EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13711

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Willaertplein

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Overige Monumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
M G van den Hurkbank

Beschrijving

Locatie: Willaertplein. In 1932 werd dit monument onthuld ter ere van M.G. van den Hurk, die meer dan 40 jaar raadslid is geweest van Gestel/Eindhoven. In 1972 werd dit monument, na vandalisme, door de gemeente gesloopt.


Geplaatst op

07-10-2007

Reacties:

Datum: 25-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Van den Hurk hield het dus langer vol dan zijn bank!


Datum: 05-11-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Misschien dat we deze bank in ere kunnen herstellen. Of bestaat er geen school voor metselaars meer die ons een handje kan helpen? Het is natuurlijk wel een stapje hoger, maar wie weet.


Datum: 07-11-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Op het Gemeentelijk Lyceum Eindhoven in de Achtse Barrier heb ik jaren geleden leren metselen en die cursus bestaat nog. Er is dus volop perspectief Wil.


Datum: 16-12-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Een andere bank die bijzonder metselwerk was, heeft het ook niet lang volgehouden. Die stond voor de Catharinakerk. Omstreeks 1980 als een soort examenproject van metselaarsleerlingen gemaakt. Daarna dankbaar gebruikt door zwervers. Maar die is er niet meer omdat het meedogenloos gesloopt werd (met de bomen die er stonden) toen het plein voor de kerk vernieuwd werd.


Datum: 17-09-2012
Naam: John (Joop) Mutsaers  
img

Deze mooie foto is van de omgeving waar ik woonde. Ik ben geboren op Willaertplein 9 en woonde daar tot wij naar Australië emigreerden in 1956. Ik was toen 14 jaar oud. Ik heb vele dierbare herinneringen aan dit park, dat voor mijn vriend Hennie Maas en mij onze achtertuin was. Het was gewoon een avontuurlijk speelterrein, ons eigen themapark en een plaats die slechts begrensd was door onze gezamenlijke verbeelding. Ik heb zelfs (per ongeluk) een keer een bosje in brand gestoken en werd meegenomen naar het politiebureau achterop de fiets van de agent. Iedere keer als ik naar Nederland reis, bezoek ik mijn oude buurt en ben ik teleurgesteld dat de mooie parkbank/monument is vernield.


Datum: 11-10-2013
Naam: E. Volleman  
img

Ja, weer een monument dat is gesloopt. Ik woonde op het plein en op een morgen kwam er een bulldozer en haalde het weg. Dat was ons plekje waar we speelden en allen in de buurt samenkwamen. Later een bankje geplaatst, dat nu ook weer weg is.


Datum: 11-10-2013
Naam: e volleman  
img

Is niet in 1972 gesloopt maar ergens in de 90-er jaren.


Datum: 28-11-2013
Naam: Ad Bazelmans  
img

Het is verbazingwekkend de naam Joop Mutsaers tegen te komen, mijn achterbuurjongen. Ik kan me nog herinneren dat jullie gingen emigreren. Als ik me niet vergis, reed je vader op een Magirusbus met zo'n neus. De getoonde bank is tot 1962 mijn uitzicht geweest. We woonden op nr. 6 met links van ons de fam. De Greef en rechts de fam. Tegenbosch.


Datum: 24-09-2014
Naam: Martijn Dörr  
img

Dit bankje is niet gesloopt in '72, dat is inderdaad ergens rond 1990 gebeurd.


Datum: 21-07-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Het bankje is wel eerder door de jeugd gesloopt. Het rechtse torentje stond namelijk los en is destijds door jeugd uit de buurt omgeduwd. Volgens mij is er toen in het torentje nog een document gevonden dat was ingemetseld. Hoe ik dat weet? Ik stond erbij en keek ernaar :-)