EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1326

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heezerweg/Laagstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Laagstraat in Stratum

Beschrijving

De Laagstraat in Stratum heet vanaf 1920 Heezerweg. De toren van de St. Gregoriuskerk is al gebouwd, dus de foto is van na 1906 en van voor 1920.


Geplaatst op

17-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-02-2006
Naam: Anne Troost  
img

De naam St. Gregoriuskerk is niet goed. Sint Gregorius was de heilige Paus Gregorius de Grote.
St Joris was een grote heilige martelaar. St Joris wordt in het Latijns St. Georgius genoemd. Deze kerk heet dan ook de St. Joris of St. Georgiuskerk. Dit staat in het boekje: Sint Joris in Stratum, geschreven door J.J.M.Sicking, die in 1937 pastoor is geworden van de St. Georgiuskerk. Dit boekje heeft hij geschreven naar aanleiding van zijn veertigjarig priesterjubileum. Ook op de website van het dekenaat Eindhoven wordt er gesproken van de St. Georgiuskerk. Op bijna alle foto's waarop de kerk staat wordt dezelfde vergissing gemaakt.


Datum: 30-10-2007
Naam: Hans Doreleijers  
img

Anouschka, jouw opa, Tonnie v.d. Putten, heeft me heel lang geleden eens verteld dat er in het Eindhovens Dagblad een foto had gestaan van oma Doreleijers met mogelijk mijn vader, Simon Doreleijers, op haar arm. De mevrouw links met het kindje op haar arm is dus mijn oma en ook de oma van mijn broer, onze Peter. Dus niet de overgrootmoeder.


Datum: 07-01-2018
Naam: Y.J. Henderson  
img

Dan kunnen we deze foto dateren op zomer 1913, aangezien de kleine Simon Doreleijers geboren is in november 1912 en hier op de arm van zijn moeder staat. En dat klopt ook meteen met het bouwjaar van de toren en de benaming van de straat.