EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1349

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Noord-Brabantlaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Evoluon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voor de bouw van het Evoluon.

Beschrijving

De Noord Brabantlaan, gezien vanaf het terrein waarop Evoluon zal verschijnen. Op de achtergrond de Koenraadkerk. (RHCe 0000656)


Geplaatst op

20-09-2005

Reacties:

Datum: 28-09-2005
Naam: Diny Nagel  
img

Dit stukje veld op de voorgrond werd vroeger gebruikt door de gemeente om snoeihout ed te storten. Ook de straatvegers, mannen die de straten veegden, leegden hun karretjes hier. Buurtbewoners mochten er overigens ook nog wel eens hun afval storten !!
De huizen links en in het midden stonden aan een weggetje dat naar de Venstraat liep. Rechts (niet te zien op de foto) liep de Ekkerstraat.


Datum: 05-10-2005
Naam: Diny Nagel  
img

Dat weggetje naar de Venstraat was de Paaltjesweg !
=== Op foto 977 (deel van de stadsplattegrond 1959) kun je prachtig de Paaltjesweg en omgeving zien. (red) ===


Datum: 06-10-2005
Naam: Diny Nagel  
img

Na het zien van de plattegrond kom ik tot de conclusie dat dit de Biezenweg is ! De Paaltjesweg lag verder naar links en liep naar de nieuwbouw.


Datum: 19-11-2006
Naam: Piet Snijder  
img

Diny, zou het niet kunnen zijn dat de foto genomen is vanaf het punt waar de Venstraat (was ter plaatse een pad) en de Brandkuilstraat (zie foto 977) samenkomen (bij de huidige rotonde)? Dan klopt het van linksboven komende pad op de foto met de kaart 977. Ik vind ook de Koenraadkerk wat veraf ligt voor de Biezenweg. De huizen op de foto zouden dan aan de Tolweg moeten liggen (verlengde van de Paaltjesweg richting huidige rondweg). Als ik mij goed herinner lag geheel links van de foto de kruising met de Venstraat. Linksboven aan deze kruising lag de boerderij van Oompje en aan het begin van de Tolweg (rechtsonder de kruising) stond heel merkwaarding temidden van boerderijen een blok van ca 6 rijtjeshuizen zonder voortuin met de voordeur direct aan het sintelpad. Als ik het juist heb zou je geheel links op de foto tegen de achterzijde van dit huizenblok moeten aankijken.


Datum: 20-11-2006
Naam: Piet Snijder  
img

Op luchtfoto 58 rechtsonder is de kruising Venstraat met Paaltjesweg/Tolstraat goed te zien (zie ook kaart 977). Rechts van deze kruising is de langgerekte daklijn te zien van het blok rijtjeshuizen uit vorige opmerking. De luchtfoto laat ook de andere huizen langs de Tolstraat zien waar we op bovenstaande foto tegenaan kijken.


Datum: 21-11-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Beste Piet, ik heb twijfels over het van links komende pad, want op de kruising Venstraat/Brandkuilstraat lag n.l. de boerderij van Jan van Gemert (bekend onder de naam Jantje den Baard) met het houten huisje aan de Brandkuilstraat zie (foto 3184). Het pad voor het houten huisje naar de Venstraat (naam?). Ik heb de naam van de tuin die loopt tot aan de oude brandkuil wel eens horen vallen. Misschien dat de foto vandaar is genomen!


Datum: 26-11-2006
Naam: Jos Hageman  
img

Als je van de Strijpsestraat over de Ekkerstraat naar de Bezemstraat liep kreeg je aan het begin van het laatste rechte stuk een splitsing, één liep door naar de Bezemstraat en de andere naar de Biezenweg. Deze splitsing is niet te zien op de foto 977 maar wel op de lucht- foto 58 en foto 1106. Volgens mij is deze foto genomen op de afslag naar de Biezenweg.


Datum: 27-11-2006
Naam: Piet Snijder  
img

Beste Jos en Erie, foto 1106, door Jos aangedragen, laat zelfs nog beter zien dat de huizen op bovenstaande foto langs de Tolstraat liggen (zie foto 977). Wanneer we op bovenstaande foto van rechts naar links kijken zie je een kopse gevel gevolgd door een zijgevel met geheel links twee tegenover elkaar gelegen huizenblokken waarvan de witte zijgevel huis aan de linkerkant m.i. het eerste huis is van het blok rijtjeshuizen waarover ik het eerder heb gehad. De volgorde van gevels is zelfs nog duidelijker te zien op foto 1106, namelijk precies links van de vette witte cirkel. De positie van waaruit bovenstaande foto genomen is moet dan zijn linksonder (op 8 uur) van deze cirkel dus waar de Venstraat van linksboven komt.


Datum: 11-01-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

Op deze foto zijn 2 huizen te zien, in het linker woonde de fam Bloks, in het rechter de fam Rombouts. Deze waren aan de Tolstraat nr 8 en 6, zeker weten doe ik niet, maar ik heb gewoond op nr 12.


Datum: 21-01-2007
Naam: Jan Maas  
img

Ik herinner me dat je op een boerderij aan de Paaltjesweg oud papier kon brengen voor pakweg 2 ct. per kilo. Geen idee hoe de eigenaar van de boerderij heette. Weet iemand dat?


Datum: 25-01-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

Beste Jan, op de Paaltjesweg waren maar 2 huizen. Vanuit de Venstraat moest je er inrijden want in mijn tijd was het een doodlopende weg. In het eerste huis woonde de fam. Heesterbeek, in het andere de fam. Kox en verder de fam. Oetelaar, de lompenhandelaar.


Datum: 29-01-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

Foutje van mij. De fam van de Oetelaar woonde destijds vooraan in de Brandkuilstraat en is later verhuisd naar het pand van Drukkerij Jeme op de Strijpse- of Zeelstestraat.


Datum: 20-02-2007
Naam: Bert Van Herk  
img

Ik kan mij nog goed herinneren dat aan de paaltjesweg 3 boerderijen stonden. In een daarvan was een taxicentrale. Ik weet dat nog zo goed omdat ik als 8-jarig kind daar aan het spelen was, toen ze gesloopt werden, ik was daar tijdens het spelen op de puinhopen bijna in de open beerput gevallen was, ik zakte er met mijn rechterbeen in weg, en ik zat met dat been tot aan de lies helemaal onder de poep. Zo moest ik weer naar huis, thuis aangekomen was het even schrikken van wat ik gedaan had, dat besefte je toen maar half op die leeftijd, als ik er helemaal ingevallen was dan had ik dit niet meer geschreven. Ik had een engeltje.


Datum: 08-05-2007
Naam: Jurrie Hofs  
img

De taxicentrale die ik ken was toen van de Gevel, maar die woonde destijds vooraan de Ekkerstraat of Brandkuilstraat. En deze familie is verhuisd naar de Theresiastraat, dat was een café.


Datum: 24-07-2007
Naam: Harry Verstappen  
img

De bijtekst bij deze foto is fout. Er kan nooit een zicht zijn geweest op de Noord Brabantlaan vanaf deze plek, want die hield bij de Jacob Oppenheimerstraat op en wel door middel van rood/wit geblokte hekwerken. Pas later met de komst van de Tilburgseweg en de tunnel is deze doorgetrokken.


Datum: 16-02-2008
Naam: Jan Schellekens  
img

Ik sta ervan te kijken wat ik allemaal lees en op de plaatjes zie. Ik heb in de 1e Terborgstraat gewoond maar dan veeeel later ('65 - '88) en die Paaltjesweg lag en ligt nog in het verlengde van onze straat. Op de plattegrond ligt hij op het huidige Evoluon terrein. Dat is 400 m verschoven.


Datum: 17-02-2008
Naam: Bert Van Herk  
img

De Paaltjesweg in de jaren 50 lag, als je vanuit die nieuwe tunnelbak op de Beukenlaaan omhoog rijdt. Dan krijg je een kruispunt, nou tussen dat kruispunt en de voor je liggende rotonde lag aan de linkerkant de Paaltjesweg. Dat was een sintelpad met aan beide kanten bomen en een sloot. Daar stonden ook die boerderijen met in een ervan de taxicentrale... lees het eerdere stukje van mij.


Datum: 10-01-2010
Naam: Gerard van Os  
img

In een van die woningen waar je tegenaan kijkt woonde de fam. Samang.


Datum: 11-01-2010
Naam: Jurrie Hofs  
img

Beste Gerard, de huizen waar je tegenaan kijkt zijn in de Tolstraat en niet de Biezenweg waar de Fam Samang woonde.