EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1418

Bijdrager:

Jaar:

1993

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Vliegtuigen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Big Brother is watching Welschap ?

Beschrijving

We zijn door onze luchthaven al aan veel gewend geraakt. Van de zware Russische machines tot het gemak van het vertrek naar je vakantiebestemming. Toch trekken open dagen op Welschap altijd erg veel publiek. Zoals hier op 3 juli 1993 toen een F 117A Stealth op de Vliegbasis Welschap aan de Sliffertsestraat door het publiek kon worden bewonderd. Overigens heb ik van die machines nog nauwelijks wat gehoord. Erg geheim misschien ?


Geplaatst op

28-09-2005

Reacties:

Datum: 29-09-2005
Naam: Pim Bense  
img

De F-117 heeft (overigens zeer succesvol) vele missies gevolgen in de eerste Golfoorlog en in het voormalig Joegoslavie als hoofd-nachtbommenwerper van de geallieerde strijdkrachten. Leuker om te vermelden is dat de (voormalige) bewoners van de Sliffertsestraat en de Stillendijk in de jaren na '93 nog regelmatig opgeschrikt werden door de plotselinge, spookachtige verschijning van dit toestel, hetgeen ook een aantal ufo-meldingen bij de plaatselijke authoriteiten als gevolg had.


Datum: 23-12-2006
Naam: S. Lodewijks  
img

Pim Bense's bewering dat in de jaren na 1993 Eindhoven nog regelmatig opgeschrikt zou zijn door plotselinge, spookachtige F-117-verschijningen is onzin. De F-117 welke Eindhoven tijdens de open dagen van KLu van 1993 bezocht was onderdeel van een ongeveer 2 maanden durend 'deployment' van acht toestellen op vliegbasis Gilze-Rijen. Tijdens het avondvliegen heb ik ze wel een paar keer op zo'n 5.000 voet boven de stad gezien inderdaad, op de terugweg naar Gilze na een trainingmissie: op 21 juni 1993 zag ik om 1915u 3 F-117's over de stad vliegen en op 22 juni 1993 zag ik er eentje om 1915u, en eentje om 1930u. Maar er zijn ná dat deployment nooit meer F-117's op Gilze-Rijen noch Eindhoven geweest, helaas. 'Helaas', want ik ben spotter en had ze best nog 'ns terug willen zien hier.
De naam van het toestel is overigens F-117A Nighthawk. De Nighthawk is in de pers vaak 'stealthfighter' genoemd, vanwege diens stealth-eigenschappen, maar het is slechts een fictieve naam.
1993 was de laatste open dag van KLu op Eindhoven. Er zijn daarna geen officiële open dagen meer geweest hier. Alleen Gilze-Rijen, Volkel en Leeuwarden zijn op dit moment nog aangewezen voor het houden van de jaarlijkse open dagen van de KLu.
Groeten,