkelhof. Mijn broer heette Harrie Strik, onze halfzus Rina Hurkmans, omdat onze vader al zeer jong is overleden en onze moeder hertrouwde met Frans Hurkmans. Ik kan mij nog herinneren dat Janus Spruit woonde op het hoekje. Daar heeft ons moeder nog gewoond voordat zij naar Den Bosch bij ons Rina is gaan wonen. Naast Spruit woonde de familie Jansen, daarnaast de familie de Greef, dan Van Hoof, en Van de Vorst? Naast ons woonde de familie Van den Berg. Ik meen te herinneren dat de vader destijds is verongelukt tijdens zijn werk op het spoor. Later is de familie Lukken op dat adres komen wonen. Ook woonde er een ouder echtpaar, ik dacht Jantje en Marietje. Hun achternaam weet ik niet meer, misschien wel Van de Vorst. Wijzelf woonden vanuit de Venkelstraat gezien aan het einde van het hofke, aan de rechterkant, vlak bij het tunneltje naar het Lavendelplein. Ons gangetje achterom was tevens het gangetje waar de poort van de familie Kuhr uitkwam. Zelf woon ik al jaren in Someren, en denk soms met gemengde gevoelens terug aan de tijd van toen, goede en slechte tijden, maar zo zit het leven in elkaar. We hebben ook nog enige tijd in de Tulpstraat gewoond. Daar is toen ons huis in vlammen opgegaan en zijn mijn broer en ik nog bij de zusters in Acht terechtgekomen.


Datum: 07-04-2015
Naam: Andre van Daal  
img

De familie De Greef is er na ons (Van Daal) in juni of juli 1953 ingekomen, geruild met St. Jorisstraat 5 en jullie na Van Loon. De vader van John v.d. Berg is inderdaad tijdens zijn werk (rangeerder bij de NS) op het spoor overreden door een wagon en dodelijk verongelukt. De familie Janus en Moeke Spruit hielden in het schuurtje elk jaar een varken voor de slacht en daar kregen wij ook een stukje van.


Datum: 19-07-2015
Naam: Gerard Delhaes  
img

Wij woonden tot begin 50-er jaren op Venkelstraat 9 en zijn daarna verhuisd naar Kamillestraat 47. Mijn vader was Fons Delhaes en moeder Betsie.


Datum: 20-06-2017
Naam: Jutka van den Heuvel  
img

Van 1971 t/m 1976 hebben wij gewoond op Venkelstraat 23. Nu is dat Lavendellaan en Venkelhof op die plek.