EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13851

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Cornelis Dopperstraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Tarcisiusgroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bunker Tarcisiusgroep ca. 1970.

Beschrijving

Zie opmerking van Willem van de Ven bij foto 7915. Dit gebouwtje achter De Ketting herbergde jarenlang de scoutinggroep van Richard van de Ven.


Geplaatst op

16-10-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-10-2007
Naam: Willem van de Ven  
img

Ja, dat is 'm. In mijn herinnering was het van hout. Ik heb zelf niet bij de Tarcisiusgroep gezeten, maar diverse kameraden van mij wel, zoals Jan Geevers en Philip Pikaar, zodat ik er ook regelmatig over de vloer kwam. Na afloop gingen we dan naar d'n hopman zijn huis voor een afzakkertje.


Datum: 24-02-2012
Naam: Chris Moonen  
img

De langste tijd dat ik bij de St. Tarcisiusgroep zat, hadden wij een onderkomen in de tuin van hopman Richard van de Ven in de Samuel de Langestraat 47. Later zijn we inderdaad naar dit betonnen gebouwtje gegaan achter "De Ketting", dat toen nog een houten gebouw was. Het gebouw op de achtergrond is de Pastor Brocken-kleuterschool. Bij Van de Ven thuis was het altijd een zoete inval en heel gezellig.


Datum: 22-06-2014
Naam: H.Dijkhoff  
img

Dit gebouw is altijd van betonplaten (schuttingplaten) geweest. Het was van binnen met houten schaaldelen bekleed. Dit hadden we overgenomen van de Rakkers (Jong Nederland Bennekel) met leider Jack Sommers, ongeveer 1965. Ik, Harrie Dijkhoff, ben zelf vaandrig geweest van 1963 tot plusminus 1974, samen met Pierre Treppels en hopman Richard van de Ven.


Datum: 27-05-2015
Naam: Rob van Alfen  
img

Mooie tijd. Samen met de gebroeders Van Dooren en Van Vliet. Pierre was verwoed fotograaf en heeft nogal wat foto's geschoten. Helaas ben ik ze met de jaren kwijtgeraakt. Vaak op kamp in België (Opitter) om 's avonds stiekem een flesje zoet donker bier te kopen.


Datum: 06-01-2016
Naam: Wim Dijkhoff  
img

Ik ben ook bij de groep geweest. Niet zo lang als mijn broer want het voetbal, Veloc en later de wandelclub Blauw-Wit, vond ik leuker


Datum: 08-02-2017
Naam: Peter v Dooren  
img

Altijd met veel plezier heen gegaan.


Datum: 18-05-2017
Naam: Philip Pikaar  
img

Leuke tijd gehad daar. Ik ben er zo'n 7 jaren bij geweest met o.a. André en Jos van Vliet, Peter Jan Gerrits, Rob van Alfen. Regelmatige vaste bezoekers waren ook Richard v.d. Meer, Gerrie Jansen en Jan Geevers.