EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1339

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

1e Lieven de Keylaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
1e Lieven de Keylaan. (1)

Beschrijving

De 1e Lieven de Keylaan, gezien vanaf de kruising met Dr. Berlagelaan/Oude Bossche Baan. In de wijk Mensfort, een duidelijk voorbeeld van de enorm snelle stadsuitbreiding in de jaren zestig. De eerste twee flatgebouwen rechts zijn stervormig, daarna volgen vier rechte gebouwen. Deze waren eigendom van belegger AZL (pensienfonds v.d. voormalige mijnen?) en werden beheerd door VB&T Makelaars. De gebouwen staan er nog steeds in vrijwel ongewijzigde vorm. Het verkeer en de wegen veranderde uiteraard wel, zo staan ook op deze kruising verkeerslichten en zien we nu vrijwel uitsluitend asfalt.


Geplaatst op

18-09-2005

Reacties:

Datum: 06-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Hier lag de kruising Jacob van Campenweg-Oude Bossche baan. Op de voorgrond de bestrating van het eerste stuk van de 1e Lieven de Keylaan aangelegd in 1929.


Datum: 11-09-2006
Naam: Michael  
img

Uit welk jaar stammen die flats aan de Lieven de Keylaan? Ik heb die met mijn bijbaantje weleens moeten poetsen. En wat zaten we toch altijd te zeiken op die panden dat ze zo oud waren en nooit schoon werden. Dit was begin 2000. Zelfs mijn baas kon het zich herrinneren dat hij ze oud vond toen die ze eind jaren 70 zelf poetste. Die panden zijn echt aan vervanging toe.


Datum: 24-10-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Deze flats werden de "sterflats" genoemd en stonden er al in de 60-er jaren. Ze stonden bekend als duur en sjiek!


Datum: 24-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Links van de dames wordt nu hard gewerkt aan een park dat rijkt tot de Huizingalaan. Dus krijgen de bewoners toch nog een mooi uitzicht.


Datum: 02-11-2006
Naam: Kees Helle  
img

Wij zijn in de Outshoornstraat komen wonen in 1964. Het was toen vrije sector en ik betaalde 255 gulden huur. Na een paar jaar zeuren bij een woningbouwvereniging kregen we elders een eengezinswoning.


Datum: 13-11-2007
Naam: Eric van Schijndel  
img

Wij waren destijds een van de eerste bewoners in de Rijckwaertstraat. Op het braakliggend terrein langs de 1e Lieven de Keylaan achter de sterflats konden we als jonge jongens graven en hutten bouwen. Op het 'industrieterreintje' achter waar nu de apotheek zit, was destijds een bosje dat eigenlijk geen bos mocht heten. Door de firma Staals die er zat noemden we het het Staal-niet-bos. Het grotere bos aan het eind van de Oude Bossche baan, waar je leuk kon crossen over de heuvelpaadjes en je je in een andere wereld waande, noemden we het 'mississippi-bos'. Waarom weet ik niet. Bij de sterflats en de andere flats gingen we kranten en oud papier ophalen om het te verkopen achter de Woenselse Markt. In de trappenhuizen van de flats klonken de rotjes die we helemaal op Eeneind gingen halen lekker hard. Aan het eind van de Oude Bossche Baan, achter het land van boer Kroon, stond eenzaam de bejaardenflat en dan was er niets meer, alleen maar boerenland waar je met opa ging wandelen tot aan Betonson toe. En de Bliekert, de discotheek boven de garages aan de Daniël de Blieklaan met alle ellende die vooral de volwassenen ermee hadden. Wie weet dat nog? Ik was er wat te jong voor, maar wie heeft nog foto's van deze omgeving uit die tijd?


Datum: 14-11-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Eric, de naam Mississippi-bos is een verwijzing naar het beekje De Grote Beek dat hier in de buurt stroomt. Lees ook de opmerkingen over dit onderwerp bij foto 2830.


Datum: 13-09-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

De Jacob van Campenweg liep schuin naar de Lieven de Keylaan. Die schuine loop is nu nog ter herkennen bij Total benzinepomp aan de Oude Bosschebaan