EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1354

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Doornakkersweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Dierenasiel, Doornakkerweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dierenasiel

Beschrijving

Het Dierenasiel aan de Doornakkerweg 51.


Geplaatst op

20-09-2005

Reacties:

Datum: 11-05-2006
Naam: Peter Heesakkers  
img

Weet nog dat het vorige dierenasiel stond langs de Groenstraat waar nu de sporthal Haagdijk staat.
Was nog zo in de 50er jaren, ernaast lag een voetbalveld meer een knollenveld, waar altijd zomeravondcompetities van elftallen van o.a. bedrijven werden gespeeld. En dan op het trace van de huidige rondweg Kalverstraat-Fuutlaan stond een oud cafe met een veranda, waar nog menig after-match pilsje geheven werd.


Datum: 18-06-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Peter, dat knollenveldaan de linkerkant van de Groenstraat, komende vanaf de Tongelresestraat, was dat niet het voormalige hockeyveld van het Lorentz Lyceum, dat in die tijd nog in de panden Parklaan 17-19 was gevestigd ?We gingen er als kleine jongens vaak voetballen, maar werden er even zoveel keren weer weggejaagd
Is het bedoelde cafe wellicht het cafe van Jan van Alst ?


Datum: 19-06-2006
Naam: Peter Dielesen  
img

Het Cafe aan de Fuutlaan was van Jan van der Aalst


Datum: 28-07-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Tegenover het dierenasiel lag vroeger een braakliggend terrein. Als kind zeiden we dan dat we gingen spelen bij de gele bergen. Er was een poeletje tussen de gele zandhopen waar we dan dikkoppen en salamanders gingen vangen. Lekker onbevangen spelen, behoorlijk ver van huis, was in die tijd nog mogelijk. We hadden in Tongelre een onbezorgde, gelukkige jeugd.


Datum: 28-07-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In de 70er jaren trokken de Chineese hangbuik varkens veel belangstelling, vooral bij kinderen waren ze zeer in trek. Zou men deze varkens ook over de draad gekiepeld hebben?


Datum: 28-07-2006
Naam: Peter Heesakkers  
img

Ja Marijke die Gele Bergen ook ik kwam daar toen vaak. Nu is dat industrieterrrein. Maar dat er een kikkerpoeletje lag weet ik niet meer.
Theo: ik moet het antwoord op jouw vraag schuldig blijven, het voormalige hockeyveld van het Lorentzlyceum? Best mogelijk.
Heb ik niet bij jouw op de St.Jacobusschool gezeten in die jaren vijftig en zelfs in de klas, komt me heel bekend voor of was het Peter{?} een broer wellicht...


Datum: 29-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Kijk voor alle knollen- hockey- en voetbalvelden naar de opmerkingen van Anne Troost bij foto 7366 verplaatst naar de foto van het asiel+++


Datum: 29-07-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Peter, dat poeletje was er toch echt. We namen onze vangst dan ook mee naar school in een jampotje met gaatjes. Verder herken ook ik de namen van jou en Theo van den Dungen. Woonde jij niet in de Paul Krugerlaan en Theo in de Jan Tooropstraat? Voor jullie misschien allebei wel leuk om ook "schoolbank.nl" eens te bezoeken, en kijken bij de Jacobusschool. En Peter, als jij een zusje Margot had, zat ik op de lagere school steeds bij haar in de klas, op de meisjesschool aan de Paul Krugerlaan.


Datum: 30-07-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Zo bekend als de bonte hond, maar helaas Peter en Marijke, treurnis al om: ik ben het niet. Van 29 maart 1946 tot 01-07-1957 heeft er wel een Theo van den Dungen in de Jan Tooropstraat 17, later vernummerd naar 31, gewoond. Deze straat heette tot 1951 Achterstraat. Maar deze Theo van den Dungen was in 1953 reeds 80 jaar. Maar jullie kennen mijn email-adres, dus...


Datum: 22-11-2006
Naam: Ellly Tempelaars-de Graaf  
img

De gele bergen" tegenover het dierenasiel was inderdaad ook geliefde plaats om te spelen. +++Ik heb het commentaar van foto 7366 verplaatst naar de foto van het asiel+++


Datum: 23-01-2007
Naam: P.pilgram  
img

Dat voetbalveld links op de Groenstraat, omgeven door hoge coniferen, was volgens mij van de BARA. Later in gebruik genoemen door het Lorentz.


Datum: 21-04-2007
Naam: Tiny Rulkens  
img

Op dat knollenveld aan de linkerkant van de Groenstraat werd volgens mij niet gevoetbald of hockey gespeeld, maar was er een korfbalclub aktief, die o.a gerund werd door de familie van Wanrooy uit de Paul Krugerlaan.
Verderop waar nu de gebouwen van de Technische Universiteit staan had toen de voetbalclub Tongelre zijn domein. Ik heb daar tenminste als twaalfjarige jongen nog voor Tongelre gevoetbald.


Datum: 12-07-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dat dierenasiel heeft een bijzonder plekske in mijn hart gekregen, niet alleen omdat ons Kruimeltje (ons allereerste hondje)daar vandaan kwam, maar bovendien is het sinds 1 week de perfecte opvang van Flupke, een allerliefst jong konijntje dat vandaag precies 1 week geleden in haar eentje rondzwierf in Tongelre. Triest is dat het asiel nu weer afgeladen vol zit met afgedankte huisdieren. Eigenlijk zouden de baasjes (= boefjes) er moeten zitten!


Datum: 22-08-2007
Naam: Arthur Keith  
img

I used to live on the Dr. Willem Leijdslaan, one block from the dierenasiel. I can remember across the street from there a field with hills where my brother and I used to ride our motorcycles and often got hurt. Between those hills and our street was a field with cows. Behind us was our football fields. Where I lived were all wooden houses. Close to the asiel was a gypsie camp and I can remember the girls from that camp come over to our house.


Datum: 24-06-2008
Naam: Irma  
img

De hangbuikzwijntjes waren van de toenmalige beheerders, een jong stel die ook een paard hadden, later zijn zij verhuisd naar Limburg.
===Irma, stuur a.u.b. nog even je email-adres in. = Frans===


Datum: 29-06-2008
Naam: Peter Heesakkers  
img

Direct naast dit dierenasiel is nu een nieuwe woonwijk aan het verrijzen. Ben benieuwd of de toekomstige bewoners gaan klagen over b.v. hondengeblaf, maar ook over de spoorlijn die er nu ook direct naast ligt.... Want lawaai-overlast klachten zijn nu overal actueel. Terwijl de bron er het eerst lag.....


Datum: 17-02-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Arthur Keith, who are you and what number did you live on the Dr.Willem Leydslaan. I lived on number 8. You are right about the field with cows, see picture 18503. I took that picture in 1958. We lived there from 1953. My mother still lives there. The fields are dissapeared, there are houses now. Please, give me an answer if it's still possible. Greetings.


Datum: 17-02-2009
Naam: Arthur Keith  
img

I used to live at number 7 Dr. W. Leydslaan. My stepfather and mother lived there, Leo Sutherland. You must have been across the street from us. We were in those wooden houses there, belonged to Philips. I left there in 1964 when I joined the US Army. Next door to us was a German family, the Reifenschweilers, had one daughter, Ursala, and an Austrian family lived on the corner.
My brother and I took those cows out of that pasture and turned them loose in the yard of the second house on the street. Both of my parents died in the last few years, they had moved away from there and lived in Stratum.
My brother today lives in Australia but his ex-wife is supposed to be back there in that neighborhood.


Datum: 17-02-2009
Naam: Ben van der Molen  
img

Ria, Arthur Keith woonde zowat recht tegenover jullie. Volgens mij het 4e huis vanaf de hoek. De periode is ongeveer 1966, met zijn broer Brian Keith ben ik veel naar de Philips bedrijfsschool gereden. Zij kwamen volgens mij uit Amerika. Ikzelf woonde in de Jan Hofmeyrstraat. Jullie woonden dacht naast de familie  v.d .Wiel (Jantje de motorijder) en op de hoek de familie Verkouen. (Ben de schoenmaker) Naar de andere kant de families Derijck en Otten. Mijn op een na oudste broer zul je denk ik nog wel kennen,Niek. (voorheen Klaas van der Molen)


Datum: 17-02-2009
Naam: Ben van der Molen  
img

Arthur you're right,the ex-wife of your brother Keith lives in the neighbourhood in the street very close to your old street.
He was merried with Loes Broens, I believe 2 children,
I went with you're brother to school, Philips bedrijfsschool, he had a Puch.


Datum: 17-02-2009
Naam: Arthur Keith  
img

Ben, my brother Bernie lives today in Melbourne, Australia. He married a girl from Eindhoven, she lived in the street that almost run into our house there, married in Scotland. The two of them ran away to Gretna Green to marry. Stayed together a few years and then she came back to Eindhoven and still lives around there. Bernie remarried an Australian and stayed there.
Bernie and I both had dual citizenship, US and Dutch. Our mother was from Eindhoven, our father from the US. He came to Eindhoven in September 1944 during World War II.


Datum: 15-01-2010
Naam: Rudy Vogels  
img

Het poeletje met de kikkervisjes en salamanders lag achter de dubbele bult van de gele bergen, bijna tegen de sloot van het spoor aan. Marijke wist het dus ook nog, maar ja, zij weet bijna alles in Tongelere, gelukkig maar, anders gaan er mooie herinneringen verloren.


Datum: 16-01-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Rudy, wat betreft dat poeleke, dat was eigenlijk de spoorsloot. Wij woonden destijds in de jaren 50-60 in de Dr.Willem Leydslaan, dus vlak bij dat "poeleke", we gingen daar regelmatig kikkertjes en salamandertjes vangen en namen die dan mee naar huis, lieten die achter in onze tuin zwemmen in een door ons zelf gegraven slootje, tot ons moe die "vieze" dingen ontdekte, ja, dan was het afgelopen en moesten we die beestjes weer terugbrengen naar de spoorsloot. Op die zgn. "gele" bergen ( later werden die heuveltjes gewoon zwart ) werd ook vaak door jongens uit de buurt met 'n motor of brommer gereden. Ik kom daar nu nog regelmatig langs met de auto en zie dan alles van toen weer voor me. Geweldige periode was dat en wat jammer dat alles inmiddels verloren is gegaan!


Datum: 17-01-2012
Naam: B. Otten Heylen  
img

Hallo Ria de Turck, lang geleden. Ik heb zelf ook in de Dr Willem Leydslaan gewoond, no 2, naast de Rijck. Ja, dat was de mooie oude tijd met Kees van der Molen, de Vries, Peter Stoop en nog vele anderen. Ik woon inmidels al weer zo n 35 jaar in Boxtel, maar kom nog wel veel in Eindhoven waar ik nog dikwijls door de buurt van het asiel rijd. Komen toch weer de oude tijden naar boven:  Piet Feyen, Arnold de Jong, Huub v Doorn, Lambiek v der Weiden. Ik wens ook iedereen hier van de bekenden een prettig en gezond 2012 to. Groetjes, Benny Heylen/Otten


Datum: 17-01-2012
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Benny, Leuk om iets van de oude garde te horen. Hoe gaat het met jou? Ik kan me jou nog goed voor de geest halen. Jij bent, denk ik, ongeveer even oud als ik. Ik ben van 1945, word dit jaar dus 67. Sjonge, jonge, wat vliegt de tijd. Weet je dat Jan Derijck nog steeds op dat adres woont en dat Sjaak de Vries is verhuisd van de ene hoek naar de andere, dus woont nu op nr. 12. Ons moeder en jouw zus José sturen elkaar nog ieder jaar een kerstkaart. Leuk toch.Van de overige vroegere bewoners woont er nu niemand meer. Zijn allemaal uitgewaaierd. Groetjes. Ria.


Datum: 18-01-2012
Naam: B. Otten Heylen  
img

Hallo, Ben v der Molen, dacht broer van Kees v der Molen. Woont hij niet momenteel in Valkenswaard vlak bij de Willem II? Groetjes, Ben Heylen


Datum: 21-01-2012
Naam: Ben van der Molen  
img

Hallo Ben(nie) Otten, klopt inderdaad, Kees van der Molen is mijn broer en hij woont in Valkenswaard. Groetjes, Ben(nie) van der Molen


Datum: 23-01-2012
Naam: B Otten Heylen  
img

Ok Ben, heeft Kees ook een pc? Zou toch graag nog eens in contact willen komen met hem en jij ben nog altijd op de markt. Groetjes, Benny Otten Heylen
<<< Benny, jullie kunnen elkaar via de persoonlijke emailadressen benaderen door op de naam (in het blauw) te klikken. (red.) >>>