EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1345

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beukenlaan ri. overweg (2)

Beschrijving

De uitmonding van de Beukenlaan op het kruispunt Beukenlaan - Oirschotsedijk - overweg Marconilaan - Mathildelaan. Zie dezelfde lokatie enkele jaren later op foto 1200 ; (RHCe 0002822)


Geplaatst op

18-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-08-2006
Naam: Ger de Bie  
img

Van een oudere eindhovenaar als ik ben heb ik ooit gehoord van een huis dat precies op de plek stond waar men de rondweg gepland had. De bewoners hebben de ontwikkeling van de rondweg jarenlang tegengehouden omdat ze daar niet weg wilden. Is dat die knik in de weg misschien, omdat men om dat huis heenmoest?


Datum: 24-10-2007
Naam: Cor van Suydam  
img

Inderdaad Ger, daar stond een oud boerenhuis.
De reden dat het zolang duurde was geld, het schijnt dat Philips het omliggende land opkocht maar niet het woonhuis met erf want Philips wist natuurlijk ook dat het onteigend zou worden en daar hadden de bewoners flink de pest over in.
Het woonhuis kon niet verkocht worden en de gemeente had het recht hen buiten te zetten wanneer ze wilde.
Rondweg? tijdens die jaren (crisis) was het al heel wat dat de Beukenlaan bestraat werd en gedurende de oorlog hadden ze wel andere dingen te verzorgen, zo de rondweg werd op de lange baan geschoven.
Op het einde van de Marconilaan bij de Boschdijk had je ook zo'n knik in de weg.


Datum: 24-10-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Bedankt voor je uitgebreide uitleg Cor. Geldgebrek zal dus ook de reden zijn geweest waarom de rondweg in Tongelre, bij de spoorlijn, pas vrij laat voltooid werd.


Datum: 25-10-2007
Naam: Cor van Suydam  
img

Dank overbodig Ger, de gemeente had desondanks wel de toekomst in het oog. Nu wij het hebben over knikken in de wegen, je had ook zo'n knik bij de overweg Zwarte pad/ Glaslaan/ Mathildelaan, dat was een heel gevaarlijk punt want als je de Mathildelaan richting stad ging, moest je wel degelijk uitkijken want je kon niets van de Glaslaan zien vanwege de hoge heggen om dat huis.
Anekdote: de Beukenlaan liep dood ongeveer ten hoogte van de Wilgenstraat.


Datum: 25-10-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Cor, dit moet zijn Plaggenstraat.


Datum: 08-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Dat laatste klopt. Je kon dan over een fietspad en wat half klare stukken weg richting Hugo de Grootplein. (rond 1953). Onderweg stond er een rijtje van een stuk of 4 huizen in de middle of nowhere. In een ervan woonde een klasgenoot van de Franciscusschool. Er stond daar ook ergens een beukenhaag, waar wij meikevers gingen vangen.