EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2588

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

1e Lieven de Keylaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
1e Lieven de Keylaan. (2)

BeschrijvingGeplaatst op

19-01-2006

Reacties:

Datum: 28-08-2006
Naam: Jorgen  
img

Prachtige moeraseiken in deze laan, en ook de hollandse eik.


Datum: 02-10-2006
Naam: Harry Zeilmaker  
img

In de derde flat van rechts, op nummer 84, heb ik bijna vijf jaar gewoond en zijn twee van mijn drie kinderen geboren. Het trappen lopen naar de bovenste verdieping vonden wij toen geen probleem.
De flats zijn opgeleverd in 1961. Ze waren toen in het bezit van een pensioenfonds, gezeteld in Nijmegen. De heer Verdonk was beheerder van al die flats en woonde er vlak bij. Het waren echte doorgangshuizen; vooral de hoogste verdiepingen. Vanuit onze flat konen we toen nog het torentje van de RPI (nu Grote Beek) zien, evenals het torentje van de kerk van Vlokhoven. Er was in die buurt toen nog nauwelijks horizonvervuiling met grote flatgebouwen. Maar met deze flats begon het toch.
De toenmalige burgemeester Witte, van oorsprong een bouwkundige, was persoonlijk tegen woonflats en heeft Eindhoven nog jarenlang laag kunnen houden.
We moeten ook niet vergeten hoe we als buurt getergd werden door de straaljagers van het militaire vliegveld. Veel piloten woonden in deze flats en vonden het leuk om hun gezin te begroeten door laag te vliegen en de vleugels te bewegen. Het was toen nog volop koude oorlog en veel mensen in de stad waren trots op al die vliegerij.