EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13224

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk (12)

Beschrijving

Het eerste stukje Stratumsedijk bij de kruising met de Bilderdijklaan. Helemaal links zit nu Cityfoto (voorheen Foto Hendriks). In het mooie witte pand rechts zat makelaarskantoor V.d. Meeren en op de hoek een banketbakker. Om de hoek gingen we, na een frisse duik in het Sportfondsenbad, altijd een puddingbroodje (voor een kwartje) uit de automaat trekken.


Geplaatst op

31-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-08-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Triest dat dit soort mooie panden door de politiek zijn verdwenen. Het oude Eindhoven had een hart en sfeer. Nu is alles koud en zakelijk geworden.


Datum: 31-08-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Links reclame aan de muur van Vibrostatic, volgens mij een Eindhovens product dat gemaakt werd bij een bedrijf in de Woenselsestraat. Een soort ondergoed voor sporters en voor mensen met reumatische klachten.


Datum: 01-09-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Vibrostatic was een product van Temova, de naam die je wat vaag kunt lezen in de witte onderrand van de reclame. Dagelijks werden vele pakjes op het postkantoor aan de Stationsweg binnengereden voor verzending aan hun klanten.


Datum: 01-09-2007
Naam: Rene Frencken  
img

Volgens mij staan bijna al deze panden er nog dus zo triest is het niet!


Datum: 01-09-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Zat er rechts, tussen V.d. Meeren en de banketbakker geen corsetterie? Je kon er dacht ik ook een prothese laten aanmeten.


Datum: 01-09-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Klopt, Firma Bosman.


Datum: 02-09-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Daar was ook Floris de Moel, een bloemenwinkel, waar ik na school bloemen voor bezorgde. Op mijn racefiets. Werd daar vaak toegezwaaid door meisjes uit de Belgische bussen van Philips op weg naar huis, misschien was dat onverdiende eer.


Datum: 03-09-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Het 1e pand rechts was van Accountantskantoor van Stekelenburg, dan Van der Meeren, Bosman en banketbakker Coppens, op de volgende hoek familie Van Herk met sigarenmagazijn en slijterij, bontzaak (Schaminee?), tandarts Peeters en als laatste Floris de Moel.


Datum: 17-02-2008
Naam: Carla der Kinderen  
img

Heel veel jaren geleden werkte ik bij Temova (1966), eerst in de Hermanus Boexstraat, later in het pand hier op de foto. Het was oorspronkelijk een postorderbedrijf waar je ondergoed etc. kon kopen. De breierij zat in de De Vriesstraat en als ik me goed herinner zat de spinnerij in Tilburg.


Datum: 15-11-2010
Naam: Toon Franse  
img

Petri, Schaminee (de bontzaak) was gevestigd aan de Vrijstraat tussen het steegje en de bioscoop. Wat jij bedoelt is de bontzaak van Schade? waarvan de eigenaar met een Duits accent sprak.


Datum: 29-09-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Jos Jansen, wat laat misschien, maar Floris de Moel zat een stukje verderop, achter het voormalige gemeentehuis van Stratum aan de Jan Smitzlaan, Floris moest zijn tuin afstaan voor de PC Hooftlaan. De Wal eindigde aanvankelijk op de Bilderdijklaan. In de jaren vijftig werd de PC Hooftlaan aangelegd waarvoor het koetshuis van huize Den Elzent en de tuin van Floris de Moel moesten wijken. Ook het onbebouwde terrein achter het Sportfondsenbad werd deel van de PC Hooftlaan, die met een bocht langs de zijkant van het gebouw van de Raad van Arbeid op de Stratumse Dijk uitkwam.