EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13338

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt 1968 (2)

Beschrijving

De hoek Markt-Nieuwstraat met Café De Stip, chinees restaurant Tong-Ah en geheel rechts de voormalige Amsterdam-Rotterdam Bank. Op de voorgrond de toegang naar de herentoiletten. Volgens mij bevond zich onder de markt toen, midden in de koude oorlog, ook nog een schuilkelder.  (Red.)


Geplaatst op

09-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-09-2007
Naam: Hans van Melis  
img

De schuilkelder ligt er nog steeds zie foto 7110.


Datum: 09-09-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Daar zat vroeger een schuilkelder onder. Mogelijk bestaat de kelder nog en waakt Onze Meneer Frits er nu over. Aan de andere kant was de damesingang en stond er ook een bloemenkiosk. De Amsterdamse Bank was toen nog geen ABN-AMRO bank. Volgens mij was de Rotterdamse Bank toen waar nu McDonalds zit.


Datum: 09-09-2007
Naam: C Schillemans  
img

Op de hoek Markt-Nieuwstraat zat café Het sterretje (eigenaar Morgenster) en daarnaast zat café De Stip (eigenaar Van Stiphout).


Datum: 10-09-2007
Naam: Jan van der Meulen  

In het pand waar mogelijk café De Stip zat, zaten omstreeks 1936 de oude dames De Haan met een zaak in dameshoeden, die later naar ik me meen te herinneren op het Stratumseind nog een slijterij hadden. In het Genderstraatje was in het pand waar voorheen de fam. Leyten een dameshoedenfabriek en handelszaak had (die later werd omgezet in een bruidsjaponnenatelier) een groot café gekomen met de naam Touhpits, wat omgekeerd Stiphout is, misschien is het dezelfde persoon als de exploitant van café De Stip, hierboven aangehaald door C. Schillemans.