EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

235

Bijdrager:

Jaar:

1915

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Huishoudelijke Artikelen / Speelgoed

Onderwerp 3.:

Magazijn Lindbergh / Magazijn de Olifant

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Magazijn De Olifant.

Beschrijving

Het Magazijn De Olifant op de Markt. Zie foto 15480 voor historische gegevens over deze winkel. (Red.)


Geplaatst op

07-05-2005

Reacties:

Datum: 07-05-2005
Naam: Hans van Melis  
img

De inrit naast De Olifant was naar de villa van Boex wijnhandelaren te Eindhoven.


Datum: 31-01-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Hans, in het witte huis naast De Olifant heeft volgens mij de fam. Oosterom een kantoor gehad. Of zij er ook woonden is mij niet bekend. Zij waren de eigenaar van de Cito bussen en Rivier Tax. Giovanni van Helvoirt weet nog dat de Rivier-taxi's in de Rivierstraat stonden.


Datum: 31-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ap, hij woonde er. L.P. van Oosterom, autobus-exploitant, Nieuwstraat 32.


Datum: 06-02-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ap, dat Van Oosterom met zijn taxi's in de Rivierstraat nr 2 zat is in ieder geval in 1960. Maar zo te zien is het een veel ouder bedrijf. Zij hadden daar zo'n vier a vijf zwarte Amerikanen staan zoals Pontiac en Ford. Ik zal eens kijken of ik via een van hun chauffeurs, Jef Vialle, aan foto's kan komen.


Datum: 07-02-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Giovanni, volgens een broer van mij zijn de wagens overgedaan (verkocht) aan de chauffeurs. Onder welke naam zij verder gegaan zijn is onbekend. Later zijn ze samengegaan met een ander bedrijf. Waneer dit heeft plaatsgevonden, is mij onbekend.


Datum: 08-02-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ap, Ik heb net Jef Vialle gesproken. Het taxibedrijf in de Rivierstraat was van Cor van Oosterom en dat was een neef van degene die de Citybussen en taxi's exploiteerde. Deze laatste is ook het Simcabedrijf op de hoek van de Mecklenburgstraat gestart en heeft dit later verkocht aan de schoonvader van Hein van Laarhoven, directeur van Cito Eindhoven (Jaguar en Land Rover). Hein bezit nu alles en meer.


Datum: 10-03-2006
Naam: Rene van Rooij  
img

De twee winkeltjes rechts zijn later café De Ster van Jantje Morgenstern en café De Stip geworden. Daarnaast was de Amsterdamse Bank gevestigd.


Datum: 11-03-2006
Naam: Hein A.M.G. van Laarhoven  
img

Rectificatie: Cor van Oosterom was degene die Cito bussen en taxibedrijf exploiteerde. Hij had ook een reisbureau in de Nieuwstraat en een Simca garagebedrijf op de hoek van de Mecklenburgstraat, dat oorspronkelijk was gebouwd als busgarage. De zonen van Cor van Oosterom, Kees en Harrie, hebben het Simca dealerbedrijf verkocht aan Hein van Laarhoven zelf. Niet aan zijn schoonvader. Hein heeft de naam Cito behouden en komt zo ook terug in de naam van de huidige dealerbedrijven Cito B.V. (Land Rover dealerbedrijf) en Cito Motors B.V. (Jaguar dealerbedrijf en Aston Martin authorized distributor) te Eindhoven.


Datum: 11-03-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Kijk Hein, wie anders kan het beter weten dan jij? Maar het was toch niet dezelfde Cor als die in de Rivierstraat 2, of wel? Wij woonden op nr. 10 en ik was als peuter nogal eens bij Cor in de garage. We praten over de 60-er jaren. Heb jij toevallig nog foto's van de Citogarage in de Mecklenburgstraat?


Datum: 18-03-2006
Naam: Hein A.M.G. van Laarhoven  
img

Je had gelijk Giovanni. De eigenaar van Cito was inderdaad niet Cor van Oosterom, maar Lambert (Ber) van Oosterom. Reisbureau, busbedrijf en taxibedrijf. Het taxibedrijf is door Kees van Oosterom, zoon van oom Ber, verkocht aan Cor van Oosterom. In het pand aan de Mecklenburgstraat (oorspronkelijk gebouwd als busgarage) werd het Simca dealerschap ondergebracht. Reisbureau en busbedrijf waren voordien al verkocht, maar niet aan Cor van Oosterom. Overigens is City busbedrijf (exploitant van de stadsbussen) eigendom van dhr. Boon. Cito reisbureau en busbedrijf was een touringcarbedrijf.


Datum: 18-03-2006
Naam: Bert van Oosterom  
img

Erg leuk om dit allemaal te lezen en te zien hoe een Babylonische spraakverwarring ontstaat. Hein van Laarhoven zit het dichtste bij de waarheid.
Vanuit Den Bosch is mijn grootvader L.P. van Oosterom (Lambert) naar Eindhoven gekomen met zijn vrouw, twee dochters en twee zonen. Ik weet niet precies op welke datum, maar het was voor de oorlog. Want in de oorlog zijn de bussen die hij toen had geconfisceerd en had hij niets meer, behalve een vrachtwagenchassis, waar hij na de oorlog weer een bus op bouwde. Zij woonden toen in het pand op de Markt en hadden na de oorlog touringcars en taxi's. Zijn zoon Cees van Oosterom (mijn vader) was toen reisleider en de andere zoon Harrie deed de administratie. Bekend uit de 50er jaren zijn de Romereizen. Toen het pand weg moest, zijn zij verhuisd naar de Nieuwstraat. Daar hebben mijn grootouders een hotel, bijouteriezaak en touringcarbedrijf geëxploiteerd. Op een pleintje vlak voor de Mecklenburgstraat stond de garage met de loodsen waar de bussen in stonden. De gemeente had toen die plaats nodig om de westtangen (binnenring) te realiseren. Mijn grootvader kreeg een stuk grond naast het bestaande stuk en heeft er een garage op gebouwd waar zij eind 1991 met Simca van start zijn gegaan. De bussen had men toen nog. Een paar jaar later zijn de bussen en het pand aan de Nieuwstraat verkocht. In 1994 is het garagebedrijf Cito verkocht aan Hein van Laarhoven.


Datum: 19-03-2006
Naam: Bert van Oosterom  
img

Er is een foutje in de datum geslopen. De garage is in 1961 in plaats van 1991 in bedrijf genomen.
Extra toevoeging: de taxi's zijn destijds overgegaan naar Cor van Oosterom uit de Rivierstraat.


Datum: 07-10-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Wat leuk om dit te lezen. Bert, ik heb toen ik 17 jaar was vakantiewerk gedaan in de zaak in de Nieuwstraat bij jouw oma. Ik was er met nog een meisje voor de verkoop van bijouterieën en souveniers. Ook mochten we de etalages maken. Een hele leuke tijd heb ik er gehad. Er kwamen regelmatig Engelsen in de winkel. Zij waren gek op de wooden shoes. Harry van Oosterom en jouw oma regelden de reizen e.d. Ik herinner me de dagtochten en korte reizen voor een paar dagen. Mijn vader werkte destijds op het Philips reisbureau en had veel met jouw vader en jouw oom Harry en ik denk ook je grootouders te maken. Hij deed o.a. hotelreserveringen voor Philips. Via mijn vader heb ik dit vakantiebaantje dan ook gekregen. Ook het taxibedrijf herinner ik mij nog. Heeft Cor van Oosterom niet in de Tivolilaan gewoond en had hij geen dochter die Cora heette? Ook ken ik je vader nog van de carnaval. Hij was toch lid van De Volders en kwam daardoor ook regelmatig bij mijn schoonouders in het café. Volgens mij is hij zelfs ooit prins geweest.


Datum: 28-11-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Mijn geheugen heeft me even in de steek gelaten wat betreft Cor van Oosterom. Ik verwisselde hem met Cor van de Honert van de HOTAX. Sorry!


Datum: 18-02-2007
Naam: Thea Keurentjes Van Thoor  
img

Mijn vader heeft voor de Olifant gewerkt als vertegenwoordiger en had in de Brugstraat ook een winkel van de Olifant. Hij kocht dan een parij goederen over en mocht dat dan weer wederverkopen


Datum: 14-03-2010
Naam: Cees van Oosterom  
img

Bert, je hebt gelijk. De taxi is naar oom Cor gegaan en de rest klopt ook. Ik ben veel met jullie omgegaan en heet ook Cees, zoon van Sjaak van Oosterom. Ik hoop contact met je te krijgen Bert. Cees van Oosterom Berghem.