EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13436

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Genneperweg

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Piet van den Berk (Pietje Koek)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pietje Koek

Beschrijving

Een bekende Stratumse figuur was Piet van de Berk, beter bekend als Pietje Koek.


Geplaatst op

15-09-2007

Reacties:

Datum: 15-09-2007
Naam: Wil van Hout  
img

In Woensel en waarschijnlijk ook wel in Strottem noemden ze hem Het pipperkoekmenneke.


Datum: 15-09-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Weet iemand in welke straat dit is? Ik herinner me deze man nog als druk en heel snel pratend. Hij lachte altijd en was erg vriendelijk.


Datum: 15-09-2007
Naam: Henk Meelen  
img

Genneperweg voor zijn woonhuis. Iets verder door zit nu Emmaus kringloopbedrijf.


Datum: 15-09-2007
Naam: Jos Jansen.  
img

Deze man had kennelijk vele namen. In de buurt waar ik vroeger woonde (Lakerstraat, Tongelre) heette hij Pietje Peperkoek


Datum: 15-09-2007
Naam: Jo Geerings  
img

Ik zou graag willen weten of hij bij Bakkerij Iding op de Heezerweg zijn waren ging halen. Ik heb daar in de beginjaren 50 gewerkt en daar deden wij bijna de hele dag speculaas bakken.


Datum: 15-09-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Deze man werd ook wel het spekelasiemenneke genoemd.


Datum: 15-09-2007
Naam: Betsy Lodewijks  
img

Bij ons in de Heggenroosstraat in Stratum kwam hij ook aan de deur. Hij zei dan altijd: reclame mevrouwtje z'oooon grote koek voor b.v. 50 cent. Hij deed dan zijn handen uit elkaar om de maat aan te geven en als hij hem uit zijn mand haalde zei hij steevast: mooi koekske voor da geld he. Het verhaal werd bij ons thuis regelmatig gebruikt als we iets overdreven. Nu ik de foto zie, komt Pietje Koek me weer heel bekend voor met die mand en dat ijzeren mandje waar hij het gekochte aan de deur kwam brengen.


Datum: 16-09-2007
Naam: Marianna van Gemert-Satters  
img

Mijn vader, een echte Eindhovense voetbalfan van EVV, sprak altijd met Pietje over de laatste voetbalwedstrijd en dat was heel speciaal want als hij bijv. PSV-supporter was geweest dan was er geen peperkoek bij ons thuis. Vanuit Canada bye for now.


Datum: 17-09-2007
Naam: Hans Schoonen  
img

Bij ons kwam hij ook. Wij, de kinderen, dachten dat dit zijn echte naam was. Achteraf gezien heb ik grote bewondering voor deze man gekregen, op een fiets in weer en wind de koopwaar aan de man brengen. Helemaal als ik hier lees dat hij vanuit Stratum werkte en bij ons in Woensel kwam.


Datum: 19-09-2007
Naam: Will van der Linden  
img

In die tijd kwam bij ons in de Don Boscostraat datzelfde mannetje en was zijn naam het Smariusmanneke, hij verkocht nl. producten van de Smarius-koekfabriek uit Tilburg.


Datum: 19-09-2007
Naam: Petra Van Laarhoven  
img

Hij kwam ook op de Bleekstraat/Vestdijk. Maar hij verkocht daar Peijnenburg-koek.


Datum: 16-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Bij Piet van de Berk ben ik vaak thuis geweest. Mijn vriendin van toen was vriendin met Annemarie, de dochter van Piet. Piet kwam ook elke week met z'n mand bij de ouders van mijn vriendin en dan meteen een tas koffie pakken. Het was een markant figuur. Overal in Eindhoven fietste hij met z'n grote mand rond. Hoeveel kilometer zou hij hebben afgelegd op z'n zware transportfiets?


Datum: 19-05-2008
Naam: Tonnie Netten  
img

Ik ken Pietje nog van vroeger, hij kwam ook bij ons aan de deur met zijn koek. Vele jaren later zag ik hem in de danszaal in Gerwen. Hij werd de vriend van toen mijn buurvrouw. Ik heb heel wat met hem gedanst. Hij was een lieve man en is op 89-jarige leeftijd overleden.


Datum: 23-09-2010
Naam: Harrie van der Linden  
img

Ik kwam pietje, af en toe tegen in Gestel. Op deze foto staat hij op de Gestelsestraat (buiten de rondweg) Deze huizen staan er nog. Deze foto is genomen ongeveer in de jaren 1970


Datum: 23-09-2010
Naam: Jan Kneepkens  
img

Harrie ik denk dat je het verkeerd hebt. Volgens mij staat Piet voor zijn huis aan de Genneperweg. Op de achtergrond zie je de muur van het Klooster achter de Lambertuskerk.


Datum: 26-09-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Jan Kneepkens moet ik helemaal gelijk geven. Harrie, op de Gestelsestraat is nergens zo'n lange muur te bekennen. Pietje staat echt voor zijn woonhuis.


Datum: 14-03-2011
Naam: Andre Verstappen  
img

Bij onze grote familie aan het Hugo de Grootplein kwam hij ook altijd. Ik herinner me hem alleen nog met een enorme oranje helm, nadat hij een brommertje had aangeschaft. Hij kon de producten zo aanprijzen alsof hij er zelf geld moest bijleggen. Hoeveel bijnamen hij ook had, wij noemde hem door die helm Willem van Oranje. Een prachtig mens.


Datum: 18-06-2016
Naam: Marianne Creusen  
img

Pietje Koek woonde schuin tegenover mij in de straat. Ik ging regelmatig na schooltijd spelen bij zijn dochter Petra. Dikwijls werd er "winkeltje" gespeeld, wat heb ik daar veel pakjes hagelslag gewogen en ingepakt. Piet zal daar achteraf gezien wel blij mee zijn geweest.


Datum: 05-03-2017
Naam: Yvonne Henderson  
img

Woonde hij nu in de Leostraat of in de Genneperweg of allebei?


Datum: 05-03-2017
Naam: Sjef van Eijk  
img

Volgens het adresboek van 1966 woonde op Genneperweg 85 een P.F.M. v.d. Berk, van beroep koekhandelaar. Dat adres komt overeen met de locatie die we op de foto zien.
Mogelijkerwijs gaat het hier dan om Petrus Franciscus Maria van den Berk, geboren in 1914 te Helmond, in 1915 naar Tongelre gekomen en vanaf 1938 tot aan een onbekende datum woonachtig aan de Leostraat.