EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18060

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Scheidingstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Scheidingstraat

Beschrijving

Dit is het huis waar ik geboren aan de Scheidingstraat 144.


Geplaatst op

02-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-12-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Volgens mijn geheugen heb ik bij Nico Vogels in de eerste en tweede klas van de St.Lambertusschool gezeten. Het eerste jaar op de oude school in de Laagstraat bij Dhr. vd Geest en het tweede jaar in het jongenspatronaat bij Dhr. v. Corven aan de Hoogstraat naast de kerk. Mijn Opa en Oma woonden in de Kreeftstraat naast Karel en Herman vd Aa (iedereen noemde ze van Bracht). Andere namen uit die tijd :'' Frans Jegerings, Sjaak Deeben, Leo Ketelaars, Herman Nouwen, Blewanus, van Alem. Marinus Dorelijers, meester van Dijk, Karel Siebers, Hagen, Burghouts, Wim v. Campfort, Pelegrino (zong tot op hoge leeftijd bij uitvaart- en huwelijksmissen in de Lambertuskerk, hopman Penson, Graard Hurks, Franske de Reek, Rulo, Johan Meeuwis, Toon vd Berk, de Reker, meester Bakx, taxi Vermulst, schoenmaker Sjef vd Wiel, 2x fam. Hoeimans, fam vd Palen, fam Tournoy, fam Liebregts en natuurlijk nog veel meer mensen op ongeveer 300 meter van mjn grootouders maar waarvan ik de namen niet onmiddellijk kan oplepelen. Benieuwd of er nog iemand met meer namen voor den dag komt voor Kreeftstraat, Scheidingstraat , Genneperweg, Hoogstraat.


Datum: 23-12-2008
Naam: Nico Vogels  
img

Gos Toon dat jij al die namen nog weet, enkele ervan komen mij bekend voor maar ook een hele hoop niet.
Ik woon nu zelf vrij dicht in de buurt, ik woon tegenover de oude Lambertusschool,maar van al die ouwe namen zie ik bijna nooit iemand. Ik weet b.v. dat Harrie vd Heuvel , die woonde naast Ridas, tegenwoordig in Valkenswaard woont. Ook weet ik dat Wim van Campfort toen verongelukt is bij die vliegramp op Tenerife. Nog enkele namen Peer Boons en Peter vd Horst uit de Scheidingstraat. Peer Boons is tegenwoordig filiaalleider van de AH in Woerden ZH. Misschien kun je de namen nog herinneren van Joop Butz en die jongens van van Hooidonk (of Rijpers),  Frans Verhoeven (Veloc) enz.


Datum: 23-12-2008
Naam: Nico Vogels  
img

Even iets recht zetten Peer Boons werkte bij de Bijenkorf in Woerden en daar was hij magazijnchef.


Datum: 18-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Je vroeg om nog wat namen? Kok, Peels, Drenth, Bogers, Wouters, Koggel (allen Scheidingstraat) en Verberne, v.d. Wielen, Vlemmings, Gramser (Kreeftstraat), v.d. Borne, groentewinkel Ros (Genneperweg)


Datum: 26-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Hebben jullie ook nog goede herinneringen aan de reisjes met de buurtvereniging? De kleineren naar de Efteling, de ouderen naar Brussel of Monschau? En met enkele ouders als begeleiding?


Datum: 09-04-2010
Naam: Bea Rijpers - de Turck  
img

De familie Rijpers woonde op 146. Frans en ik hebben dit huis in 1972 gekocht en in 1993 verkocht. Het is een foto van de tijd dat wij er woonden ( zie ik aan de gordijnen, gaskachel uitlaat en het vernieuwde dak). Frans kent nog heel veel namen uit de tijd dat hij hier opgroeide. Naast de familie Vogels woonde de familie Van de Wiel en daarnaast volgens mij Hoeimans, maar die heb ik maar heel kort gekend. In het laatste vrijstaande huis in dit blok woonde de familie Van der Kruis. Dat huis is afgebroken en er staat nu een nieuw pand.


Datum: 09-04-2010
Naam: Nico Vogels  
img

Op 146 woonde inderdaad de familie Rijpers, dan kwamen wij, aan de andere kant naast ons woonde de familie v.d. Wiel dan kwam Sanders en in het vrijstaande huis wat dus inmiddels afgebroken is, woonde Hoeimans. Dan kwamen er een paar huisjes die naar voren stonden en daar woonde in eerste instantie de familie Smulders en later familie van Heertum die eerst in het spoorweghuisje woonde, in het 2e huis woonde de familie Pol en in het laatste woonde familie Kamps zover ik me kan herinneren, maar zeker weten doe ik dat niet.


Datum: 13-07-2010
Naam: ger van der palen  
img

Vanochtend noemde broer Ad nog de winkel op de hoek met de Genneperweg, n.l. Buts of Butz. Daar haalden we vaak ijs. In dat pand kwam later verfwinkel Liebrechts. Volgens mij zat er in dit rijtje ook nog een huis met snoepverkoop door het voorkamerraam?


Datum: 14-07-2010
Naam: Nico Vogels  
img

Het klopt allemaal. Dat snoepwinkeltje zat naast ons en werd gedreven door Tiny v.d Wiel.


Datum: 08-07-2011
Naam: Jean Mari v.d.Wiel  
img

Nico Vogels Ik woonde naast jullie op nummer 142 en mijn vader had vroeger de snoepwinkel. Ook heb ik nog fotos van dat ik bij jullie op de plaats zat met motors. En een foto op de brug bij de Dommel en rondweg.