EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3876

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Willaertplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Processies / Bedevaarten

Onderwerp 3.:

Processies, St Lambertus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Processie op het Willaertplein in Gestel

Beschrijving

Deze processie werd jaarlijks gehouden vanuit de St. Lambertuskerk op de Hoogstraat. Mijn vrouw Jeanny Tegenbosch, uit de Bennekelstraat 111, zit 5e van onder op haar knietjes. Ze weet niet meer waar de processie aan gewijd was en zou nog graag wat namen weten van andere kinderen.


Geplaatst op

16-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-07-2006
Naam: Bert Tegenbosch Valkenswaard  
img

Ik zou dit vragen aan de familie Van Valen; Bert, Willie of Corrie. Deze waren in die tijd misdienaar in de Lambertuskerk


Datum: 29-05-2008
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Even reactie op deze Bennekelstraat. Ik heb gewoond op nr. 95 en kan me de naam herinneren van Corrie Tegenbosch. In het parkje waar de processie was, stond een grote stenen bank. Ik ben blij dat ik attent gemaakt ben op deze site. Ik woon al ruim 42 jaar in 's-Hertogenbosch.


Datum: 31-05-2008
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Nog even een wijziging op mijn bericht van 29 mei. Ik heb nog even nagedacht en volgens mij moet degene die ik heb gekend Ria zijn geweest. In de Arkadeltstraat woonde ook een fam. Tegenbosch en dat was een gezin waar een Corry en Bertha van waren. Ze verkochten snoep. Verder de Bennekelstraat in woonde nog een andere familie Tegenbosch, ik geloof op nr. 109. Daarvan was heel jong de moeder gestorven. Ik geloof niet dat dat allemaal familie was, maar eigenlijk weet ik dat ook niet precies.


Datum: 02-06-2008
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Er komen steeds meer herinneringen terug. Na veel nadenken, ben ik er achter gekomen over welke fam. Tegenbosch het gaat. Volgens mij was de oudste van het gezin Gerard en hij moet ongeveer 70-71 zijn. Dan kwam er weer een jongen, zijn naam weet ik niet meer en dan zal dat meisje Jeanny wel komen. Of zij er al was toen de moeder overleed weet ik niet. Volgens mij zat de oudste zoon toen in de 6de klas. Omdat ik dat toen heel verdrietig vond, is dat in mijn geheugen blijven hangen. Hr. Tegenbosch is later nog met een verpleegkundige getrouwd. Misschien was zij de moeder van Jeanny? Ik ben pas door Eindhovenaren geïnformeerd over deze website en geniet er mateloos van. Er komt steeds meer naar boven. Ik woon namelijk al meer dan 40 jaar in 's-Hertogenbosch. Ik ben benieuwd of er nog ooit een reactie op komt.


Datum: 26-07-2008
Naam: Frans Tegenbosch  
img

Beste Addy, ik ben sinds gisteren geattendeerd op deze site, en een van de eerste berichten zijn die van jou. Wij hebben gewoond op Bennekelstraat 111. Niet Gerard was de oudste, maar ondergetekende, Frans. Helaas is Gerard in januari 2007 gestorven. Mijn vader is inderdaad enkele jaren na het overlijden van mijn moeder weer hertrouwd; mijn zus Jeanny was de dochter van onze overleden moeder. Zo is voor jou het kringetje rond!


Datum: 27-07-2008
Naam: Addy Vink  
img

Ik vond het laatste bericht van Frans Tegenbosch leuk. Er zijn zoveel mensen uit beeld en dan is het toch weer fijn om iets van vroeger te horen. Als je dit leest Frans, dan mag je weten, dat ik je reactie fijn vond.


Datum: 28-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Even een reactie. Inderdaad woonden er meer families in de buurt, maar waar eerder over geschreven is, heeft met jouw reactie niets te maken. Of het familie is? Ik weet het niet. Leuk dat je reageerde!!


Datum: 29-07-2008
Naam: Henriette Tegenbosch  
img

Reactie op Toon Geevers en Addy Vink; ja het is allemaal familie van elkaar. Op het Willaertplein woonde ook Gerrie en Bert Tegenbosch, dat was een tweeling.


Datum: 29-07-2008
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Misschien zijn dat weer jongere Tegenboschjes, ik ken alleen 2 families uit de Bennekelstraat en 1 gezin uit de Arcadeltstraat. Mijn vader heeft bij Philips gewerkt en op zijn afdeling was Netje Tegenbosch iemand van de administratie en volgens mij kwam zij ook uit de buurt van het Willaertplein. Allemaal lang geleden, want mijn vader Jan Hoens zou in juni dit jaar 100 zijn geworden!


Datum: 29-07-2008
Naam: Henriette Tegenbosch  
img

Ja dat was tante Netje. Bert en Gerrie waren kinderen van Wim Tegenbosch en woonden naast de kapper op het Willaertplein. Ik weet niet hoeveel jaar jullie zijn maar Bert en Gerrie worden in november a.s. 65 jaar. Toch leuk dit allemaal te horen.


Datum: 30-07-2008
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Hallo Henriëtte, leuke reactie! Ik kom uit de Bennekelstraat en ben al 71 jaar. Mijn man komt uit Rotterdam en is dus niet zo vertrouwd met Gestel. Volgens mij heette de kapper Theuns! Kan dat? Mijn vader ging daar altijd heen.


Datum: 30-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

De kapper heette inderdaad Theuns, zoon van Jan Theuns en Antoinette Hurks. Hij kwam ook aan huis bij ons knippen, zes jongens achter mekaar. Het was een groot gezin. Gerrie was bij de verkenners van Lambertus, een broer van hem werkte tegelijk met mij bij Philips. Een zus van hem was getrouwd met Hoeimans van de Genneperweg die helaas vroegtijdig overleed aan een blindedarmontsteking en later hertrouwde met Tonny Liebregts, hoofd van de acolieten van de Maria Middelareskerk en onderwijzer aan de Henricusschool.


Datum: 12-06-2009
Naam: Anja.  
img

Heeft iemand informatie over de familie Wordragen? Die heeft voor en na de oorlog op het hoekje, nummer 4(?), gewoond en had veel kinderen. Vader Antonius, moeder Maria (klein vrouwtje). Mijn moeder was de jongste (Thea). Bedankt alvast.


Datum: 28-07-2009
Naam: Frans van Schoonderwalt  
img

Er komen zoveel Tegenboschen voorbij, maar niet degene met wie ik bevriend was op de lagere school (Henricus in de Bennekel) begin jaren vijftig. Ik bedoel Wil Tegenbosch die destijds op het Willaertplein woonde. Zijn vader heette Jan(tje), hij had een jongere zus (Jannie) en een jonger broertje (ik meen Jos). Familie van een van de andere Tegenboschen?


Datum: 11-07-2010
Naam: annette swadling  
img

Hi, my mother Berteke went to that school / church with the nuns between 1934 till 1944. Does anyone have any photos of her?  Thank you, Annette


Datum: 12-07-2010
Naam: Ben Dankers  

Frans, die Wil Tegenbosch die jij bedoelt, was dat de turner? Zo ja, dan moet ergens een foto van hem op de site staan, ik zal eens zoeken.


Datum: 13-07-2010
Naam: Ruud Moviat  
img

Indien Wil Tegenbosch de turner is, dan heeft hij met mij bij OBC gezeten en werkte hij op het kantoor van de NRE netwerkbeheer later Endinet aan de Nachtegaallaan 15 te Eindhoven.


Datum: 28-11-2013
Naam: Ad Bazelmans  
img

Inderdaad woonde Wil Tegenbosch op het Willaertplein 5, mijn buurjongen. Hij turnde ook bij OBC net als ik. Hij is later getrouwd met Gerrie ???? uit Strijp.


Datum: 28-11-2013
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Als Ad Bazelmans op het Willaertplein woonde zou hij in 1956 misdienaar kunnen zijn geweest tijdens mijn trouwdienst in de St. Lambertuskerk. Ik kan me hem herinneren als een kordaat, klein en rossig ventje. Maar het is wel erg lang geleden en het kan ook een andere Bazelmans zijn.


Datum: 29-11-2013
Naam: Ad.Bazelmans  
img

Ik was in '56 nog misdienaar, woonde op het Willaertplein en had rossig haar.


Datum: 29-11-2013
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Leuk Ad dat je hebt gereageerd!


Datum: 07-02-2016
Naam: Johanna van Laarhoven van Gijsel  
img

Hallo Addy, ik was zomaar eens aan het kijken wat er van mijn oude buurtje allemaal opstond. Ik lees Bennekelstraat 111 en daar heb ik gewoond vanaf 1954, dacht ik. Ook heb ik in een processie gelopen met mijn, ik denk vier jaar. Ik ga nog even op zoek. Leuk om die foto's te zien.