EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4614

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De kerk in 't midden laten...

Beschrijving

Dat hebben we hier gedaan met de St. Joriskerk in Stratum. Een luchtfoto met ook 't St. Josephgesticht in de Gasthuislaan. Rechtsonder Sancta Ursula. Op de hoek Heezerweg-Stratumsedijk het café Bellevue van de familie Waterreus. De Marechausseekazerne in de Tuinstraat. En tussen de Burghstraat en Schalmstraat het oude DAF-complex.


Geplaatst op

11-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-08-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

We zien hier ook de oude jongensschool op de hoek Jorislaan-Stratumsedijk, waarin nog enige tijd een politiepostje was gevestigd (ergens 1945-1950). Verder de twee huisjes aan de Jorislaan tussen Schalmstraat en Gasthuisstraat. Zo klein dat de voordeur naar buiten opendraaide! Als daar nog foto's van zouden zijn. De Heezerweg is nog helemaal compleet. Tuindorp was het einde van Eindhoven. En voor het kerkhof alleen de entree. Kan hier het groot formaat bij gezet worden? Al is het maar tijdelijk.


Datum: 14-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Volgens mij is het dunne gebogen horizontale streepje aan de bovenkant, de latere Piuslaan. Dat was in die tijd een voet/fietspad van Gestel naar Tongelre. Deels ligt dit, nu tegelpad, er nog.


Datum: 30-08-2006
Naam: Piet Smolders  
img

Inderdaad ligt bovenaan de voorloper van de Piuslaan. Maar die houdt op bij de Geldropseweg. Daar staat het café van Betje Vos. Ertegenover ligt ons weiland en het pad liep daar dus niet door naar Tongelre. Je moest dan via de Poeijersstraat en de Tongelrese brug over het kanaal.
Piet Smolders, Ruimtevaartjournalist. Voormalig adres: Poeijersstraat 7.


Datum: 29-09-2006
Naam: Hans Lemmens  
img

Piet, Piet toch.
Je voormalig adres was de Poeijersdwarsstraat 7.


Datum: 17-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Mooie foto van het oude kerkplein met café Bellevue. En Hans Lemmens van reactie nr 4, woonde jij vroeger niet aan het einde van de Dirk Boutslaan, ik meen dat dat straatje Poeijersdwarsstraat heette?


Datum: 18-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Achter de Joriskerk is ook de Mariaschool goed te zien. Zelfs de ULO is hier goed op te zien. die ligt aan de rechterkant van de lagere school.


Datum: 24-11-2006
Naam: Hans Lemmens  
img

Ja Gijs, dat klopt! Als ik van de St Jorisschool naar huis liep kwam ik altijd langs jullie.


Datum: 25-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Hans, jij was de eerste Eindhovense jongen waar ik mee in aanraking kwam toen wij hier kwamen wonen. Volgens mij zaten wij samen in de derde klas in de Tuinstraat bij meneer Martens, toen die voor de klas een beroerte kreeg en stierf. Daarna kregen we tijdelijk een juffrouw waarvan ik de naam ben vergeten en daarna een meneer, die ontzettend spannend kon vertellen over de Bokkenrijders. Iedere zaterdagmorgen, het laatse halfuur, vertelde hij zijn verhalen uit het blote hoofd, en wij jonge jongens hingen aan zijn lippen.
Volgens mij ben jij aan het einde van dat schooljaar verhuisd, omdat de huisjes in de Poeijersdwarsstraat afgebroken werden om plaats te maken voor de rondweg.


Datum: 25-11-2006
Naam: Hans Lemmens  
img

Gijs, het eerste gedeelte van je verhaal klopt precies. Alleen zijn we pas in begin 1965 verhuisd naar de Godschalk Rosemondtstraat. We waren de laatsten die uit Poeijers verhuisden.
In de 4e klas zat ik bij meneer Kouwenberg, in de 5e bij meneer Van Engelen en in de 6e bij Van Genuchten.


Datum: 23-08-2007
Naam: Gijs Dijsselbliem  
img

Ik zat in de vierde bij meneer Lodewijks, de vijfde bij meneer Bouts en de zesde bij meneer Masseling (zie foto 7314 en foto 7315).


Datum: 17-01-2009
Naam: Rini Talens  
img

Ik ben getroffen door de opmerking: 'Dat hebben we hier gedaan met de St. Joriskerk in Stratum' Waarom hebben we het gedaan is dan de volgende opmerking en waarom zijn er dan tegenwoordig weer verkeersdrempeltjes enzo nodig, om het weer teniet te doen en wat zijn we er dan per saldo mee opgeschoten?


Datum: 19-01-2009
Naam: Piet Smolders  
img

O ja en rechts op het kerkplein (voor de kijkers) zat de firma Kluitmans, die grafzerken en dito kruisen maakte.


Datum: 17-09-2022
Naam: Jo Geerings  
img

Op het pleintje voor de kerk heb ik als jongetje menige kermis gevierd.