Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Het Kerkje aan de Iepenlaan

Beschrijving Vanuit de Klimoplaan gezien een frontaal beeld van dit kerkje. Op de achtergrond is nog juist een stukje PSV-stadion te zien. Zie ook foto 836.
Geplaatst op 16-09-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 16-09-2005
Naam: Hans van Melis img

Een tweetal buurbewoners wist te vertellen dat het gebouw Emanuel of het kerkje van Prijt wordt genoemd. De plattegrond van 1959 heeft de juiste naam: Kerkgebouw der Vergadering van Gelovigen. De laatste 25 jaar is er vanalles in gebeurd o.a. de lichtbeelden werden genoemd. Nu staat het al 3 jaar leeg. De in Belgiƫ woonachtige eigenaar Pulles heeft het helemaal vernield.


Datum: 11-12-2005
Naam: Bram Oostra img

'k vind 't aardig dat ik wat kan bijdragen aan de geschiedenis van Strijp; inderdaad de VERGADERING; ik kwam hier als kind met mijn ouders nar de diensten die waren 's zondags van 10.00 u. to plm 11.45 en 's middags van 17.00 tot 18.15 u.'s ochtends was de 'eredienst', 's middags de'dienst des woords'; ik ken het gebouw uit de periode 1939 tot 1950, vanaf dat jaar ging ik als jongere liever met vrienden naar de diensten van de Ned. Herv Kerk in het Philips ontspanningsgebouw aan de Mathildelaan.
Interieur: een rechthoekige ruimte met houten, gladde banken. Men kwam binnen via een klein portaal, waar ook een toilet was, door een dubbele entreedeur in het 'lokaal' er zaten gekleurde ondoorzichtige glas-in-lood raampjes in de vensters.; een van mijn herinneringen is dat de vrouw van d'oole prijt in een zondagochtenddienst een beroerte kreeg en buiten kennis raakte; een andere keer misschien meer. Bram o.


Datum: 15-02-2006
Naam: Niek Moolenaar img

Deze foto is genomen vanuit de Klimoplaan, wij woonden op Klimoplaan 1 recht tegenover het kerkje van Prijt


Datum: 28-03-2006
Naam: I.Wever-Prins img

Zicht op het kerkje is gezien vanuit de Klimoplaan.


Datum: 29-03-2006
Naam: Bram Oostra img

Letterlijk 'tegenover' was het natuurlijk niet maar (vanuit de kijkrichting van de Klimoplaan) was 't naar rechts, plm 50 meter, een school met een groot plein, twee verdiepingen hoog, van een bruinachtige steen. Vanuit een van de bovenlokalen kon je de schoorsten van de Eliasfabriek zien. Het kerkje van de 'vergadering' had een keukentje opzij, maar ook een doopvont onder de vloer waar de volwassen bekeerden 'door onderdompeling' gedoopt werden. De planken vloer kon voor dit doel weggehaald worden.


Datum: 14-11-2006
Naam: Hans van Melis img

De vergadering is tegenwoordig thuis in De Bron - Elburglaan 51 - 5651 EH Eindhoven zie foto 7246


Datum: 23-03-2013
Naam: Frans Nijsten img

De school waar Bram Oostra over spreekt is de Christelijke nationale school die in de Iepenlaan stond.